Неупотреблива облека?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
неупотребливата облека ја давам у црвен крст или и ја давам на братучетка ми...

Член од
2 ноември 2005
Мислења
16
Поени од реакции
0
Starata obleka vo red - ako e upotrebliva moze da se podari, ama sto so stari obuvki? Koj saka da zeme stari cevli? Tie mora da se frlat duri i koga ne se vo losa sostojba...

Ili pak zaedno so starata obleka toptan da se prodadat na eBay!

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мене ме интересира дали во Скопје има место каде можат да се дадат алишта кој не ги носиме а се скоро нови.
Спомнато е Црвен Крст,ама незнам каде точно?
Ако некој има било какво искусто,би сакала да го чујам.

A

AnFem

Гостин
Имам разбрано дека тие од црвен крст наводно ги продавале работите. Како и да е, имате милиони бездомници наоколу, зарем ви треба некаква институција за ова?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Мене ме интересира дали во Скопје има место каде можат да се дадат алишта кој не ги носиме а се скоро нови.
Спомнато е Црвен Крст,ама незнам каде точно?
Ако некој има било какво искусто,би сакала да го чујам.
Имам разбрано дека тие од црвен крст наводно ги продавале работите. Како и да е, имате милиони бездомници наоколу, зарем ви треба некаква институција за ова?
Бидејќи од Црвен крст бараат облеката да нема дупче, да не и виси конче, да е испрана, испеглана и спакувана како за продажба, а и кога ќе им ја однесеш бираат што ќе земат а што не :tapp: јас непотребливата облека, мебел, играчки, обувки ги носам во СОС Детско село

СОС ДЕТСКО СЕЛО СКОПЈЕ

ул. Маџари бб, 1040 Скопје
тел. +389 (0)2 2535 010

П.С Наместо сами да ја носите облеката, не би било лошо да организираме акција за собирање стара облека. Веќе имаше неколку успешни акции, па може и предновогодишно да ги израдуваме малку дечињата/мајките во Детско село.

A

AnFem

Гостин
Бидејќи од Црвен крст бараат облеката да нема дупче, да не и виси конче, да е испрана, испеглана и спакувана како за продажба, а и кога ќе им ја однесеш бираат што ќе земат а што не :tapp:
:tapp:

Не знам колку е точно, реков дека така имам слушнато. КАКО И ДА Е, ете, си дала уште еден добар предлог, значи начини има.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Служи како крпа за бришење прашина ;)

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
914
Поени од реакции
2.562
Јас ја донирам!

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.896
Поени од реакции
11.197
Оваа облека 90% отишла кај помалите братучеди, нешто од тоа за потење на кеј користам, а во последно време кога пораснаа братучедиве, сме дале на питачи на врата што доаѓаат.

Член од
27 мај 2012
Мислења
186
Поени од реакции
112
Имам многу облека што не ја користам, имам дури облека од 5-то одделение па се до сега и ја чувам во подрум . Дури и сега имам некоја облека што не ја носам или пак ми е смалена, ама пак си стои. Сме збореле дома пред две години да ја подариме на децата без родители и така остана....

Kajgana Shop

На врв Bottom