N
Nessa Alcarin
Гостин
оф топик: Не се прај на „тошо“ одговори таму на тоа што ти пишав во пп!Од Google.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
оф топик: Не се прај на „тошо“ одговори таму на тоа што ти пишав во пп!Од Google.
Овие мора да имаат некоја магија фрлено на нив за да можат дење да свират на гитари. Гитарата е џаолски инструмент, па ништо чудно е да се маскираат во обични луѓе и да носат нормална облека додека пазарат дење.youtube.com врие од сатанисти! Интернетот е ѓаволска работа!
Еве едни „сатанисти“:
Овие мора да имаат некоја магија фрлено на нив за да можат дење да свират на гитари. Гитарата е џаолски инструмент, па ништо чудно е да се маскираат во обични луѓе и да носат нормална облека додека пазарат дење.
Number of the beast! Yeah!
Кога бев 7 одделение симпатијата од маало ми ја нацрта предната страна од албумот на Iron Maiden на лист од тетратка, не се сеќавам точно на цртежот знам дека имаше ѕвер, пентаграм и 666. Мајка ми кога го виде ми го фрли во кантаа јас и се налутив. Па наредото лето си купив таква маица и цело лето го поминав во догмартинки и привремена тетоважа на врат
Си слушав и таква музика и и кажав дека тоа е мојот стил на изразување. Не ме замараше потоа ....
Сериозен си? И металците носеа мартинки, а хевиметалци носеа бели олдскул патикиСи ги измешала брзините.Панкерите носеа мартинки,а металците планинарски кондури: Прегледај го приврзокот 36674И се собираа во бесна кобила
Уште слушам metal&rock па не сум станал неверник
анастасија не слушам, а dead can dance имам некој си албум тамо пред 6-7 години снимано, не се пронајдувам у таква музика. Пример dead can dance имаат изработено добар соундтрак за филмот the spirit of baraka (ако не сум грешка) ми се свиѓа музиката ама текстовите не ги ни знам, слушам музика и си замислувам што сака композиторот да каже. Пример јас не ни знаев дека уствари dead can dance прават музика со верска тематика, еве од тебе читам.![]()
даДа Dead Can Dance имаат доста духовни елементи во својата музика. Друго, саундтракот т.е. нумерaта која што е дел од култниот документарец (наречен Baraka) се вика The Host Of Seraphim, за тој документарец/песна збориш ако не се лажам?
Мики, премногу ќе генерализираме ако речеме дека целиот правец Рок музика е таков. Има еден куп бендови во кои има членови Христијани, или пак кои целосно игнорираат религија во текстовите од песните, си пејат за други работи. Металика напр, немаат ништо сатанистичко, Дип Парпл, Клептон итн. Во една кошница има различни јаболка, некои поарни, некои полоши, некои скапани. Така е и со рокот/металот. Можеби таму има најмногу скапани јаболка, но оние добрите се ептен добри.