Пораѓајот и не е толку лош. Јас сеуште немам деца, но искрено воопшто не ми е страв од пораѓај. Една дугарка ми рече дека и неа не и било страв, се до последната недела. Не се грижиш за себе, туку се грижиш како ќе помине се` заради бебенцето. :smir:Моментот кој го очекувате цели девет месеци, а едвај чекате да помине.
Моментот за кој живеете и мечтаете цел живот, а кога ќе дојде - умирате од страв.
Единствениот момент во кој сите болки, солзи, стравови и трепети ви ја носат најголемата среќа во животот.
ВАШИОТ момент на породување!
не гледам дека на видеото на воведниот пост има некакви макиPrirodno si e prirodno da , no ne e loso i edna epiduralna anestezija neli veke koga ima i koga moze zosto da se macime do tolku malku ke gi videme pretporodilnite bolki pa i togas li da se macime ...moeto iskustvo ke go spodelam naskoro
А зошто се породи со царски рез? Имаше медицински индикации или ти така си одбра? Ако е првото ок, а ако е второто...Imav strav od pragaj , i resiv da odam vo Sveti Lazar i sum prezadovolna . Se porodiv carski rez so celosna anestezija ne osetiv apsolutno nisto duri koa se svestiv togas 3 te dena mi bea malce bolni radi ranata i mozam da kazam deka preubavo pominav prezadovolna sum od doktor Dancevski .
Немав никакви проблеми со бременоста едноставно пошто имав невиден страв докторот ми предложи дека царски рез со целосна анестезија е најдобра за хиперактивни луѓе како менеА зошто се породи со царски рез? Имаше медицински индикации или ти така си одбра? Ако е првото ок, а ако е второто...
Ова не е могуче....Како и ги собра 10 незнам
јас тука не гледам видео???Не се пронајдени слични теми. Слободно отворете нова тема. а и темава заслужува посебно место
Каков може да биде пораѓајот ..
сигурно повеќето би се уплашиле, стравот дефинитивно ќе надвладее во повеќето случаи и болката е првото нешто шо ќе ве асоцира ..
Но дали ... дали е можно сето тоа да е стеротип, наметнат, психички тоа се очекува и тоа го добиваш ...
Еве нешто интересно ... па идни мајки Open ur mind :smir:
изгледајте го цело видео задолжително ова е стварно нешто прекрасно