Фан Клуб: Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
:eek:Во конкуренција со Новаци и Победа Џуниор:Dпа дури и со 11ти октомври...:),батето бил пред потпис со Пелистер-ЛАЈК(y)
Ај баш да видиме кој е чкртнат во тој список на засилувања на Шеровски...:unsure:
Можи ќе не изненади со некоја трансфер вторологашка бомба:D(I DOUBT IT):notworthy:
Се распрашав и врска нема муабетот туку така си пишат вои од страната да бидат само интересни :eek:



21 NOVEMBER 2011

Екипата на Пелистер е поразена на теренот на најголемиот конкурент за првото место и за пласман во Првата лига, екипата на Миравци.

Иако натпреварот беше изедначен и двете екипи создадоа шанси за постигнување на гол, сепак посреќни беа домаќините кои со само еден постигнат гол остануваат најголеми конкуренти за пласман во Првата лига.
-Одигравме добро, но неискуството и лошата селекција на фудбалери кои сега ја има Пелистер доведоа до тоа да не успееме да се снајдеме на теренот во Миравци и оттаму да се вратиме со бодови. Но, тоа е тоа и ние како што рековме и претходно, мораме во иднина да поработиме на нови засилувања, кои му се повеќе од потребни на Пелистер, рече спортскиот директор на Пелистер, Сашо Здравевски.
Екипата на Пелистер во наредното коло ја пречекува екипата на Гостивар која исто така има аспирации по оваа сезона да биде прволигаш.
-Ние со загубени шест бодови на две средби, немаме алтернатива, туку ни останува само в недела на свој терен да победиме и да прокнижиме три бодови кои сега ни се повеќе од потребни. Имаме силен мотив, кој мораме да го искористиме и да се приближиме кон првото место кое толку силно го посакуваме, вели Здравевски.
По 13 кола Пелистер е на 6 место со 22 бодови.
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Добро е, победивме против Гостивар со 3:2

Едно не ми е јасно, ИМАЛО НЕКОГАШ ПОСЛАБИ ГОЛМАНИ ВО ПЕЛИСТЕР ОД ОВИЕ КОИ СЕ СЕГА?
 

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Браво за паролата Чкембари,една од најдобрите што се појавиле на нашава тифошминкерска сцена !
 

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.044
Поени од реакции
525
Дојде моментот кога голманите ни се најдобри стрелци со по 5 постигнати голови ( читај автоголови ):icon_lol:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Pelister ja prekina crnata serija

Pelister - Gostivar 3:2 (2:0)

Gradski stadion pod Tumbe kafe - Bitola. Gledaci: 300
Glaven sudija: Simeon Stevkov
Asistenti: Dejan Dimitrievic i Marjan Stanojcevski (site od Skopje)
Delegat: Marjan Guleski (Prilep)
Strelci: Talevski vo 24 i 36 i Milenkovski vo 90 minuta za Pelister a Gligorovski vo 53 i Sakiri vo 94 minuta za Gostivar
Zolti kartoni: D. Ristevski, Ivanovic (Pelister), Redzepi (Gostivar)
Crven kartoni: Jusufi vo 73 minuta za Gostivar
Pelister:
D. Ristevski, Kitanovski, Dragarski, Salevski, K. Ristevski (od 65m. Panovski), Ivanovic (od 81m. Velevski), Maglovski, Talevski, Milenkovski, Anastasov, Dimitrovski (od 69m. Vasilev)
Gostivar:
Kolev, S. Jusufi, Demiri, Ziba, Sakiri, Kormajram (od 61m. Alili), I. Jusufi (od 82m. K. Aliu), Redzepi, Gligorovski, Serafimovski, A. Aliu (od 67m. Ibraimi)
Marjan Sekulovski so pobeda debitirase pod Tumbe kafe. Protiv organiziranata ekipa na Gostivar, Pelister sam si gi komplikuvase rabotite, no vo nitu eden moment gostite nemaa opcija za izramnuvanje. Po mirniot start na sredbata, vo 24 minuta po akcijata na Kitanovski, topkata ja vrati Anastasov, a kapitenot Talevski od nekolku metri ja pogodi mrezata. Raniot gol im dade samodoverba na pelisterci, koi rastea vo igrata kako sto odminuvase vremeto. Taka vo 36 minuta Talevski biese od sloboden udar, topkata go pogodi Dzevat Sakiri i go izmami Ljupco Kolev megu stativite. Komotno vodstvo za bitolcani i lesno priveduvanje na prviot del kon krajot.
Prodolzenieto isto taka po~na so diktiranje na tempoto na domakinite. Anastasov vo 46 i pred se Milenkovski vo 50 minuta imaa ubavi moznosti za tret gol. Sepak namesto domakinite, gol postignaa gostite. Jusufi loso centrirase, no golmanot Darko Ristevski ja ispusti topkata i Gligorovski od samo pet metri ja pogodi mrezata. Primeniot gol ostavi traga vrz Pelister, no zelenite ne rizikuvaa nisto, naprotiv napagaa. Vasilev go zameni povredeniot Dimitrovski i po 15 minuti igra na vreme, dojde burniot finis. Vo prvata od seste minuti od nadopolnuvanjeto, Panovski centrirase od desnata strana, a Filip Milenkovski od 7-8 metri ubavo go lobuvase istrcaniot Kolev. Vo 95 minuta skoro identicen podarok na domasniot golman Ristevski. Serafimovski zivede sloboden udar, Darko Ristevski ja ispusti topkata, a Sakiri so glava namali na 3:2. Zasluzena pobeda na Pelister i prekin na crnata serija od dva posledovatelni porazi.
Posledna pocit na Mirce Pavlovski
Mecot Pelister - Gostivar zapocna so edno minutno molcenje kako posledna pocit za neodamna pocinatiot Mirce Pavlovski. Toj svoevremeno bese pretsedatel na Pelister i poznat fudbalski rabotnik.
ПЕЛИСТЕР - Гостивар 27.11.2011

После два последователни порази конечно победа со што повторно сме при врвот на табелата. Бројката стандардна за оваа сезона околу 100тина ЧКЕМБАРИ, навивањето во текот на целиот натпревар солидно, а во одредени моменти и одлично. На овај натпревар беа презентирани 8 нови мали бајраци, а исто така беа фрлени и фискални и запалени 10тина димни. Како реакција на дивото племе од северот кое го запали македонското знаме беше истакната и парола „за вас уште една тура планинска бура“. Полицијата по кој знае кој пат ја докажа својата моќност и поднесе пријава против малолетник за сторено кривично дело ввнесување на фискални ленит, секоја чест за нив.


--- надополнето: Nov 28, 2011 1:23 PM ---
ps.од мене да кажам само дека со овај состав сегашен немаме никакви шанси да играме 1 лига ! Мора под итно да се купат голман напаѓач и уште некој квалитетен играч од средината но пред се шпиц и голман МОРА ДА СЕ КУПАТ ! Друго се гледа дека мане мурињо ги спрема играчите и одма после утакмица ги пуште играчите да тренираат кондиционо :cool:
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Ќе бидам краток....
Голман да се најди под ИТНО-ОТИ ТО Е:tapp:
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129
Сигурна победа на Пелистер, некој ќе речи како сигурна кога само е 1 гол разлика, но нашиот голман му подари 2 гола....
Уште од почетокот Пелистер ја имаше играта и создаваше шанси за гол, така по една соло акција на Пелистер Талевски изигра дупли пас со Китановски кој одма му врати на него и излезе еден на еден со голманот и лесно го совлада за 1:0
Вториот, беше автогол на еден играч од гостите, имавме ние слободен Талевски шутираше, а Шакири го удри топката и го смени правецот, головите за гостите беа подарок од нашиот голман кој би го прогласил за најголем ЛУЗЕР на натпреварот, за првата грешка гостите имаја центаршут, овај ја фати па ја испушти од раце и Глигоровски имаше празен гол, и вториот исто така падна по негова вина, имаја слободен удар гостивар и пак ја испушти од раце и примивме гол, 3 гол кај нас го даде Миленковски атрактивно со лоб удар...

Околу 150тина Чкембари на трибина, навивањето беше на ниво и во првото и во второто полувреме, беа запалени 10тина димни и фрлени фискални и беше извадена парола на која пишеше: ЗА ВАС УШТЕ ЕДНА ТУРА ПЛАНИНСКА БУРА !!!
 
Z

ziko bt

Гостин
Сите сме насочени кон ракомето ама колку да се пиши недела играме со Дрита на гости,лично не очеквам да вратат нашите бодој и со то се затвора првата полусезона,па да се надеваме ке се остварат најавите дека Пелистер ке се сјача на зима па да си се вратиме кај шо ни е местото.
 

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.044
Поени од реакции
525
Фудбалот другата полусезона друга песна ке се пеј бидете сигурни !
 

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Сите сме насочени кон ракомето ама колку да се пиши недела играме со Дрита на гости,лично не очеквам да вратат нашите бодој и со то се затвора првата полусезона,па да се надеваме ке се остварат најавите дека Пелистер ке се сјача на зима па да си се вратиме кај шо ни е местото.
Нека направат напори вашите барем бод да им скинат на Дрита,за ние да завршиме први,а со тоа и есенски шампиони да бидеме :icon_lol:
 
Z

ziko bt

Гостин
Нека направат напори вашите барем бод да им скинат на Дрита,за ние да завршиме први,а со тоа и есенски шампиони да бидеме :icon_lol:
Абе нашите велат дека на секоја утакмица одат на победа ама со моментално водечкио па уште ко ке клајме дека е албанска екипа тешко дека може да се очеква некое бодче,сепак ке видиме недела.
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.277
Поени од реакции
5.129
Многу тешко гостување ќе биди, искрено ако освојме бод треба да бидиме презадоволни исто како со победа да се враќаме !!!
Дрита заедно со Миравци го игра најдобриот фудбал во 2 лига...
Лани ги тепавме таму се сеќавам за купот беше !!!
Битола 2:2 заврши, а таму тепавме 1:0 и се пласиравме 1/2 финале
 
Z

ziko bt

Гостин
Наводно 1-0 сме воделе 90 минута...
И толку ваљда заврши,според то шо пишаја на фб.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom