ATP World Tour Finals 2011

• Креатор на темата Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите ке го освои купот годинава/

• Џокович

Гласови: 17 23,3%
  • Федерер

Гласови: 36 49,3%
  • Надал

Гласови: 12 16,4%
  • Мареј

Гласови: 2 2,7%
  • Ферер

• Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Цонга

• Фиш

• Вкупно гласачи
    73
Статус
Затворена за нови мислења.
mkn5d.jpg

:cuc:

Идната година сигурно не зима, нема место на табелата :icon_lol:

Ова е единственото нешто за што Надал нема теоретска шанса да го стигне од успесите Федерер.Во мастерски го стигна, за гренд слеми ке треба да се потруди не е далеку, за вкупни турнири мислам дека со негови 25 години ако успее да се одржи здрав до 30ка ке го стигне, ама на купов едноставно нема шанси против Роџер.Нема ни една Рафа освоено до сега, а веќе е 25 и 6 се за стигнување.Ке треба до 31 година по ред да ги освојува сите а тоа е смешно :pos: и не верувам да се деси...

Јас ова интервју не го видов, ај линк ако не ти е тешко?
Не го видов ова на интервју, го слушав коментаторот кој го коментираше финалето. Изјави нешто во смисла, дека Новак и Рафа дале многу слични изјави дека во рок од некоја година планираат да се повлечат. Притоа Новак изјавил дека не е возможно да се игра исто кога ќе стигнеш на врвот ( изгледа заборави на Федерер притоа).

Како и да е, не велам дека не е извадено од контекст, што мене лично не ми се верува зашто се ми се чини дека и Надал и Новак ја подготвуваат публиката постепено за нивно повлекување.

@ВидиФотос Попрво Ноле ќе ја заврши својата кариера пред јас да видам било каква доза на самокритичност на некој негов фан овде.

Поздрав:cool:

@ВидиФотос Попрво Ноле ќе ја заврши својата кариера пред јас да видам било каква доза на самокритичност на некој негов фан овде.

Поздрав:cool:
Прво прочитај барем мои мислења во последните неколку денови (недели) за Новак, башка и за овој турнир што прокоментирав во врска со него, па види дали нема самокритика во нив, а не само да се појавувате по темите кога се играат гренд слемови.. па да зборите напамет.
Ќе ја завршел кариерата додека бил на врвот, оти нему така му одговара .. лол . Па тогаш значи треба да објави крај на кариера за некој ден, додека не почнала новата сезона, така? .. бидејќи тоа што го направи изминатава година тешко дека ќе го повтори наредната, па сигурно ќе има некој пад ..
Може да прајме муабет на темата наменета за него, тука да на одиме во офф топик повеќе.
Најздрав:cool:

Гледав некои хајлајтз на Youtube, и случајно налетав на ова видео, дефинитивно меч број еден во последниве 2 години..

Каков тенис OMG! :cuc:

Во второто видео се гледа ароганцијата на Федерер :D

Прво прочитај барем мои мислења во последните неколку денови (недели) за Новак, башка и за овој турнир што прокоментирав во врска со него, па види дали нема самокритика во нив, а не само да се појавувате по темите кога се играат гренд слемови.. па да зборите напамет.
Ќе ја завршел кариерата додека бил на врвот, оти нему така му одговара .. лол . Па тогаш значи треба да објави крај на кариера за некој ден, додека не почнала новата сезона, така? .. бидејќи тоа што го направи изминатава година тешко дека ќе го повтори наредната, па сигурно ќе има некој пад ..
Може да прајме муабет на темата наменета за него, тука да на одиме во офф топик повеќе.
Најздрав:cool:

ВидиФотос опрости, извини што немам време да пишувам постојано по темиве. Ќе побарам слободен ден ако треба само да можам да бидам со се во тек. Мислам стварно се извинувам што не можам да ви го прочитам секој пост и што не можам да го следам секој ситен детал за тенисериве. Ама затоа еве вие сте тука нели?;)

