- Член од
- 10 ноември 2011
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 1
Тевез и Касемиро оваа зима ги купив за вас мили мои фанови.
Како што ги купи двете светски ѕвезди ако освоиме Калчо ?Тевез и Касемиро оваа зима ги купив за вас мили мои фанови.
Аквилани изиграл само две ’големи’ утакмици, против Барса и Рома.Големите утакмици Аквилани нигде го нема,само со Наполи гол дадеи толку!Ќе треба да живне уште или ништо не правиме вака..
Искрено,со Барселона црвен ќе попиеше а сегде го имаше,нас ни треба ПИРЛО не ни треба некој ако му се погоди ќе игра ако не ќе трча како мува без глава.А на Гатузо што му фали извини вака?Ти се премногу лупаш од земја со твојте глупави изјави: Аквилани нигде го нема епа ај да го стават Гатузо да игра и Амброзини, изгледа многу бргу ги забравивте неговите асистенции, против Рома кој беше асистент на 2-та гола??? Со Јувентус ни не игра.
ПАК ТИ ?Тевез и Касемиро оваа зима ги купив за вас мили мои фанови.
Брат секој ден се јадам кога гледам Пирло во Јувентус.Нашине ветија јак плеј,не ќе ти дојде екипа со деструктивец и нигде ќе нема!А со Рома Де Роси топката неможеше да ја смири а коми ли да ја подаде ептен слаб беше!Сметај те и на тоа!Аквилани изиграл само две ’големи’ утакмици, против Барса и Рома.
Со Барса навистина изигра лошо, знам дека и јас го плукав на форумов. Но, реално, против Барса многу добри играчи од средина воопшто не се изнаиграле и изгледале смешно. А со Рома беше еден од најдобрите.
Јас сум задоволен од него, што викаат Србите ’како смо се надали, добро смо се удали’. Доста внимание во овој период посветувше на тоа да се подобри дефанзивно, да брка играчи, да затвора, да зема топки, а тоа вроди со резултат, но од друга страна многу се трошеше, а на почетокот имаше проблеми со кондицијата... сега би требало да покажува само подобри игри, кај него има простор за одење нагоре. Нема простор за експерименти, но би сакал повторно на некој натпревар да го видиме позади напаѓачите или да игра на позицијата на Ван Бомел, а другите двајца во средина да се Боатенг и Ночерино, оваа второто посебно би сакал да видам како ќе изгледа...
Ночерино-----Боатенг
---------Аквилани-----------
Па сосема различен тип на играчи се Аквилани и Гатузо. Не знам како би ги споредувал. За почетокот му фали добар вид, сега тој воопшто не може да игра. Второ никогаш нема да може да проигра како Аквилани, да шутне како него, да задржи топка, да има таква прегледност на игра и да не редам уште...Искрено,со Барселона црвен ќе попиеше а сегде го имаше,нас ни треба ПИРЛО не ни треба некој ако му се погоди ќе игра ако не ќе трча како мува без глава.А на Гатузо што му фали извини вака?
Камо среќа да дојде Де Роси, тоа ми е најголема желба. Но, тогаш на клупа ќе седне Ван Бомел, а не Аквилани... Или ти мислиш дека затоа што Де Роси бил слаб, Аквилани изиграл добро???? Тоа е нагаѓање како и тоа дали со Пирло би биле подобри или полоши...Брат секој ден се јадам кога гледам Пирло во Јувентус.Нашине ветија јак плеј,не ќе ти дојде екипа со деструктивец и нигде ќе нема!А со Рома Де Роси топката неможеше да ја смири а коми ли да ја подаде ептен слаб беше!Сметај те и на тоа!
Не го споредив Гатузо со Аквилани,некој пиша дека Гатузо не ни треба више!!Па сосема различен тип на играчи се Аквилани и Гатузо. Не знам како би ги споредувал. За почетокот му фали добар вид, сега тој воопшто не може да игра. Второ никогаш нема да може да проигра како Аквилани, да шутне како него, да задржи топка, да има таква прегледност на игра и да не редам уште...
