ATP World Tour Finals 2011

• Креатор на темата Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите ке го освои купот годинава/

• Џокович

Гласови: 17 23,3%
  • Федерер

Гласови: 36 49,3%
  • Надал

Гласови: 12 16,4%
  • Мареј

Гласови: 2 2,7%
  • Ферер

• Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Цонга

• Фиш

• Вкупно гласачи
    73
Статус
Затворена за нови мислења.
3.5? јас би дал 30, шансите Ферер да го победи Федерер се еднакви на 0.

Не е потценувачки вс Федерер, меѓусебен скор е 11-0, не дека нешто значи ама сепак, да не победиш ниеднаш ако не друго, ментално нема да ти овозможи да имаш шанси против играч кој игра на својата најдобра подлога, и е далеку подобар од тебе генерално, тоа е тоа.

Тука сум и кога губи Ноле, да не испадне дека се кријам некаде... Само не ми се пишува, се вратија старите "експерти" па ги читам нивните мислења, да "поднаучам" по некоја навреда, пцовка...

2ff3243fa4b779417e159e8a3128c0f2-getty-134167131.jpg

Надал се „повреди“ уште непочнат да игра. :D
За прв фаворит кажав дека е Федерер, а за Новак не сум толку оптимист дека ќе направи нешто, прашање е дали и група ќе помине, барем според последните мечеви кои ги одигра во Париз.. плус повредата на рамото.

И мислам дека Типсаревиќ ќе изигра барем еден меч на овој турнир т.е ќе се откажи некој од првите осморица, па ќе му се пружа шанса :))
Се што предвидов и бидна, Типса изигра повеќе од еден меч на турнирот, Новак не помина група.
А Федерер очекувано го освои последниот турнир за оваа година, честитки : )

За малку.....:D
Честитки до Федерер заслужи трофеј

Нека му е честито. Вистинска легенда, дојде се прошета и си зема пехарот. Како да нема 31 година.

Посбено ме изнервираа последниве изјави на Надал и Новак дека планираат да се повлечат од тенисот за некои две години. Треба да се засрамат од самата таква изјава покрај ваквото издание на Федерер? Како е можно толку бргу Надал да потклекне на лошата моментална форма? Ај за Новак не ме чуди, не би поднел да паѓа надолу сега кога е на врвот, таков играч е, ама Рафа кој имаше толкава страст во играта ме разочарува со ваквите изјави.

А и да не заборавам. Секоја чест за Цонга. Од него може да излезе голем играч, не за џабе спомна коментаторот дека бил одбран за најдобар тенисер за годинава во избор на навивачите.

Нека му е честито. Вистинска легенда, дојде се прошета и си зема пехарот. Како да нема 31 година.

Посбено ме изнервираа последниве изјави на Надал и Новак дека планираат да се повлечат од тенисот за некои две години. Треба да се засрамат од самата таква изјава покрај ваквото издание на Федерер? Како е можно толку бргу Надал да потклекне на лошата моментална форма? Ај за Новак не ме чуди, не би поднел да паѓа надолу сега кога е на врвот, таков играч е, ама Рафа кој имаше толкава страст во играта ме разочарува со ваквите изјави.

А и да не заборавам. Секоја чест за Цонга. Од него може да излезе голем играч, не за џабе спомна коментаторот дека бил одбран за најдобар тенисер за годинава во избор на навивачите.

Ја скина сеа зелена и ти.;) .. можеби изјавиле дека ќе се повлечат, ама прашање е за што ќе се повлечат од тенисот т.е воопшто од спортот.

Но темата не е за Новак или за Надал, па би се воздржал од понатамошен коментар.

Јас ова интервју не го видов, ај линк ако не ти е тешко?

Јас ова интервју не го видов, ај линк ако не ти е тешко?

Интервју? Ако мислиш на изјавите на Надал и Новак за пензионирање, не сум сигурен колку тие беа од нив директно кажани.Јас мислам дека тоа беа медиумски шпекулации повеќе.Е сеа, Џокович спомна нешто за пензионирање ама мислам дека тоа беше на шала и одеше вака некако: Би се пензонирал за некоја година еве на пример за 2-3 ама ако ги изиграм вака како оваа година (се смее тука).АКо освојам колку што Бјорн Борг има освоено и тоа го постигнам за 2-3 години мислам дека би размислил сериозно за пензионирање.И ТОА БЕШЕ ТОА колку што јас знам.Повеќе накај шала отколку озбилен муабет за пензионирање.А за Надал кружат подолго време такви гласини и тоа е ради повредите.Изгуби многу ради нив, изгледа и други работи му се дешаваат и падна психички тој и затоа се губи на моменти и размислува на пензионирање ама не е тоа ништо сериозно.Муабетот ми е што и да рекле двајцава не е ни од блиску тоа што медиумите го направија сега...

Уште еднаш докажа дека е крал на тенисот.:cuc:Секоја чест за Роже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom