Зошто немажените жени „бркаат“ женети мажи?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Е ај де-де, пример еве ја да се ставам у ситуација зашто би бркал мажена. Затоа што ме пали самата помисла што све она ризикува за само да се изебе со мене. Најверојатно тоа пали и кај жените, само што мажена не е толку пристапна како мажен, зашто мажите шетаат почесто, идат по кафиќи, кафани, вамо-тамо, жените не толку, они у блиски круг, пример комшија, колега, поранешен другар.... или продавачот во видеотека одма до нејзиниот драгстор. :)

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Не зборувај за сите ...има многУУУУУ жени и мажи кои си ја нашле љубовта на својот живот срекен брак имаат и се СРЕКНИ и УЖИВААТ во бракот...и немаат потреба да шврљат на страна ниту ги привлачи некој од страна:);) така да..неможеш да кажеш нагоните животински за варање ги имаме сите...имаме и за семејство, дом, љубов нагони ! Секој е со различни погледи на нештата и бракот и љубовта;)
Има многу заљубени парови цел живот кои не помислуваат на друг/а зашто се срекни и исполнети :) само несреќните искомплексираните и лудаците посегнуваат по туѓ маж/жена
Ми се допаѓа гледањето на светот од твој агол.Можи да веруваш и да гледаш кроз розеви наочари колку сакаш,само факт е дека абсолутна љубов не постои и затоа е љубовта е со ограничено времетраење.Монотонијата како честа појава во долгорочните врски често приморува прво на помисла на друг а подоцна и до крајен епилог-афера или нешто слично.Да , среќен те прави и добивката на лото од 1 милион али и таа среќа е привремена.Се е привремено,се е со одреден рок на траење така и со љубовта.
Дека тие што се во долгорочни врски,неможиш никогаш да ми докажиш дека никогаш не помислиле на друг/а-ПРЕМНОГУ НЕЧОВЕЧКИ Е :).

Mila Mina

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Член од
12 ноември 2011
Мислења
649
Поени од реакции
712
Ми се допаѓа гледањето на светот од твој агол.Можи да веруваш и да гледаш кроз розеви наочари колку сакаш,само факт е дека абсолутна љубов не постои и затоа е љубовта е со ограничено времетраење.Монотонијата како честа појава во долгорочните врски често приморува прво на помисла на друг а подоцна и до крајен епилог-афера или нешто слично.Да , среќен те прави и добивката на лото од 1 милион али и таа среќа е привремена.Се е привремено,се е со одреден рок на траење така и со љубовта.
Дека тие што се во долгорочни врски,неможиш никогаш да ми докажиш дека никогаш не помислиле на друг/а-ПРЕМНОГУ НЕЧОВЕЧКИ Е :).
Ако јас гледам низ розеви очила онда ти низ разочарани:icon_mrgr: ако сакаш така да гледаме..онда ти ми делуваш на некој кој сам себе се оправдува зашто би изневерил! И сам сакаш да си ги оправдаш своите црни мисли што посакуваш друга а таа има партнер...мене така ми делуваш ;) али не е тоа муабетот кој како гледа...него дали постојат срекни бракови или не..според тебе не пошто се троши љубовта...ЈАС ИМАМ ВИДЕНО МНОГУУ ПАРОВИ и ВРСКИ и БРАКОВИ СРЕКНИ! заљубени! и исполнети ! .и сум зборела со некои од нив..и ми имат кажано дека ОН/ОНА им е СВЕ и ги исполнува максимално;) ...немаат желба да бараат и гледаат друго..али ти имаш другачии искуства и зборуваш разочарувачки;)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
.. или продавачот во видеотека одма до нејзиниот драгстор. :)
Ти изгледа не си излезен од дома од премиерата на Debbie Does Dallas со Ron Jeremy.
Какви видеотеки бе златен со 300 гига интернет месечно :D.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Lydia напиша:
Тоа ти што ми кажуваш е дека денеска е проблем да најдеш маж за секс? Тоа се коси со сите верувања, стереотипи и слични досадни зборови за мажите.
Доволно добро ја познавам природата на машкиот пол за да можам да кажам дека доколку бараш такво нешто ќе ти успее веќе со вториот ако не и првиот телефнски повик.
Нешто у стилом: ало џони, леа тука...чуј да не цепидлачиме ја сакам да се ебеме ама мене кога ќе ми текне. Да ти повторам втор пат да не се чудиш, тоа значи дека од моментот кога ќе те побарам имаш максимално 4 часа да се подготвиш за секс. Условот е да не ме бараш преку никаков канал...јас тебе ќе те контактирам...пак да ти дообјаснам доколку си збунет, тоа значи: не ме аднувај на социјални мрежи, без емаили, јавувања, смски, муабети по зеднички прјатели, гулаби писмоносци, цвеќиња на работа и слично.

Ако на ова наидеш на негативен одговор, слободно убиј го копилето јас ќе ја преземам вината...ако има такви машки во државава тогаш не вреди да се живее во неа.
Уф далеку од тоа дека е проблем да се најде слободен маж за секс. Само како што и подоле сам нацрта што се треба да му кажеш и да му објасниш излегува дека навистина сум во право :) На овој женетиов не треба ова се да му го кажеш и нацрташ, бидејќи сам настојува на такви ствари и знае што треба и што не треба. Плус кога ќе прекинеш да се гледаш со него, нема да замара со прашања.
И сега да не испадне дека навивам за женети, само правам паралела на позитивни и негативни ствари на женет и слободен. Само таа карактеристика му е позитивна, другите се разбира се негативни. Зависи кој што бара и што сака, право на личен избор.
п.с. Овој твој совет ќе го применам кај слободен, ако не ми успее, стварно ќе те обвинам за убиство :icon_lol:

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Уф далеку од тоа дека е проблем да се најде слободен маж за секс. Само како што и подоле сам нацрта што се треба да му кажеш и да му објасниш излегува дека навистина сум во право :) На овој женетиов не треба ова се да му го кажеш и нацрташ, бидејќи сам настојува на такви ствари и знае што треба и што не треба. Плус кога ќе прекинеш да се гледаш со него, нема да замара со прашања.
И сега да не испадне дека навивам за женети, само правам паралела на позитивни и негативни ствари на женет и слободен. Само таа карактеристика му е позитивна, другите се разбира се негативни. Зависи кој што бара и што сака, право на личен избор.
п.с. Овој твој совет ќе го применам кај слободен, ако не ми успее, стварно ќе те обвинам за убиство :icon_lol:
Не те познавам, но за да не дојде до убиства ќе ти кажам, ова ќе ти успее ако си убава девојка :icon_lol:

B

Borg_Drone

Гостин
Колку и да е ограничена љубовта, пак тоа не треба да го сториш од почит спрема твојот брачен партнер.Значи на прво место разумот, па после чувствата.Зошто тука не се работи за девојка или дечко туку брачен партнер.Во спротивно, ако не си спремен на таков чекор воопшто не ни го прави, оди играј си сеуште, барај партнерки но како што оди времето ќе разбереш на крајот дека ќе треба после тоа да бркаш антиквитети во антикварница наместо девојки или пак да те стават покрај восочните кукли во музејот наш.Старееш....Времето те гази, so grow up!Да се разбереме не се однесува на тебе, пишувам така, општо за да не има недоразбирање.
Друго, ако во тој брак има деца, тоа треба да ти биде најголемата причина ти да не се дејташ со други девојки од страна.Напишав, тие деца ќе дознаат порано или подоцна, а партнерот таа што ја избрал за жена, не ја избрал зошто е мутава (иако има и такви бракови и се ретки, но дури и тие завршуваат на крај со колатерална штета) туку зошто видел нешто во неа и таа сигурно ќе го осети него и ќе му ја насети играта порано или подоцна.А тек децата кога ќе дознаат кои трауми ќе бидат тоа за нив.А родител кој има висока свест никогаш не би го направил тоа, најмногу поради децата.
Ќе рече сега некој, во Америка го правеле ова, ние сме ептен конзервативно општество бла бла....Да, ама пак важи правилото дека тие што го практикуваат ова честопати завршуваат неславно, и за сметка на тоа најмногу го кркаат оние кои не треба.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Колку и да е ограничена љубовта, пак тоа не треба да го сториш од почит спрема твојот брачен партнер.Значи на прво место разумот, па после чувствата.Зошто тука не се работи за девојка или дечко туку брачен партнер.Во спротивно, ако не си спремен на таков чекор воопшто не ни го прави, оди играј си сеуште, барај партнерки но како што оди времето ќе разбереш на крајот дека ќе треба после тоа да бркаш антиквитети во антикварница наместо девојки или пак да те стават покрај восочните кукли во музејот наш.Старееш....Времето те гази, so grow up!Да се разбереме не се однесува на тебе, зборувам така, општо за да не има недоразбирање.
Друго, ако во тој брак има деца, тоа треба да ти биде најголемата причина ти да не се дејташ со други девојки од страна.Напишав, тие деца ќе дознаат порано или подоцна, а партнерот таа што ја избрал за жена, не ја избрал зошто е мутава (иако има и такви бракови и се ретки, но дури и тие завршуваат на крај со колатерална штета) туку зошто видел нешто во неа и таа сигурно ќе го осети него и ќе му ја насети играта порано или подоцна.А тек децата кога ќе дознаат кои трауми ќе бидат тоа за нив.А родител кој има висока свест никогаш не би го направил тоа, најмногу поради децата.
Ќе рече сега некој, во Америка го правеле ова, ние сме ептен конзервативно општество бла бла....Да, ама пак важи правилото дека тие што го практикуваат ова честопати завршуваат неславно, и за сметка на тоа најмногу го кркаат оние кои не треба.
Колку убаво што потсети дека една од главните кочници за неверство треба да биде почитта, само што на промоторите на брачното неверство ич не им одговара муабетов.
Повеќе одговара се да се препише на монотонија, досада, јадење гравови секој ден, на неверната природа на луѓето, на "животински нагони" и сл... Е токму почитта е онаа која е клучна во смирувањето на нагоните, а за неа знаеме сите, без разлика дали се работи за мажи или жени. Сите сакаме да бидеме почитувани, ама не и секогаш да почитуваме.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.756
edna edinstvena rabota na svetov i vekov shto nema rok na traenje ., e vistinskata bezuslovena ljubov..........a i mi e veke degute da povtoruvam.......30g vo brak........edno telo i edna dusha sme ., se sakame ., se ebeme ., i se drugo praime ., ko predi 30 g kako da sega startuvame......za vistinskata ljubov nema ogranichuvanja.........postoi samo ljubov(y)
malku zabegav od temata vo kontekst na prethodnite postovi.....ednostavno e ., chist predizvik ., a shtom ne sakaat da se omazhat go namaluvaat rizikot od sostojbi shto sakaat da gi izbegnat... a so zheneti mazhi.... takov rizik ne postoi.....spored mene ovie dve raboti se vo igra ., koga nemazhena saka da brka zhenet mazh.........

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Тоа се личности кои се плашат од загуба, ризик, и се неспособни за вистинска љубов.
Кој ќе ги земе гадно се заебал.
Тури им пепел.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кој ќе ги земе гадно се заебал.
Тури им пепел.
Ти од каде си толку сигурен дека нема да земеш таква за жена, на детектор за лаги ќе ја носиш пред венчавка?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
За добар секс мислам дека цената е мала што треба да ја плати, тоест еднократно да ги истакнеш условите. Плус тоа е фер, никој не чита мисли па да знаеш што ти како девојка бараш од некого.
Унесените во спортот со два грама мозок, тоет градските јебачи веднаш ќе сватат. Но на смртниците пожелно е едно детално објаснување.

А он топик да бидам малку.
Во очите на машките трчањето по мажени ни изгледа само како еден его трип.
Демек еве ја сум појака пичка и го ебам твојот маж...мислам дека само исфрустрирани жени можат со здрав разум да прават такво нешто.
Чинот е кукавички и незрел.

Ако веќе сака да биде со некој што и одговара, нека се помачи малку да го најде.
А не да краде туѓо заслужен труд.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
А он топик да бидам малку.
Во очите на машките трчањето по мажени ни изгледа само како еден его трип.
Демек еве ја сум појака пичка и го ебам твојот маж...мислам дека само исфрустрирани жени можат со здрав разум да прават такво нешто.
Чинот е кукавички и незрел.

Ако веќе сака да биде со некој што и одговара, нека се помачи малку да го најде.
А не да краде туѓо заслужен труд.
Баш ме интересира во каква его состојба ќе биде кога еден ден ќе си го промени статусот од немажена во мажена, а у куфер ќе ги има лажгите што заеднички ги употребувале да си ги замачкаат трагите. А уште повеќе ме интересира што кога ќе почне да ги слуша од оној со кого се заколнала во лошо и добро? :)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Баш ме интересира во каква его состојба ќе биде кога еден ден ќе си го промени статусот од немажена во мажена, а у куфер ќе ги има лажгите што заеднички ги употребувале да си ги замачкаат трагите. А уште повеќе ме интересира што кога ќе почне да ги слуша од оној со кого се заколнала во лошо и добро? :)
Тоа ти е како „казна“ да не речам и незнам друго што да употребам, како викаат со свој камен по глава, знае како лажеле, ги знае финтите, ама ај нек писне.. оф тоа тие што си сееш може и да ти никне некад којзнае :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тоа ти е како „казна“ да не речам и незнам друго што да употребам, како викаат со свој камен по глава, знае како лажеле, ги знае финтите, ама ај нек писне.. оф тоа тие што си сееш може и да ти никне некад којзнае :)
Па јас би рекла дека му доаѓа како предност наместо казна бидејќи веднаш ќе детектира трети лица :)

Kajgana Shop

На врв Bottom