Пирло ми е меѓу најомилените фудбалери кои некогаш играле за Милан, но и за двете страни беше најдобро да си најде нов клуб. Не би можел да гарантирам, но сигурен сум дека Милан не би бил нешто подобро со него сезонава, т.е. дека Пирло би играл добро кај нас. Убаво кажа Алегри, на Пирло му требаше промена. Непотребно се форсира таа приказна со Пирло, па беше тој и во сезони каде Милан играше полошо од сега.
Плус, муабетот не беше што ни треба, нема никој против да дојде играч подобар од Аквилани и овој да седне на клупа, зборуваме за тоа што имаме сега на располагање...
--- надополнето: Nov 30, 2011 5:27 PM ---
Камо среќа да дојде Де Роси, тоа ми е најголема желба. Но, тогаш на клупа ќе седне Ван Бомел, а не Аквилани... Или ти мислиш дека затоа што Де Роси бил слаб, Аквилани изиграл добро???? Тоа е нагаѓање како и тоа дали со Пирло би биле подобри или полоши...
Кај ќе го земеме Де Роси да бидеме реални нема ни 1% од таков трансфер..таков деструктивец сум за Мвила или Сандро гледам Сандро не добива многу шанса оваа година само во куп/ЛЕ така да може да го земат..инаку Алегри рече ќе го играл оваа сезона Боатенг на природната позиција но вака ако продолжи да игра не ми се верува да го врати поназад ќе игра позади напаѓачите додека Робињо ќе биде на клупа.Може да проба и вакаНе го споредив Гатузо со Аквилани,некој пиша дека Гатузо не ни треба више!!
Де Роси е ѕвер,ама утакмицата беше некако слаб(нејќе против Милан да игра ) и затоа Аквилани играше.Да си игра тој стандард ретко кој се изнаигрува!!
Читам дека Де Роси ако не добие поголема плата како шо барал 7 мил ќе си оде, па нели во денешно време фудбал се игра за пари човекот се освести виде дека за него има интерес од ПСЖ и Сити па ај сега ќе барам поголема плата. Ако дојде во Милан без пари вреде да му се даде плата од7-8 мил евра.Кај ќе го земеме Де Роси да бидеме реални нема ни 1% од таков трансфер..таков деструктивец сум за Мвила или Сандро гледам Сандро не добива многу шанса оваа година само во куп/ЛЕ така да може да го земат..инаку Алегри рече ќе го играл оваа сезона Боатенг на природната позиција но вака ако продолжи да игра не ми се верува да го врати поназад ќе игра позади напаѓачите додека Робињо ќе биде на клупа.Може да проба и вака
---------Ван Бомел--------
--Боатенг----Ночерино--
-----------Робињо---------
----Пато---------Ибра-----
.... рече berlusconi69 и се разбуди од сонот ...Тевез и Касемиро оваа зима ги купив за вас мили мои фанови.
Молам ?Абе аман па, преку таквово со тие напаѓачите, за кој к** им е Тевез кога наместо него подобро шанса на Ел Шарави нека му дадат.Сега да дојде Тевез, Пипо да си оди, глупост најголема.
Рече фанот на јуве кој нетрпеливо го очекува Вторничкиот натпревар на јувентус во Лигата на Шампионите.......oh wait..... рече berlusconi69 и се разбуди од сонот ...
Оти само два здрави? Сите се здрави, незнам дека имаме повреден напаѓач освен Касано.Молам ?
Како тоа за кој кур ќе ни се напаѓачи кога моментално имаме само 2 здрави напаѓачи ?
Подобро Шарави викаш него Тевез ?
Нејќам ни јас да си оди Пипо али време му е по завршувањето на сезонава да ги закачи копачките на ѕид.