Разлика помеѓу манекенка и модел?

• Креатор на темата Креатор на темата Martincy
  • Време на започнување Време на започнување
Два термина, еден ист поим.

Гледам некои од вас прават некои разлики во поглед на облините и лицето, што мислам дека е погрешно. Секој барем еднаш има налетано на Swimwear ревии на Fashion TV, тие манекенки немаат облини ? Или не одете подалеку, земете ги за пример 'ангелите' на VC ??.... Модели и манекенки, во која корпа ќе ги ставите ?

Не иде баш, м ..

Два термина, еден ист поим.

Гледам некои од вас прават некои разлики во поглед на облините и лицето, што мислам дека е погрешно. Секој барем еднаш има налетано на Swimwear ревии на Fashion TV, тие манекенки немаат облини ? Или не одете подалеку, земете ги за пример 'ангелите' на VC ??.... Модели и манекенки, во која корпа ќе ги ставите ?

Не иде баш, м ..
Остај ги ангелите на VC они имаат све и тело и груди и лице, они се посебна приказна, но една манекенка што е премногу слаба и има мали гради нема да ја земат да ја сликаат за некое списание на пример, а фотомодел би земале и за сликање и за да оди по писта

Остај ги ангелите на VC они имаат све и тело и груди и лице, они се посебна приказна, но една манекенка што е премногу слаба и има мали гради нема да ја земат да ја сликаат за некое списание на пример, а фотомодел би земале и за сликање и за да оди по писта

Хах, не си ме разбрал ти.

Ајде да одиме по твоето. Слаба е манекенката, тенки нозе, нема латино газ, нема големи гради. Тоа не значи дека не може да е фотомодел. Можеби нема да ја видиш во најновата серија бикини за лето 2012, ама ништо не ја спори да исштрака една сесија за зимскава сезона на капути и полувери. Или пак накит за Фенди треба да се рекламира. Убаво, слатко лице - готова прича, што има врска каква е надоле. Моделите не промовираат само на гола кожа, јасно е тоа нели. Има уште 3 други годишни времиња.

Манекенките се многу сувопи*ести. Јас повеќе префрерирам пооблинести девојки, така секаде фино исполнети, вајани, е не она анорексичнине скелети кога ке ми се појават на писта, такви бледи целите од што не јадат ништо.
Се знае што повеќе се поштува... модел со сите свои атрибути афкорс.
Значи ете ти ја разликата:
a) модел=сочна праска,
б) манекенка=сува слива.

Разликата е во тоа да МОДЕЛ не мора да има висина за разлика од манекенка која е задолжителна заедно со пропорциите на телото ( мислам над 175 или 180 не сум сигурна) не смее ни килце да се здебели кога има ревии иначе на кастинзи не добива работа..поригорозни се критериумите за работа.
Модел се бави со фотографија,бренд,рекламирање..и не оди на писта !
А менекенките можат и двете, и писта и фотос и реклами и заштитни ликови на бренд...;)

Разликата е во тоа да МОДЕЛ не мора да има висина за разлика од манекенка која е задолжителна заедно со пропорциите на телото ( мислам над 175 или 180 не сум сигурна) не смее ни килце да се здебели кога има ревии иначе на кастинзи не добива работа..поригорозни се критериумите за работа.
Модел се бави со фотографија,бренд,рекламирање..и не оди на писта !
А менекенките можат и двете, и писта и фотос и реклами и заштитни ликови на бренд...;)
A ти шо си манекенка или модел ? :D

Нееееееееее стварно се бавев малце и баталив..превише мозок иам за тој свет;)и не ми се свиѓаше ...превише прљаво;) поготво у мк али тоа не е темааааааааа
и затоа сум информирана малце поише околу тие ствари;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom