Фан клуб: Работнички

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Не знам дали приметивте еден играч на Работнички од нервоза каква топка си здрви у глава.Најверојатно направи фаул,се изнервира ја тапна силно топката и му се врати у фаца.:) :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.134
Поени од реакции
46.146
Не направи фаул, заврши времето тогаш од регуларниот тек па отидоа во продолжение и нервозно Павлович ја лупна топката у паркет и го испи баскетот у фаца здраво, пишано е ова на темата за македонско првенство.
Смешен момент у секој случај.

Член од
3 март 2008
Мислења
1.131
Поени од реакции
68
Не сум задоволен од одбраната на Работнички и време е да се среди.А за младите играчи на Работнички веќе немам коментар зошто се гледа дека ни го ебат цело прво полувреме и заедно направија 8 лични и 3 поени.

Богоев без душа гарант начукан од претходната вечер по скопските дискотеки, Јане едино не разигруваше со асистенции иако немаше многу поени, Димче колку згреши на крај се исправи максимално и во тоа се гледа големината на еден играч.Брендон солиден, мора побрзо да се дига на кош и да ослабе уште некое килце.Од србите единствено Павловиќ придонесе нешто другите слабо.Мое мислење е дека Урош Василевиќ треба да се игра многу повеќе.На крај Хаџи феноменален.Игра се подобро и тоа ме радува.25 поени 3/4 за три.

И не ми е јасно уште овој Зујоввиќ што го најавуваа како Коби Брајант што уште бара во Работнички.Уште ако е вистина дека зима 3000 евра...

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Не сум задоволен од одбраната на Работнички и време е да се среди.А за младите играчи на Работнички веќе немам коментар зошто се гледа дека ни го ебат цело прво полувреме и заедно направија 8 лични и 3 поени.

Богоев без душа гарант начукан од претходната вечер по скопските дискотеки, Јане едино не разигруваше со асистенции иако немаше многу поени, Димче колку згреши на крај се исправи максимално и во тоа се гледа големината на еден играч.Брендон солиден, мора побрзо да се дига на кош и да ослабе уште некое килце.Од србите единствено Павловиќ придонесе нешто другите слабо.Мое мислење е дека Урош Василевиќ треба да се игра многу повеќе.На крај Хаџи феноменален.Игра се подобро и тоа ме радува.25 поени 3/4 за три.

И не ми е јасно уште овој Зујоввиќ што го најавуваа како Коби Брајант што уште бара во Работнички.Уште ако е вистина дека зима 3000 евра...
Јас се кладам дека ти подобро играш кошарка од Зујовиќ..... По тапа странец одамна немало во нашава лига.... Ќе кажам уште еднаш... Среќа што МЗТ не се залета да му даде 2 годишен договор...... и 2500-3000 евра плата......:tapp:

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
И Калањ е дрво...
Кај сте го нашле жити се...
Vo Srbija :( :(
ps.za tie pari tolku....da se nadevame deka protiv feni i mzt ke mu trgne sut od 3ka...od nego samo na toa gi polagam nadezite....
a vo vrska so radule...moe mislenje e deka deckoto e stvarno dobar i korisen igrac ama denes ne izigra radule tolku dobro kolku sto Jane igra loso vo odbrana.Inace radule mozese da bide igraciste golemo ama on sam si e kriv....na vremeto poveke po lumperajki idese nego li na trening...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Vo Srbija :( :(
ps.za tie pari tolku....da se nadevame deka protiv feni i mzt ke mu trgne sut od 3ka...od nego samo na toa gi polagam nadezite....
a vo vrska so radule...moe mislenje e deka deckoto e stvarno dobar i korisen igrac ama denes ne izigra radule tolku dobro kolku sto Jane igra loso vo odbrana.Inace radule mozese da bide igraciste golemo ama on sam si e kriv....na vremeto poveke po lumperajki idese nego li na trening...
Толку им се можностите на радуле и Штерјов. Да бидат во појак тим нема толку да се снајдат. Овде имаат слобода за игра и одлично се снаоѓаат.
И потхитно треба да си најдете подобар млад играч. Вака секое прво полувреме ќе губите како магариња, па нема секогаш Вардар и Кожув да ви бидат противници па да правите пресврти.
Искрено без Мираковски, Работнички е друг тим. Јане разигрува во напад, ама одбрана...
А и центриве некако....
Повеќе се за слободни изведување и тројки шутирање :D
Тешко дека би победиле барем еден од МЗР, Фени или Торус. Максимум да им го лапнете четвртото место на лирија...
Сепак до тогаш може и цели состави да се сменат. Во Македонијава се се менува преку ноќ:D

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
И потхитно треба да си најдете подобар млад играч. Вака секое прво полувреме ќе губите како магариња, па нема секогаш Вардар и Кожув да ви бидат противници па да правите пресврти.
Od kade....???!! Na vremeto deca zlatni imase vo mladite kategorii vo Rabotnicki,koi sega istite tie ne polnat so kosevi po drugi klubovi...
ps.i jas celam na 4 mesto na kraj....a vo playoff se e mozno... :)

M

marko 1996

Гостин
Еее Марковски да беше сеа у работнички друга приказна ке беше со младите играчи , само незнам зашто си отиде.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Еее Марковски да беше сеа у работнички друга приказна ке беше со младите играчи , само незнам зашто си отиде.
Кај брат му у Торус, ем во јака екипа, ем и паричка си лапа. Да останеше во Работнички не верувам да ќе му даваа плата.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.134
Поени од реакции
46.146
Правилово до полусезона важи за младиве играчи ?

Член од
25 ноември 2010
Мислења
292
Поени од реакции
84
Тие ’“3000“’ евра што ги даваат на Зујович, подобро да ги распоредат на млади играчи ... децата ќе добијат кураж за играње ... А тоа дека составот ќе се мења кај нас тоа е стандард .... во супер лига само да влеземе, ќе се прибере некое играчиште, да можевме Брукс да го земеме од АБА, некако ми фали некој нигер ала МЈ да тегне конци сам, Кол е некако тром, поените му доаѓаат од физикусот што го поседува, со Гечевски ќе го јаде, како мајмун ...
Узунов ме изненади вчера, има нешто у детто, али јебига, се кочи, а Ефтим освен за дискач и шлокање повеќе не го бива, бунари летаат од него ... Димче е за класа бољи од сите у состав, греши не викам не, ама знае човекот што прави на терен ....

А за Хаџи капа долеееее 8/12 67% за два, 3/4 75% за три за 21 минута .... опасна партија

Али епик моменат од вчера е Павловиќ со баскетот у фаца што сам си го лупна :D

Член од
13 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
13
Правилово до полусезона важи за младиве играчи ?
Член 25 од Правилник за натпреварување на МКФ :
Согласно одлуката на У.О. на МКФ за оваа натпреварувачка сезона 2011/2012 секој клуб од Прва машка лига ќе мора во првиот дел од натпреварувањето во првото полувреме да има на терен млад играч до 20 години, Прва лига жени и Втора лига мажи до 18 години и Трета лига мажи до 16 години.
Ова "во првиот дел од натпреварувањето" сите го свативме до полусезона, ама бидејки и во 10 коло на терен во прво полувреме беа младите, сигурно тоа "првиот дел од натпреварувањето" значи до 18 коло т.е. до почеток на playoff.
Така да ќе ги гледаме младите уште "малку".

Kajgana Shop

На врв Bottom