"Најди го Ацо оти тука е лошо" ( Антика )

• Креатор на темата Креатор на темата Messanger
  • Време на започнување Време на започнување

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
Локација
Middle of nowhere
Некои луѓе едноставно не можат да ја поднесат денешната монотонија, и повремено или засекогаш заминуваат од свесната околина...

• Нема да ви дрндорам многу, инаку ова е писмо од еден фаланганец Арменион ( ако така може да се нарече ) кој му праќа писмо на Пердика кој во тоа време се наоѓал во Азија во поход на Персија...

А : Како е тамука Перде, тука е страшно, елините се дигнаха спроти нас на Тесалија.

П: Има тука некој си Дари дига раци расправа се со народо, ма тај ќе е сино на
сегашнио цар позна го ама оти стоеше од далеко не ми се гледаше бисто...
Кажи му на Плутарх или евентуално Аристотел нека запише на некој камен оти тука е добро...
И шо направете со Спарта средите ли последен пат чу дека се спремало немир?

A : Сега кажава оти тепачка ќе имало за утре кажаф на аристотел и има новости донесоа папирус.

П : Нем да е од Илирите заебават не го прават како порано
Египетски е најсув тргувај со ни.

A: имафме тракијскиј нема квалитет, овде ет лошо !!!

П: Неможам да се врнам ја, види шо можеш да направеш моментално сме пред Исос, ако средеме тука Египет ќе биде среден оти ќе не пречекат како господа, кажаа дипломатите а и папирус нема да купуваме...

А: Oфде лошо оти на тесалија врлат стрели, фаланга ет само пуштена, нема оклопи, елените ке ни ја зимаат...

П: Уффф...ако врнам дел од војската ќе треба да чекаш 4 години да се врнат, едино да ти го пратам Антипатар добар генерал или Касандар...не бе дај види најди го Кратер сигурно е по некое поле неможе да се договоре со Ориестите испотепаа се за езерото ( охирдско), ќе му јавам на Антипатар почекај ќе дојде ќе средете тоа племе...

А: Да викни на пелагонците oфде ке флезам во битката јас, Пелагонците оти може побрзо да стигаат ајде нека ми е на помош Зевс, Арес нека ми е на помош , се молам

П: Атина нека е со вас там доле, ако улезете у Атина јавувај одам тука ќе љокаме ќе славеме, и пазите горе со Илирите де да се тепаме де не на тија не се верува...ја додека не ја освоам Персија не се враќам, тука било џунгла бе, да ми просте Зевс ама има поубава Планина Тибет ее да видеш шо ти се вика планина, а не Олимп, е и шо сакаш да ти донесам коа ќе се врнам?
има убави ножови евтини са, или кочии од тиа со сечила на тркалата?

А: Неее слушнав имало сари од кај индијките на жената сакам да и го подарувам донеси ми сари црвено ако најдеш... ајде јас да видам овде што можам ти поздрави го Ацо и пренеси поздрави од Олимпија добра е нека не се секира ајде, ојде да видам што биде у тесалија поздраф...

• Ова е цитат од линк, пронајден на сајт под името "facebook" кои датираат од 21 век.

Извор: Македонија - 5070 год.

Грешка си друже, мене ова на чет повеќе ми личи :pos:

Ова беше постирано на "Беровски Бисери" случајно претурајќи по компјутерот некогаш сум го зачувал во Notepad...

Ова беше постирано на "Беровски Бисери" случајно претурајќи по компјутерот некогаш сум го зачувал во Notepad...

Ок, де.Ама писмо пишува од фалангистот до Пердика а уствари чет муабет е :D

Само мене не ми е смешно?o_O
Искрено не знам дали си заприметил или не ама сите што се од некое градче а да не се од Скопје мислат дека којзнае колку се смешни со нивните дијалекти иако можда у некои ситуации и да се смешни коа зборат ама не секогаш.
И сеа дека ова е на некој дијалект (а не можеш да слушаш човек ова да го збори туку само читаш) воопшто не можеш ни ти па ни јас да си го доловиме правиот муабет или вицов.
Тоа е тоа да не должам многу.

Искрено не знам дали си заприметил или не ама сите што се од некое градче а да не се од Скопје мислат дека којзнае колку се смешни со нивните дијалекти иако можда у некои ситуации и да се смешни коа зборат ама не секогаш.
И сеа дека ова е на некој дијалект (а не можеш да слушаш човек ова да го збори туку само читаш) воопшто не можеш ни ти па ни јас да си го доловиме правиот муабет или вицов.
Тоа е тоа да не должам многу.

Благодарам за филозофијата...сега ни е појасно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom