- Член од
- 24 ноември 2011
- Мислења
- 196
- Поени од реакции
- 111
Да....тоа и го планирав, да разговарам прво со неа за минатото ама се нешто ме спречуваше за да не ја нарушам спонтаноста. Или нов почеток или ништо! Јас сум спремен за било која од двете опции, таа ќе мора да пресуди.Прво, најпрво, расчисти си со себе. Ако не си сигурен околу своите чувства не превземај ништо Кога ќе бидеш сигурен дека навистина нешто сакаш и нема да се каеш околу тоа кога ќе стане густо, go for it.
Ако веќе си решен да пробаш пак, кажи и и побарај и таа да расчисти со себе, и тоа што го сака.
Кога ќе си бидете двајцата на чисто со себе, расчистувате со вашето минато
Да ти префрла за минатото кога веќе сте решиле да преминете преку тоа, значи дека не преболела навистина..
Да го заборави сигурно нема, ама да го преболи и да продолжи понатаму без непотребни ретроспективи во моменти кога ја јаде сомнеж е тоа што треба да го постигне
Објасни и дека единствениот начин да функционирате пак е да не оставате ништо недоречено.. Побарај да ти каже што ја јаде, ако не е во право докажи и додека не се увери и самата, ако е во право врати се на првиот чекор и среди си го проблемот..
Ако наидеш на зелено светло, не тргај одма, остај простор малку да си ги среди мислите и побарај од неа пред да започнете нова етапа од врската да сте сигурни дека нема да се сопнувате на истите камчиња двапати
And you're good to go
Фала многу а фала и на сите тука што ме сослушавте и несебично ми помогнавте
--- надополнето: Nov 24, 2011 6:07 PM ---
јарец во подзнак риби....си се сметам за риба повеке него за јарец.Рак си во хороскоп така :?.Другар ми привлекува толку женски што ми ја зема пред очи таа што ми даде корпа,но тоа не значи дека направи нешто со неа.Едно прашање си размислил ли дека за да ја задржиш претходната ти ги познава сите карти во твојот ракав и колку и да се трудиш џабе ќе ти е секогаш ќе ти рече на крај не сум среќна со тебе и ќе прекинете и пак ќе помине време и пак ќе бидете заедно.Клише моменти немој...
јас иначе сум фер играч а она очигледно не ме познава добро штом почна да верува во секакви глупости и да навлегувам во детаљи.
во право сте сите, пак ќе мора да минуваме низ истото и јас и она, најдобро е се да се расчисти уште од старт, сега пак постои ризик дека ќе се појави некој проблем во нејзината глава од минатото, па и јас не сум совршен може и јас ќе бидам причината за проблеми и јас можам да имам лош ден и што ти више не, ама повеке би се каел да не се обидам него да се обидам а да не успеам - клише или не. па нека ми е со среќа))