Жената што ја клоцаа на градски паркинг - како да ја најдам?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Од каде оваа информација?!!!
А јас навистина го жалев тој кај Железничка што е!!! Ми делуваше стар и сиромашен!!!
Тврдам со сигурност, а доказ не смеам да дадам поради заштита на податоци, плус е деловна тајна.
Но не би ја кажала информацијата, да не сум сигурна. ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.769
Поени од реакции
8.793
Тврдам со сигурност, а доказ не смеам да дадам поради заштита на податоци, плус е деловна тајна.
Но не би ја кажала информацијата, да не сум сигурна. ;)
Во секој случај, веќе не ги жалам!
И има простор да се казнуваат со плата.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
После тоа, изгледа и е поднесена прекршочна пријава, затоа што го бранела сопствениот имот од насилник и разбојник.
Доста објективно гледање на работите :tapp:
Во полиција прво што ќе прашаат е кој нападнал прв. Насилник и разбојник е 22 годишното дете кое чесно си ја работи работата, или 34 годишната „храбра“ госпоѓа која го нападнала сакајќи да го спречи во вршењето на неговата работна должност? Ако е жена, тоа и дава право да нападне и да не и биде возвратено? Или детето требало да се повлече, да дозволи жената да замине и таа да биде пример за тоа како треба да се однесуваат луѓето за да пројдат без да доплатат?
Барај си ја ти правдата, ама за случајов воопшто не си во право.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Значи го турнала на земја (и успут сигурно го изнавреѓала - знаеш какви се скопските фуфици ...) и ја клоцнал ....нервоза јбг ... Не ми е јасно , барате еднаквост и рамноправност меѓу половите а за НАПАД на службено лице треба он да одговара ? :D

Џони ла хенте ?

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Шо толку сте му се запнале на вработените на паркинг.Јес да земаат 20 000+ плата али секој ден се расправаат со лигуши шо возат коли од 20к евра а не плаќаат за паркинг.Во прилеп лично пред мои очи видов како еден сељак го вреѓаше вработениот оти овај му зел пари за паркинг, од лајно подолу го напрај.Тешка сељачана е то бе!
Не го поддржувам ова во никој случај, никој го нема фатено госпо за мадина па да се изживува со вработен на паркинг!

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Што бидна ми текна со жената што ја нашлака Фрчко на паркинг?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Доста објективно гледање на работите :tapp:
Во полиција прво што ќе прашаат е кој нападнал прв. Насилник и разбојник е 22 годишното дете кое чесно си ја работи работата, или 34 годишната „храбра“ госпоѓа која го нападнала сакајќи да го спречи во вршењето на неговата работна должност? Ако е жена, тоа и дава право да нападне и да не и биде возвратено? Или детето требало да се повлече, да дозволи жената да замине и таа да биде пример за тоа како треба да се однесуваат луѓето за да пројдат без да доплатат?
Барај си ја ти правдата, ама за случајов воопшто не си во право.
Таа храбра Македонка, го бранела сопствениот имот. Никој нема право да ја попречува да го користи сопствениот имот. Тој не вршел службена должност, туку вршел незаконско и прекумерно казнување со цел да, од тие казни, тој и директорите земаат плата. Инаку нејзиниот пример треба да го следат сите, прочитај во темата автомобилизам и мотоциклизам - зонско паркирање - револтирани граѓани има многу постови во кои е објаснето кој и што стои зад ова.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Не сфатив... Забрането е ставање на „канџи“ на тркалото? Ако е забрането, тогаш повторно е нејзина грешка што го турнала. Требала да го пријави во полиција. Ако не е, тогаш зошто толкава галама за тоа? Инаку, никаде не прочитав никаде дека вработениот сакал да и го запали (или на друг начин му наштети на) автомобилот, па она да морала го „брани сопствениот имот“ со туркање.

Она го бутнала дур си ја работел работата. Мене да ме бутне дур го работам тоа за кое сум платен, има клоца со шпиц у гз да и здрвам и ич око нема да ми трепне. Па после тоа, нека се докажува колку сака кој бил, а кој не бил во право. Ова ме потсеќа на гуската пред некој ден што ми претрча на црвено светло пред кола на Рекорд, па уште ми замавна со рака и ми се изнавика зошто сум и свирнал предупредувачки. Да не бев у кола, имаше да ја исшутирам на клоци од едната до другата страна на улицата.