Кој ќе му биде конкуренција на Новак наредната година. Надал, кој веќе со паметот е којзнае каде само не во тенисот? Роже, кој треба да освои бог знае колку турнири за да претставува опасност по врвот? Големи се шансите дека Новак наредната година ќе си остане на врвот. Тој го знае тоа, и неговите навивачи го знаат тоа. Од таму и вакво чаталење. Затоа велам дека во генерална смисла, фановите на Новак се најсамонекритични. Извини ако се пронајде во постот. И да, стојам на ставот дека Новак психолошки не би поднел да падне од врвот, претпоставувам дека кога ќе почувствува дека му се ниша АТП ранкингот, ќе даде се од себе да се повлече што поскоро на голема врата.

Ајде едно блиц прашање, ме интересира твоето мислење. Еве ти како фан на Новак што мислиш, ќе може ли на 31 година да игра како Роже? Односно дали ќе биде воопшто во тениската игра во тоа време?

Ајде едно блиц прашање, ме интересира твоето мислење. Еве ти како фан на Новак што мислиш, ќе може ли на 31 година да игра како Роже? Односно дали ќе биде воопшто во тениската игра во тоа време?

Извини вака што улетувам како падобранец, ама ми влезе во очи ова па сакав и јас како фан на Ноле да пробам да ти одговорам...

Дали Ноле ќе игра како Федерер на 31 година зависи од многу фактори... Може да го следат малери со повреди, фамилијарни проблеми, дали неговото тело на оваа возраст ќе може да ги издржи овие напори, желба за промена на оваа професија и почнување нова, односно заситеност од оваа работа (што не ми се верува)... Значи не е само желбата за играње, ако не ти дозволат овие фактори... :)

Едно кратко убаво клипче за тоа што се случуваше на атп мастерсите годинава

--- надополнето: Nov 29, 2011 9:15 AM ---
И еве ги сите hot shots сезонава..Упс не биле сите, незнам зошто не ги стаиле сите од атп каналот на јутуб е ова клипче

Djokovich, 00:44, HOLY FUCK!!!!!!! (y)

ЕДИТ, И надал 1.40....SICK!!!!!!!

Интервјуто на Надал, по поразот од Цонга :pos:.Увек се газам од смеење кога иде на прес конференции вака Рафа.Кои фаци ги прави, свесен ли е шо збори не ми е јасно само хахаха

Надал е ѕвер на прес-конференции, луѓето/новинарите не сфаќаат дека он е страшно ментално силен, истрениран да остане смирен дури и после пораз, и не покажува апсолутно никаква негативност притоа, можеби делува малце депресивно но според мене тоа не е вистинската слика. Ова го дели од голем број просечни тенисери, кога ќе размислам само он и Федерер го прават тоа, Џокович знаел да биде релативно возбуден на пресконференции и слично, не дека он е просечен далекууу од тоа ама од поглед на дисциплина и ментален тренинг (подсвест) заостанува со контролирањето на емоциите во споредба со Федерер и Надал, секоја чест за Надал на пресконференциите, прифаќа пораз страшно добро, и останува соземен, корекетен и фер (y)

Еве го и Ноле бе, баш ги гледав сега и правев некоја споредба.И Ноле делува доста смирено и има работено на тоа поле годинава се гледа.Тоа му е едно од клучните работи што му помогнаа годинава

Извини не сум претсказатељ будучности.
Тоа ти е исто, како да го прашале Роже пред 7-8 години дали ќе биди спремен дека и на 31 година ќе освојува турнири..
За тоа не треба да се збори пред време, само веруј дека ако го задржи здравјето Новак има уште многу што да понуди на тенисот и да освои уште гренд слемови.
Ми делуваш како наеднаш да ги промени сите работи напоменати за Надал низ текот на ланската година кога имаше успех, па сеа се пребаци да го браниш Роже.
И да, запрашај се ти дали Надал со неговите проблематични колена ќе издржи уште долго на АТП турнеата или ќе си игра голф.
Бај д веј, никој не ги успорува успесите на Роже, незнам оти ти толку наеднаш се напна, и почна да напаѓаш тука на темата и да напињаш за некои работи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom