Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Трговско право

126стр - Начела (дополнување)
247стр елементи на меница (дополнување)
307стр сличности и разлики на меница и чек(раскажување)
309 стр видови чекови според правото на имателотж(дополнување)
Иии повеќето на рскажување беа прашања од типот обврски на купувачот кај договорот за продажба, права-обврски на застапник и слични.......
толку ми текнува ...

Член од
24 ноември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Здрабо колеги/шки,здраво ДЕКАНЕ, ако можете да ми помогнете во врска со мојот проблем...Ми требат прашања од втор колоквиум по Основи на Финансии,Основи на Економија и Финансиско сметководство ако некој од вас се сеќава на некое прашање или во случај да ги има ве молам пишете.Благодарам однапред ..Поздрав :)

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Здрабо колеги/шки,здраво ДЕКАНЕ, ако можете да ми помогнете во врска со мојот проблем...Ми требат прашања од втор колоквиум по Основи на Финансии,Основи на Економија и Финансиско сметководство ако некој од вас се сеќава на некое прашање или во случај да ги има ве молам пишете.Благодарам однапред ..Поздрав :)
Здраво , здраво добренидојде ...:ROFLMAO:

Јас право да ви кажам не се сеќавам на ништо ...остаревме :D туку за Финансиско видете на 2ра страна од оваа тема и таму ги има пишано...
Прашај го продеканот за настава Ендорфиниус мош тој се сеќава на нешто.;)

Член од
12 ноември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
Трговско право

126стр - Начела (дополнување)
247стр елементи на меница (дополнување)
307стр сличности и разлики на меница и чек(раскажување)
309 стр видови чекови според правото на имателотж(дополнување)
Иии повеќето на рскажување беа прашања од типот обврски на купувачот кај договорот за продажба, права-обврски на застапник и слични.......
толку ми текнува ...
blagodaram mnogu ,mnogu ,se nadevam deka i sega ke se padne nesto od ovaa,a mikroekonomija da ne se sekavate na nekoi prasanja??

Член од
24 ноември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Здраво , здраво добренидојде ...:ROFLMAO:

Јас право да ви кажам не се сеќавам на ништо ...остаревме :D туку за Финансиско видете на 2ра страна од оваа тема и таму ги има пишано...
Прашај го продеканот за настава Ендорфиниус мош тој се сеќава на нешто.;)
Pa ajde ke cekam ako moze nekoj da mi pomogne :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Pa ajde ke cekam ako moze nekoj da mi pomogne :)
Конкретни прашања не знам да ви кажам, ама ..

Прво. Не сте ми јасни зошто прашувате за прашања по Економија, кога се фино лепо ви пишува во учебникот и + на крајот од секоја тема златен наш проф. Фити има издвоено по 20ина прашања за оние што ги мрзи да ја чешлаат книгата, и што МОРА да се знаат од таа тема. Нема што Дарко да ви измислува топла вода кога ќе ги спрема колоквиумите, голем дел од тие прашања ги дава.

Хинт - Круме сигурно и на вас ви има дадено додатен материјал за јавен долг и буџет. дефицит за вториот колоквиум. НАУЧЕТЕ ГО УБАВО !! Ние го баталивме тоа и на крај благо речено се зае*авме, имаше 2-3 прашања од таму што не коштаа околу 4-5 бода. Ме мрзи сега да барам, не ми текнува дали беше тоа материјал по Економија или Макро, амааа доколку учите за монетарен мултипликатор, научи го добро .. Лани имаше такво прашање на пишување да се објасни мултипликацијата + да се напише формулата + задача со дадени вредности. Многу народ утна тука ..

А Финансии колку и да сакам не можам, а и не знам како да ви помогнам. Фотов е лев тип и дава на колоквиум, што му текне, ги копа од амбисот прашањата. Прашуваа бруцоши и порано, истото што им го кажав на нив се однесува и за тебе : Покрај основните и битни работи, бележи и учи ги оние никаквите поими, кои кога ќе прочиташ, ни на крај памет не би ти текнало дека ќе ги даде. Значи се', буквално се' може да ви се падне ..

Член од
24 октомври 2011
Мислења
25
Поени од реакции
4
znae li nekoj sto treba da se uci finansiski menadzment , koi temi potocno treba da se ucat za vtor kolokvium?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дали некој се сеќава на прашањата по Монетарна економија за втор колоквиум од Крсте Шајноски ???ве молам дајте некој одговор

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Дали некој се сеќава на прашањата по Монетарна економија за втор колоквиум од Крсте Шајноски ???ве молам дајте некој одговор

Што ќе ти се прашања професорот што убаво си дава прашања од учебник...
Ви спомна нешто зошто во МК нема инвестиции а ги има условите ???;)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
^ Ха интересно :D , за инвестиции во Мк зборуваше само за Џонсон Контролс, зошто ја избрале Мк, а не Полска и која им била најголемата дилема т.е. проблем во врска со нас.

Инаку заебаа со колоквиумите а ?? Сите брзаа да завршат со предавања и вежби до оваа недела, а испадна сега дека од 19ти ќе почнеме .. o_O

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
^ Ха интересно :D , за инвестиции во Мк зборуваше само за Џонсон Контролс, зошто ја избрале Мк, а не Полска и која им била најголемата дилема т.е. проблем во врска со нас.

Инаку заебаа со колоквиумите а ?? Сите брзаа да завршат со предавања и вежби до оваа недела, а испадна сега дека од 19ти ќе почнеме .. o_O
Ниски даноци, стабилен курс, ниско ниво на инфлација.....но, зошто не идат инвеститори бидејќи сеуште корумпирано судство, неквалифукувана работна сила (нема кадар), мито-корупција и сл. :D

А за колоквиуми не збори , не зезнаа и нас учи , учи... се’ научивме сега треба да одмараме до 19ти :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom