- Член од
- 13 август 2008
- Мислења
- 1.145
- Поени од реакции
- 893
Ти "продолжи" да го чекаш неговиот повик, уствари продолжи да чекаш за да го газиш.Здраво... Јас сакам да ви го раскажам мојот проблем па ако не му е мака на некој нека даде свое мислење за ситуацијава.
Значи вака... Јас пред околу една година бев во врска со еден дечко. Се гледавме со него ама колку и да се трдуев не успеав да го засакам. А иначе дечково беше супер. Дечково беше сон и толку ми угодуваше, пола збор не ми врати а јас го газев колку што можев. Секоја девојка тука сакаше да го има а јас го газев. Ама се колнам се трудев да го засакам ама не можев одбивен ми беше. Нејќев ни да ме допре ни да ме бакне. А ништо не му фалеше. Презгоден, мил, добар, полн со почит и разбирање. На ниедна моја навреда и провокација не враќаше туку ја премолчуваше. Знам, многу ми попушташе со надеж дека ќе се сменам. Уште кога го запознав знаев дека е принцот на бел коњ ама во мене не успеа да допре. Се само љубов не. Ни најмало чувтсво во мене за него не се појави а не знам зошто. А сепак се трудев да го засакам зашто беше дечко на место и свесна бев дека такви ги има еден во милион. Е сега по долго одовлекување кога сфатив дека ништо нема да се промени решив да ставам крај на оваа врска. Му кажав се, ама тој ми рече дека многу ме сака и не е важно сега што не го сакам дека со време ќе го засакам. Ми рече ќе ми даел колку сакам време. Ама јас го имав сето тоа време до тогаш и џабе беше па му реков дека нема смисла веќе и се разделивме. После тоа постојано ме бараше, викаше дека му е тешко и дека сака да ме види. Не можеше никако да се помири дека јас не сум веќе со него, се однесуваше како да сум. Тоа траеше неколку месеци. Што повеќе ме бараше толку повеќе ми беше антипатичен. Немаше ден да не ме побара. И наеднаш престана да ме бара. Се осеќав помирно оти конечно ме разбра. Ама поминуваа денови, недели, а тој веќе не се јави. Почна некако да ми фали. Можеби зашто бев навикната на него. Наеднаш испари... Воопшто не се ни јави да праша како сум, скроз се тргна од мене. Го видов случајно во еден кафич беше со друштво. Опуштен како секогаш. Мене ми се насмевна ама го немаше веќе тој поглед со жар како некогаш. Се смееше и беше близок со другарката а мене воопшто не ме гледаше, како да не бев тука. Не му бев веќе центар на внимание. Не знам зошто ама бев љубоморна. После тоа кога и да го видев се поладен и подалечен беше. Се дур еден ден кога помина од крај мене и не ме ни забележа. Е тогаш не бев на оваа планета. Не знаев кај се наоѓам, се шокирав. Ми идаше да скокнам некаде и да се утепам. Толку понижувачки се постави спрема мене, ме згази скроз. Не ми мавна ни 2% рецка. Таа вечер не можев да спијам многу ми беше тешко.
Кога го видов пак беше со една девојка, беа гушнати. Срцето ми се стегна. Од тогаш само на него мислам, а тој кога ќе ме види ладно ќе се поздрави и ништо веќе. Значи не ме бара повеќе воопшто, ниту да праша како сум.
Не знам дали сум заљубена или збунета или само ми недостига зашто бев навикната на него ама многу ми недостига. Сакам гласот да му го слушнам. Ми фали неговиот глас, неговиот мирис, тие очи полни со жар кога ме гледаше.
Значи многу ми недостига. Ама нема да одам да му го кажам тоа, нема да го барам. Ако ме побара тој прв тогаш ќе му кажам а вака не.
И друго ме мачи. Што ако јас и тој се смириме и после јас бидам пак онаа старата, арогантната, незаинтересираната и пак ако не го поднесувам? Не би да ризикувам два пати.
А си мислам дали да му дадам шанса пак, можи овој пат ќе успее. Ама само ако тој пак побара шанса. А тешко ми е понекогаш кога го гледам така ептен згоден и мил а мене ме гледа ладно. Значи за него јас веќе не постојам, не го интересира ништо во врска со мене.
Не знам дали сум заљубена или збунета и не знам дали за брзо ова ќе ме помине. Ама едно ми е криво кај него. Кога толку викаше дека ме сака зашто се откажа ? Нели за она што го сакаш ќе се бориш до крај ? Знам дека јас му реков да не ме бара веќе ама можеше колку толку кога ќе се сретневме да фрли некој муабет за нас двајца. А тој се откажа, што покажува дека му поминал интересот. А ако мисли со сето ова што го прави дека јас ќе тргнам да го барам да се врати назад за после да ги смениме улогите многу се излажал. Кај мене тие трикчиња не палат.
Знам дека јас сум многу крива, јас го откачив ама барем постапив искрено. Откако се смирија страстите можеше бар да се јави да праша како сум па можи ќе му речев дека ми фали. Ама не тој се тргна скроз а се договоривме да се дружиме. Е сега јас да го барам него не а тој ако може да ме гледа мене волку убава секој ден и да издржи тоа е негов прблем.
Ваше мислење за ситуацијава ?
Типот оладил и нема назад. Затоа што чувство се раѓа и може да умре. Твојот случај е само потврда.