Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
части сега по една ракија со шопска :D:D
Напрај скрипта за целово ова да може да биде автоматизирано и те частам ракија со шопска. :D

Начинов е добар за мануелно менување, ќе морам да си играм со curl за да направам скрипта, автоматизирано ми треба.

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Да не знае некој што е работава.
Ми светат 4 сијалички,ми го сменија нетот глеам на мој телеком ми пишува тоа интернет 600 гб ама сеа телефонот не ми работи и они не ми се јавиле да ми кажат дека сум префрлен.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Напрај скрипта за целово ова да може да биде автоматизирано и те частам ракија со шопска. :D

Начинов е добар за мануелно менување, ќе морам да си играм со curl за да направам скрипта, автоматизирано ми треба.
не сум стасан до та лекција :D
--- надополнето: Nov 23, 2011 3:46 PM ---
Ми светат 4 сијалички,ми го сменија нетот глеам на мој телеком ми пишува тоа интернет 600 гб ама сеа телефонот не ми работи и они не ми се јавиле да ми кажат дека сум префрлен.
вклучи го телефонот во рутерот, пробај така

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
не сум стасан до та лекција :D
--- надополнето: Nov 23, 2011 3:46 PM ---

вклучи го телефонот во рутерот, пробај така
Од сплитерот го извадив кабелот кај што пишува "Tel" го ставив во рутерот и нејќе.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Од сплитерот го извадив кабелот кај што пишува "Tel" го ставив во рутерот и нејќе.
Во моментов сум на работа, арно ама и од дома ми кажвет дек имат проблеми, пробале да ми се јавет на работа и кај нив кажвит дек ѕвонит ама кај мене ни телефон ни бутур ѕвона, можно е од кај нив да е некој проблем. Иначе во правото „дупче“ го кладе каблето?

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Во моментов сум на работа, арно ама и од дома ми кажвет дек имат проблеми, пробале да ми се јавет на работа и кај нив кажвит дек ѕвонит ама кај мене ни телефон ни бутур ѕвона, можно е од кај нив да е некој проблем. Иначе во правото „дупче“ го кладе каблето?
Има две дупчиња.Го кладов во тоа најлево кога го гледаш од позади рутерот.
Четвртото од десно на лево.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Има две дупчиња.Го кладов во тоа најлево кога го гледаш од позади рутерот.
Четвртото од десно на лево.
да, најлево шо се и се башка тие две, со адаптерче се приклучвит телефонот

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ист проблем имаше и мој другар, кога ѕвонеа кон нивниот фиксен од таму се' беше во ред меѓутоа телефонот не ѕвонеше. Најверојатно нешто не е правилно конфигурирано, јави се на 0800 12345 и објасни им го проблемот. А за да провериш дали си префрлен на новата платформа, јави се на 142 200, би требало да добиеш порака дека си префрлен.
Кај оние со спидпорт рутер, треба да се инсталира и нов софтвер за правилно работење на рутерот.

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170

Да ти направам PHP скрипта ќе частиш ли две шопски и две ракии? Една за mapet69 и една за мене. Од мене пастрмајлиите! Се разбира во Штип.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Направив како што кажа и функционираше, фала многу.
Mislam deka resetiranje koristis koga simnuvas nesto od stranici od tipot megaupload, rapidshare i slicni, ako ti e za toa, eve poveli stranica kaj sto imas 24h nonstop novi premium besplatni akaunti: http://premiumcookie.blogspot.com/ Merak rabota, em max brzina, em nonstop simnuvas bez prestan:)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Уште сум во недоумница,ако се јавам во т-хоум за да дојде екипа да ми го среди новиот нет,пошо сум на д-линк рутер,автоматски да не ми го продолжат договорот на една година ?
Мислам дека ми истекува во март договорот.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Уште сум во недоумница,ако се јавам во т-хоум за да дојде екипа да ми го среди новиот нет,пошо сум на д-линк рутер,автоматски да не ми го продолжат договорот на една година ?
Мислам дека ми истекува во март договорот.
Исти случај со тебе сум и јас, почеток на март ми истекува, но мислам дека нема да се продолжи договорот, но сепак распрашај си убаво, јави им се во опитај ги оти со Телеком нема зезанции :)

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Јас денеска се јавив на 080012345 и побарав да се активира.После неколку часа се јавија, барајќи го таткоми(на него е регнат телефонот) и баба ми кажа дека е на работа во скопје.Неможев ништо,побрза беше од мене.Се јавив после на 171 со намера повторно да побарам да се активира и ми побараа нешшто конто број од сметка и матичен број од татко ми.Да им ѕвонам на 171 или пак да чекам од другите(0800...)?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Mislam deka resetiranje koristis koga simnuvas nesto od stranici od tipot megaupload, rapidshare i slicni, ako ti e za toa, eve poveli stranica kaj sto imas 24h nonstop novi premium besplatni akaunti: http://premiumcookie.blogspot.com/ Merak rabota, em max brzina, em nonstop simnuvas bez prestan:)
Верувај ми, не ми треба за симињање фајлови, за посериозни работи ми треба. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom