Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
А може ли мене некој да ми каже за Менаџмент, многу ли е потежок, вториот колоквиум од првиот? Имаме мн помалку време за учење на 20ти е веќе колоквиумот, паника ме фаќа, а ако е потежок од првиот јас незз што да кажам со оглед на тоа што во втората група кај мене беа НАЈЗАЗБУТАНИТЕ набројуванки, од истражувања од безвезни работи сосема. Ај ве молам некој со искуство?
emoticon-0100-smile.gif
Тенкс однапред
Горе-долу иста тежина е. Мене искрено полесен ми беше вториот (може зошто повеќе го учев :) ). Табели многу се паѓаа и 15та тема.

Горе-долу иста тежина е. Мене искрено полесен ми беше вториот (може зошто повеќе го учев :) ). Табели многу се паѓаа и 15та тема.

Па секако најголемата тема, а веројатно и најтешка, како ќе му се најде крај, незнам.. А како најде време за повеќе да го учиш, мн помалку време има за учење од што имаше за прв колоквиум.... :/

Па секако најголемата тема, а веројатно и најтешка, како ќе му се најде крај, незнам.. А како најде време за повеќе да го учиш, мн помалку време има за учење од што имаше за прв колоквиум.... :/
Нема да излагаш преку викенд и ќе си повтараш набројанки :)) Ако не си почнал до сега, кнап ти е времето, јас почнав неколку дена после завршување на колоквиумска да го учам. И цело време само него го учев. (изборниот не го ни учев, прелесен беше. А, другиот предемт едвај го положив :))

Zdravo na site, dali nekoj ima prezentacii za vtor kolokvium po agrarna politika, ili treba da se uci od ucebnik ( sto e malku zeznato). Blagodaram i pozdrav

kolegi koja e granicata za makro za polozeni ?
45 бода ти е границата, а сите од 34 па нагоре имаат шанси условно да го полагаат предметот, односно да ги надополнат поените што им фалат од прв.:)

Ќе може ли некој колега да ми каже дали економски развој ги кажа страните што треба да се учат? :)

Колеги стручниот труд по менаџмент, колку страни треба да биде, со кој проред? Збореше Шуклев за некое упатство ама нигде го нема, па ако некој знае точно нека пише. :)

одма после колоквиум на прв час професорот рече дека ќе пушти некои колеги кои беа присутни на предавањето (а бевме макс. 15 луѓе), као демек награда за присуството (кое е инаку катастрофа) од тој час, не' прочита кои сме и забележа во списокот. (инаку јас си бев на предавање чисто од респект спрема Блажо xD)
професорот е "налутен" оти посетеноста и интеракцијата на предавања е никаква, па ако го фатиш на добро расположение во канцеларија најдобро би било таму да си прашаш да те пушти...
Реално мене неговите предавања ми се страшно досадни,а посебно ме нервира фактот дека човекот многу тешко се изразува.Како и да е,фала ти колега за информацијата:)

Нема да излагаш преку викенд и ќе си повтараш набројанки :)) Ако не си почнал до сега, кнап ти е времето, јас почнав неколку дена после завршување на колоквиумска да го учам. И цело време само него го учев. (изборниот не го ни учев, прелесен беше. А, другиот предемт едвај го положив :))
Имам 2 теми поминато до сега, денес 3тата ќе ја поминам... Ама сепак остануваат уште 5... Секако е времето кнап... А дополнително јас пошто полагав прв колоквиум во втората група, не сте свесни каков тест даде, не за џабе од 480 сме само 50 положени од 2 група(а може и 30 како што кажал Столе во Струга), и ако е потежок и од тој што ни го даде, е господ нека ни е на помош... Мада мислам дека е позитивно тоа што бев во втора група, сепак знам каков е НАВИСТИНА колоквиумот, зошто прва група сите викаа лесно е мн е лесно, а ние кога излеговме се крстевме, прашањата во книга не ги наоѓавме... Ама сепак сме поподготвени за 2 колоквиум се надевам :)

Колега според мене около25-26 дена се доволни за менаџмент , дневно по 20 страни со строго набрјуванките , за около10 - 11 дена ке го поминеш тоа и плус да си дадеш еден ден слободен малку да се одмориш , и после деновите што остануваат повторуваш по милион пати додека не дојде судниот час да тргнеш да полагаш , јас мислам дека и сега ке стигнеме и ке го откачиме шуки така да не се замарај многу за време :)

Колеги ќе може некој на кратко да напише што се предаваше минатата недела Наука за менаџмент. Фала многу.

Ќе може ли некој колега да ми каже дали економски развој ги кажа страните што треба да се учат? :)
Кажа до некаде, а нареден час ваљда ќе ги каже и останатите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom