A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
1625798508.png
Друштво порано имав интернет од ОНЕ.Ги молев да ми го средат со месеци.(НИШТО).Сега едвај успеав да се префрлам од три услуги( фиксна нет и бум) во две услуги ( фиксна и бум) бидејќи за раскинувањето со нив треба да имате големо трпение.
Сега преку брат ми wireless зимам интернет од blizoo.
Не сакам ништо да зборам за да не ги подречам.Сликата кажува се.Плаќам 300 ден пола сметка со брат ми и е ТОП.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Од кога ќе се аплицира, после колку време доаѓаат за да те поврзат?

Член од
27 март 2011
Мислења
85
Поени од реакции
31
Прегледај го приврзокот 37320
Друштво порано имав интернет од ОНЕ.Ги молев да ми го средат со месеци.(НИШТО).Сега едвај успеав да се префрлам од три услуги( фиксна нет и бум) во две услуги ( фиксна и бум) бидејќи за раскинувањето со нив треба да имате големо трпение.
Не сакам ништо да зборам за да не ги подречам.Сликата кажува се.Плаќам 300 ден пола сметка со брат ми и е ТОП.
Kako uspea jas go baram istoto me odbivaat nonstop

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Прегледај го приврзокот 37320
близоо има многу појак и побрз интернет од оне, ама јас потпишав со овие зашто тогаш кејбелтел немаа наместено за интернет кај мене, и сега се мачам со оне

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Мењаваше кабел/рутер или слично или сам се зголеми од 3 на 6.29 со новиот пакет?
Искрено не е секогаш вака, ама некогаш гледам дека е околу 4, ништо немам менувано, кога му текнува вака си се зголемува :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Да бе шлакнати сме и убаво ни е. Плаќам 1000 денари за 400гига интернет (на кој никогаш да му се приближам), на брзината не свршувам, дали ќе биде 5 или 10 не ме интересира, ми отвара страни брзо, филмови ми симиња за пола саат и не се жалам, ок ми е, така сум навикната. За телефонот имам бесплатни минути во One и за фиксен и за мобилен (мобилниот ми е One и на моите супер им доаѓа ова), а добивам за тие пари и Boom каде што има сите канали имаат македонски или српски превод. Сеуште ја имам дигиталната на Близу (земавме заради моите, само за преводот) - превод НЕМА! Ај да не претерувам, некогаш има една реченица во 10минути. ТОП СЕ!!!! Веќе неколку дена снемува телевизија константно. Можеби е до мојот реон па тоа е така, мене ми се погоди One па затоа ќе ги користам нивните услуги.
Многу си секси кога си лута.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
WADSL – до 1024 Кbps / 128 Кbps. Ова брзина можам да си ја променам јас по моја желба така? Во план сум да се префрлам на one па ме интересират дали и воопшто вреди да се префрлам.400 гига то е то што ме терат накај one.

Член од
5 август 2011
Мислења
278
Поени од реакции
121
не знам за вас ама јас имам претерано лошо искуство со оне. Два пати без прашање ми го продолжуваа договорот од интернетот, потоа ми пуштија извршител за наводно неплатени сметки кои ги имав сите платено, откако им однесов доказ го повлекоа, потоа кога на крај ми истече целиот договор двапати продолжен и кога појдов конечно да го откачам ми бараа пенали за 9 месеци, дека наводно пред 9 месеци сум направил барање за раскин на договор, кое не сум го направил, па откако моето наводно барање било поднесено до нив они ми го раскинале договорот, ама за тие месеци покрај месечната рата требало и толку да платам пенали.
На крај идев до дирекцијата со барање за раскин на договор, со копија од договорот, и листа на сметки што сум им ги платил, и не сакаа да ми го примат барањето.
Нешто од типот баш во тој момент им се укочил системот и сл. Побарав во архива да ми го примат барањето, што е законско право и ништо.
На крај тоа ги доплатив сите сметки, ама не им платив ни денар од наводните пенали и до ден денешен немаат поднесено ни пријава за суд ни слично.
Значи само се обидуваа на рекетарски начин да изнудат пари.
Можда има некои кои се задоволни од оне, ама јас сега и без пари да ми дадат интернет или која било услуга од нив нема да земам. Никад во живот.
Најселска фирма што постои се.
Бегајте подалеку од нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom