ATP World Tour Finals 2011

• Креатор на темата Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите ке го освои купот годинава/

• Џокович

Гласови: 17 23,3%
  • Федерер

Гласови: 36 49,3%
  • Надал

Гласови: 12 16,4%
  • Мареј

Гласови: 2 2,7%
  • Ферер

• Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Цонга

• Фиш

• Вкупно гласачи
    73
Статус
Затворена за нови мислења.
Полуфиналињата значи се: Федерер- бердих/џокович и второто Ферер-цонга

Цонга одигра одлично, се му идеше и forehand и backhand, на мрежа одличен, заслужено победи.

Очекувам утре победа на Ноле и Ферер, па во полуфинале да гледаме Федерер - Ноле, Цонга - Ферер.

Брееј овај Ферер како тргнал, ништо не може да го спречи.
И на Мареј го победи, па сеа и на Џоко. :confused:
Who is next ?

Незнам, ама Федерер сигурно не :D

Види не сум за Цонга ( за Џоковиќ сум) ама преку к*р ми е од Шпанците у тенис и од препотентноста на Федерер . ВАМОС ЦОНГА!!!!:D

Kоја препотентоност? дали да се биде реален е препотентност? или некоја нова дефиниција измисливте....најди ми изјава на Федерер која не е на место.

Федерер ако е препотентен :tapp:

Еве го препотентниот на дело, задржете се на делот од 6:47 до 8:10, па и понатака...каква ароганција, неможам да опишам просто :D

Големиот џентелмен на белиот спорт или па не?
Целата таа фама шо се прави околу неговата прецизност и одмереност , мислам си ја фура самиот он. Нешо шо најмногу ја покажува неговата препотентност се неговите изјави ( барем за Џоковиќ) и тоа шо не знае да прифати пораз.Јас разбирам дека секој спортист е суетен али кај него мислам тоа го има превише. Искрено не сум ги гледал у видео форма овие негови изјави сум ги читал на нет(можеби е погрешно протолкувано), али дали нема ни најмала доза на ароганција и препотентност у изјавата после турнинрот у Дубаи - дека може да го победи Џоковиќ кога сака или после УС ОПЕН , на прашањето шо мисли за победата на Џоковиќ ( у полуфиналето), парафразирам " Дали сте озбилни? Требаше јас да победам. И за која самодоверба негова ми зборите?Неговите форхенди беа на среќа. "

Признавам ги има најубавите бекенди и волеи, има неверојатна грациозност у тенисот ( шо искрено на моменти ме иритира), можеби е најкомплетниот, најтехнички поткованиот и мејби најдобриот тенисер ( уај ноат признавам) али ете тоа шо пука од препотенција, ЈАС ЈАС И САМО ЈАС постојам у тенисот, не ми дава да навивам за него.​

А што треба да му покаже респект на српското гомно што пцуе колне,што беше и е најголемата пизда на атп турата што кога ќе види не може да победи почнува да го боли стомачето и предава меч,што има ретардирано досадни родители што само дофрлаат и не крај откако ќе изгуби доаѓа да се поздрави и се смешка цинички и вештачки ?Ни јас би немал никаков респект за тоа гомно северно бе...............Федерер е КЛАСА,Федерер го отсликува тенисот како спорт со секое движење на теренот и секој удар,а покажува респект за тие што заслужуваат.

^ Ти не би препознал класа па макар и те плеснала у фаца.

Големиот џентелмен на белиот спорт или па не?
Целата таа фама шо се прави околу неговата прецизност и одмереност , мислам си ја фура самиот он. Нешо шо најмногу ја покажува неговата препотентност се неговите изјави ( барем за Џоковиќ) и тоа шо не знае да прифати пораз.Јас разбирам дека секој спортист е суетен али кај него мислам тоа го има превише. Искрено не сум ги гледал у видео форма овие негови изјави сум ги читал на нет(можеби е погрешно протолкувано), али дали нема ни најмала доза на ароганција и препотентност у изјавата после турнинрот у Дубаи - дека може да го победи Џоковиќ кога сака или после УС ОПЕН , на прашањето шо мисли за победата на Џоковиќ ( у полуфиналето), парафразирам " Дали сте озбилни? Требаше јас да победам. И за која самодоверба негова ми зборите?Неговите форхенди беа на среќа. "

Признавам ги има најубавите бекенди и волеи, има неверојатна грациозност у тенисот ( шо искрено на моменти ме иритира), можеби е најкомплетниот, најтехнички поткованиот и мејби најдобриот тенисер ( уај ноат признавам) али ете тоа шо пука од препотенција, ЈАС ЈАС И САМО ЈАС постојам у тенисот, не ми дава да навивам за него.​

Чиста вистина, знаев дека ова ќе го спомнеш, а ако мислиш дека таков форхенд може кога сака да погоди Џокович многу гадно си се излажал, и да не му ги извртувај зборовите, никогаш не спомна дека требал да победи нити дека се работи за повеќе удари на US опен натпреварот, форхендот на Џокович беше 95% среќа и нема тука што да се дебатира. Самиот Џокович изјави дека си помислил, "ќе ја лупнам јако па што сака нека биде" исто така нити еднаш нe рекол дека може да го победи Џокович кога сака, мислам....незнам од кој извор ти се информацииве али се далеку од вистина, посети го форумот Menstennisforum, и види дали ќе најдеш некој што има мислење дека Федерер е арогантен, поготово не после изјави од смешни извори....

Don't get me wrong, Џокович е фантастичен тенисер и годинава беше апсолутно негова, тотално беше во фантастична форма.....но како што реков, ако си навлезен во тенисот малце по длабоко, ќе ти стане јасно дека такви удари (се скоро невозможни во таа ситуација) поготово не на меч поен, изјавата на Федерер е реална и на место, како и огромен дел од неговите изјави, ти порачувам во иднина да ги гледаш во видео форма изјавите, и да слушаш само колку смешни прашање добива Федерер од идиоти новинари поготово од Шпанија кои го тераат со сила да дава малце по агресивни - отворени изјави со своите прашања во провокаторска форма, за после да ги филуваат во негативен контекст.

Како пример последното интервју!

"Дали мислиш дека Надал се осеќаше поеднакво лошо како ти кога изгуби на Ролан гарос со сличен скор" мислам кое е ова прашање? сака да го оправда поразот на Надал и да ја подсети јавноста дека и Федерер изгубил со слична разлика како Надал? тешки идиоти, токму овие новинари се тие кои што ги филуваат изјавите на Федерер и го прават да изгледа арогантен во очите на casual тениските фанови. Федерер има големммм респект за играчите, како што можеше да видиш ако го гледаше последното видео интервју кое го постирав пред малце, over and out.

србоманче игор,ти ако знаеш што е тоа класа би навивал за Федерер.

србоманче игор,ти ако знаеш што е тоа класа би навивал за Федерер.
Федерер е најдобриот тенисер во поновата тениска историја.

Но, јас во ниеден спорт не навивам за најдобрите, Ноле го следам уште од 2007 кога губеше од кој стигне и кога менталниот склоп му беше полабилен од Марат Сафин и Енди Мареј заедно.

Незнам јас кој и каде слушнал/прочитал такви изјави од Федерер.Многу поголем спортист во и надвор од теренот е бар од Новак на пример, а ако се прашувам јас и во спортот денес воопшто.Се слагам со psyside за новинарите што рече, ептен се копилиња со такви прашања што поставуваат и човек едноставно нема што да им одговори во моментов.Се добива погрешен впечаток, а човекот воопшто не мислел да каже нешто такво.А и ги испревртуваат ептен после изјавите.Шпанците на пример, ептен се занасаат.Врзаа неколку успешни години во спортот и мислат одма им се дигнаа акциите и сега господ за муда го фатија.За секој пораз тие одма да го потсетат светот дека и другите губат, и милион оправдувања вадат.Ама од таму и тоа дека Надал се оправдувал за секој пораз бре луѓе.Не беа сите негови изјави оправедувањата или како и да ги речам за неговите слаби резултати.Новинарите прават такви глупости, си ги вртат работите како сакаат и ние овде од другата страна добиваме многу погрешни впечатоци.На пример, јас Рафа не го гледам како некој што има потреба да дава изговори и да се правда за порази.Знае да губи, знае да прифати дека не му оди и он не бара оправдувања тука за поразите.Он е работник, од секогаш бил.Тоа со изјавите ко демек, или наводните проблеми не искачаат од него тие работи.Тоа новинарите си прават филмови само, а ние овде се чудиме и некој сеир си тера.Новинарите тоа што го пишуваат, и тоа што ние го читаме е резултат на препотентноста на новинарите, не на играчите.Имаат и тие свои фаворити, платени се да јадат гомна за некого и затоа читаме такви глупости по интернет.Ако сакате да имате точна претстава за кој каков е, гледајте ги нивните видео интервјуа и слушнете што прашања им поставуаат што вика Psyside и ке ви стане јасно одма.Станува збор за големи спортисти, не би се осудиле тие да зборуваат глупости по јавност и да се воздигнуваат себе си така.Бар Федерер не е фалбаџија, смешно ми е да помислам дека рекол такво нешто дека можел да го победи Ноле кога сака.И да го рекол, било тоа во друг контекст, или било на шала

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom