Pa ajde ke cekam ako moze nekoj da mi pomogne
Конкретни прашања не знам да ви кажам, ама ..
Прво. Не сте ми јасни зошто прашувате за прашања по
Економија, кога се фино лепо ви пишува во учебникот и + на крајот од секоја тема златен наш проф. Фити има издвоено по 20ина прашања за оние што ги мрзи да ја чешлаат книгата, и што МОРА да се знаат од таа тема. Нема што Дарко да ви измислува топла вода кога ќе ги спрема колоквиумите, голем дел од тие прашања ги дава.
Хинт - Круме сигурно и на вас ви има дадено додатен материјал за јавен долг и буџет. дефицит за вториот колоквиум.
НАУЧЕТЕ ГО УБАВО !! Ние го баталивме тоа и на крај благо речено се зае*авме, имаше 2-3 прашања од таму што не коштаа околу 4-5 бода. Ме мрзи сега да барам, не ми текнува дали беше тоа материјал по Економија или Макро, амааа доколку учите за монетарен мултипликатор, научи го добро .. Лани имаше такво прашање на пишување да се објасни мултипликацијата + да се напише формулата + задача со дадени вредности. Многу народ утна тука ..
А
Финансии колку и да сакам не можам, а и не знам како да ви помогнам. Фотов е лев тип и дава на колоквиум, што му текне, ги копа од амбисот прашањата. Прашуваа бруцоши и порано, истото што им го кажав на нив се однесува и за тебе : Покрај основните и битни работи, бележи и учи ги оние никаквите поими, кои кога ќе прочиташ, ни на крај памет не би ти текнало дека ќе ги даде. Значи се', буквално се' може да ви се падне ..