Конфликтот во Сирија

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
во 1947 Пакистан се отцепи од индија До тогаш си беа иста земја
Абе беа под Британска управа. Британците имаа исцртано свои граници и области. После повлекувањето може било така, за тоа не знам точно. Но при тоа отцепување, не знам дали имало војна. Мислам дека не.
Тоа и не е толку битно. Судбината на Кашмир е одредена години подоцна.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Муабетот беше дека Русија има морнарица, и дека сака да си го задржи пристаништето во Сирија.
Толку едноставно е.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Najdobro za Sirijcite e vednas da se predadat. So NATO nema zaebancii. Mocta na NATO e tolku golema sto bez problem moze da go okupira cel Bliski istok.
Од досегашниот развој на ситуацијата, испаѓа дека си во право. Западов успеа да го подрие системот во Сирија без да интервенира директно. Секојдневно има демонстрации и покрај големиот притисок од војската, односно големиот бројн убиени цивили. Народот нема оружје, но околу 15.000 војници дезертираа и создадоа нова армија.

Сега изгледа дека режимот на Асад е пред колапс иако може да се разгори граѓанска војна.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
то е се воглавном нефункционално и неефикасно. Никогаш русите не успееа да создадат озбилна поморска флота
Каква и да е, руската влота впловува во Сирија, а Русија изјави дека нема да дозволи НАТО да се поигра со Сирија како што то а го стори со Либија. Без руска помош, Сирија е беспомош на против НАТО. Ова е сериозна ескалација на ситуацијата. НАТО сега ќе се ослони на новата војска од дезертери како на прокси армија и веројатно ќе гледаме граѓанска војан во која НАТО повторно ќе биде победник. Иако никогаш не се не се знае.

Report: Russia warships to enter Syria waters in bid to stem foreign intervention

http://www.haaretz.com/news/middle-east/report-russia-warships-to-enter-syria-waters-in-bid-to-stem-foreign-intervention-1.396359

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
^Ако влезат Руски бродови, НАТО воопшто нема да интервенира (а и му треба согласност од СБ на ООН од Русија), така да изгледа ќе ги вооружуваат бунтовниците против режимот и најверојатно ќе дојде до граѓанска војна - како во Либија.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Не ако влезат, туку влегуваат. Намерата име да го прекинат дотурот на оружје преку Турција.

http://www.debka.com/article/21504/

Our military sources are watching to see whether the Russian flotilla targets the small craft transporting arms from Lebanon and Turkey to Syrian rebels fighting the regime. If so, Moscow would be able to present these strikes as actions against piracy which would fall under a UN Security Council resolution.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Има некој назнаки дека руски бродови ќе влезат во Сирија.
Всушност таму сега има три руски брода но тие се дел од сосема друга мисија.
Има некој информации дека "Адмирал Кузнњецов" и бродовите и подморниците кои со него одат во придружба се испловени од своите пристаништа и одат кон источен Медитеран.
Ако е тоа точно(а ниедна офоцијална потврда нема за тоа) тогаш Сирија ќе ја избегне катастрофата на Либија.

Ultimate'

Диктатор
Член од
23 октомври 2007
Мислења
118
Поени од реакции
9
Има некој назнаки дека руски бродови ќе влезат во Сирија.
Всушност таму сега има три руски брода но тие се дел од сосема друга мисија.
Има некој информации дека "Адмирал Кузнњецов" и бродовите и подморниците кои со него одат во придружба се испловени од своите пристаништа и одат кон источен Медитеран.
Ако е тоа точно(а ниедна офоцијална потврда нема за тоа) тогаш Сирија ќе ја избегне катастрофата на Либија.
На брегот на Сирија има руска морнарица или како се вика тоа незнам точно а знам дека има поставено многу бродови околу сирија така да...http://www.advance.hr/vijesti/rusija-salje-ratne-brodove-u-sirijske-vode/ еве информација

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Незнам што курац Русиве им помагаат на племено Сиријци. Инаку нема да се фатат Нато со Русија тоа е финтата, а не е флотата на русите проблемот. Нив со магнум да им пукнеш ќе потонат :pos:

Ultimate'

Диктатор
Член од
23 октомври 2007
Мислења
118
Поени од реакции
9
Незнам што курац Русиве им помагаат на племено Сиријци. Инаку нема да се фатат Нато со Русија тоа е финтата, а не е флотата на русите проблемот. Нив со магнум да им пукнеш ќе потонат :pos:
друже сакаш да кажиш дека руската морнарица не ја бива?

Kajgana Shop

На врв Bottom