Муабетот ми е, немој безглаво да поддржуваш секакви ѓубриња и идиоти (забелешка: не викам дека во случајов било така и дека жената од паркингот е идиот и ѓубре) само затоа што ја мразат истата работа како и тебе. И не мора да се водиш по она: „непријателот на мојот непријател е мој пријател“ само затоа што ти „мразиш“ пајаци и зонско паркирање. И јас го мрзам. Ама тоа не го менува фактот дека има секакви говеда кои се движат по паркинзите и улиците.

Али сепак, јас ја поддржувам акцијата, нека ја истера правдата до крај.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Таа храбра Македонка, го бранела сопствениот имот. Никој нема право да ја попречува да го користи сопствениот имот. Тој не вршел службена должност, туку вршел незаконско и прекумерно казнување со цел да, од тие казни, тој и директорите земаат плата. Инаку нејзиниот пример треба да го следат сите, прочитај во темата автомобилизам и мотоциклизам - зонско паркирање - револтирани граѓани има многу постови во кои е објаснето кој и што стои зад ова.
Мене јасно ми е дека има одредено незадоволство, не ви негирам ништо од тоа нити ве убедувам дека ви е убаво кога не ви е. Ама ако женава сакала цивилизиран однос кон неа, нека се жали на цивилизиран начин, а не да го напаѓа работникот кој има одредени должности од кои му зависи работното место. Тој е најмалце виновен за вашите проблеми. Ако имате поддршка од повеќе луѓе, уште подобро за вас-организирајте се и жалете се таму кај што треба, направете некоја акција па ќе издејствувате некаков компромис. Има повеќе начини за да го добиете тоа што го сакате, ама физичкиот напад не е еден од нив.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Негова работа е да стави блокатор кај сите возила што немаат пратено порака за паркинг.Значи тој си ја вршел работата,а оваа гускава дошла и го гурнала и паднал на земја.Јас да сум на негово место така би изреагирал и би ја рашутирал.Дечкото наводно имал 22 години,моја возраст и ја разбирам неговата реакција.

Која е она да нападне службено лице додека си ја врши работата?Како можам јас да си платам за казна за пијан,за зонско паркирање така може и таа.Си има ТАБЛА огромна каде што може да се види колку пари и на кој број треба да се прати пораката и каква треба да биде содржината на пораката.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ja уште не разбрав за која *правда* зборувате ? За тоа што она го мавнала прв па он и вратил или за тоа што и ставил канџа на кола ?

1.Ако она удрила прва - нема што да крева врева.
2.Ако била непрописно паркирана - пак е крива она или маж и.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Јас ја знам локацијата на кој паркинг било тоа...Али во моментов не ми текнува како би можеле да го дознаеме идентитетот на жената...
Лично поаѓам од себе си, кога јас пред два три месеци имав искуство со тоа, кога ми ставија блокатор на тркалото...Која тортура ја истрпев со нив, мајка ми на +40C да стои и да плаче заради нив, а они да не уценуваат ако не платиме ќе ни викнат пајак и да се иживљаваат...Па добро бе - ако немавме во нас 1300 ден? Што треба да правам? Да ја дадам колата пајак да ми ја однесе...
Ова ни во Тунгузија го нема...
И откако платив, ги утепав од вреѓање тие двајца што беа таму...Клошари невидени, да зборат не знаат, една реченица да склопат како треба не знаат ама работат на градски паркинг...Ги собрале од некој локален вмро-овски штаб, чобани..
И немој некој да ме убедува дека не сум во право, зашто и самите тие за инат ми го признаа тоа...

Инаку на членот што ја отвори темава да му кажам да ме извести кога ќе треба сметката и сметкопотврдата да му ја дадам...
Епа магистри и доктори на науки ли сакаш да работат на паркинг?
--- надополнето: Nov 21, 2011 4:52 PM ---
Зошто дечко ми не го малтретираа?
Си погреши, си плати. Некој што си го имал закупено местото за цела година/месец не можел да се паркира од неговата кола.

А што се љумфери тие, се, арно ама за такво работно место не се бара некој образован, туку некој од најниските слоеви, колку да преживее месецот да заработи.
Затоа што ти си била со него, едноставно неќеле да си имаат проблеми :D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Тиња темава значи.. зашто и вратил ,не смеелм зашто бил мушко а она пичка
Или второ,не ги следел Исусовите зборови.. кога некој ќе те удри,сврти му го и другиот образ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom