А од истиот мајстор и оваЌе мора со примери да се даде што толку неверници се оние кои слушаат музика денес
Слушнете што фино парче музика: http://www.youtube.com/watch?v=y5hmIZ6nMv8 (ах младост)
Абе ти е гајле, и онака коа скримаат не го разбираш текстот
Абе ајде, што зборишНе е проблемот во музиката, оти музикалноста е вродена човекова потреба и дар. Проблемот настанува кога преку музиката, извесни центри на моќ, се обидуваат, а многу и им успева, преку музиката да ни‘ подметнат нешта за кои музиката не е создадена, почнувајќи од идолатрискиот однос на слушателите кон музичките изведувачи па се‘ до подметнување новокомпонирани човекови миудрости и конечно, подметнување сатанизам. Од комерцијално достапните музички правци, токму рокот, особено хард рокот и неговиот дериват, познат како „хеви метал„ се нај очигледните начини за подметнување на сатанизмот кон аудиториумот. Доволно е да ја погледнеме иконографијата со која се служат „рок„ и „метал„ групите се‘ станува јасно до очигледност, почнувајќи од имињата на нивните бендови, гардеробата, имиџот па преку текстовите, начинот на изведување на музиката и конечно, нивните настапи пред публиката.
Слушам широк музички опсег, имам завидна музичка колекција и Хи-Фи склоп, ама никад не сум ги сакал рокот, а хевито уште помалку....Има исклучоци во рокот, кои чат-пат сакам да ги слушнам, но исклучокот не може да го подобри правилото дека рокот, а особено хевито, се очигледна форма на сатанизам....Ти не слушаш рок и метал?
Е не сеСлушам широк музички опсег, имам завидна музичка колекција и Хи-Фи склоп, ама никад не сум ги сакал рокот, а хевито уште помалку....Има исклучоци во рокот, кои чат-пат сакам да ги слушнам, но исклучокот не може да го подобри правилото дека рокот, а особено хевито, се очигледна форма на сатанизам....
Она мене „..не се...„....Е не се
Правило?Слушам широк музички опсег, имам завидна музичка колекција и Хи-Фи склоп, ама никад не сум ги сакал рокот, а хевито уште помалку....Има исклучоци во рокот, кои чат-пат сакам да ги слушнам, но исклучокот не може да го подобри правилото дека рокот, а особено хевито, се очигледна форма на сатанизам....