Не сфатив... Забрането е ставање на „канџи“ на тркалото? Ако е забрането, тогаш повторно е нејзина грешка што го турнала. Требала да го пријави во полиција. Ако не е, тогаш зошто толкава галама за тоа? Инаку, никаде не прочитав никаде дека вработениот сакал да и го запали (или на друг начин му наштети на) автомобилот, па она да морала го „брани сопствениот имот“ со туркање.
Она го бутнала дур си ја работел работата. Мене да ме бутне дур го работам тоа за кое сум платен, има клоца со шпиц у гз да и здрвам и ич око нема да ми трепне. Па после тоа, нека се докажува колку сака кој бил, а кој не бил во право. Ова ме потсеќа на гуската пред некој ден што ми претрча на црвено светло пред кола на Рекорд, па уште ми замавна со рака и ми се изнавика зошто сум и свирнал предупредувачки. Да не бев у кола, имаше да ја исшутирам на клоци од едната до другата страна на улицата.
Муабетот ми е, немој безглаво да поддржуваш секакви ѓубриња и идиоти (забелешка: не викам дека во случајов било така и дека жената од паркингот е идиот и ѓубре) само затоа што ја мразат истата работа како и тебе. И не мора да се водиш по она: „непријателот на мојот непријател е мој пријател“ само затоа што ти „мразиш“ пајаци и зонско паркирање. И јас го мрзам. Ама тоа не го менува фактот дека има секакви говеда кои се движат по паркинзите и улиците.
Али сепак, јас ја поддржувам акцијата, нека ја истера правдата до крај.