Најгрдиот објект во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најгрдиот објект во Скопје ?

• Вкупно гласачи
    138
  • Гласањето е завршено на .
Алианц арена а ? Фино

macedonia001-jpg.36342

2117_11-jpg.36349

Зборев за овие два

macedonia001-jpg.36342

2117_11-jpg.36349

Зборев за овие два

Ништо спектакуларно, и премногу обично..вакви зградиња во големите метрополи се градат далеку од центарот,во предградијата.. и како ќе се вклопи ваков стакленик до Камени мост од пред 500 години и на влез од Турска чаршија стара стотици години ?:rolleyes:

Ништо спектакуларно, и премногу обично..вакви зградиња во големите метрополи се градат далеку од центарот,во предградијата.. и како ќе се вклопи ваков стакленик до Камени мост од пред 500 години и на влез од Турска чаршија стара стотици години ?:rolleyes:
Се согласувам. И обично таквите згради се комерцијални, не се згради на институции. Не сум против да има и такви згради, но не на центар. Да не правиме муабет дека и зградиве, како што се понудени застаклени, не одговараат на замислата за музејот за кој е потребно 90% од просториите да се без дневна светлина.

Подобро обично него ли накитено и тортесто, а за вклопувањето многу подобро него ли квазибарокот и квазинеокласицизмот ;)

Подобро обично него ли накитено и тортесто, а за вклопувањето многу подобро него ли квазибарокот и квазинеокласицизмот ;)

Teрање инат,идење со глава низ ѕид ..итн.. не води кон ништо само млатење празна слама..

Teрање инат,идење со глава низ ѕид ..итн.. не води кон ништо само млатење празна слама..

Ти тераш инает повеќе. Човекот си има став и си го брани. Богдачува...

Иначе ни сегашниот музеј ни предлозиве не ми се свиѓаат. Боље ќе беше во стилот како што е Театарот да беше направено. Вака ми е како арапска палата...

Види шпанциве какви чудесии напраиле у Валенсија па после кажи кој тера инат

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valenciа
The City Of Arts And Sciences in Valencia, Spain.

flickrcas2.jpg

flickrcas3.jpg

flickrcas4.jpg

flickrcas5.jpg

flickrcas6.jpg

И на крај не знам што пробуваш да ми докажеш дека квазибарок и квазинеокласицизам добро ќе се вклопат со османлиска архитектура од Чаршијата?:confused:

Овие социјалистичкиве градби скоро сите се исто грди, тешко е да се издвои еден објект, но за мене е најгрда зградата на НРБМ. Најмногу затоа што е огромна и е на сред фреквентно место, онака ачик се гледа, додека другиве се колку толку задскриени. Железничката станица може лесно да се опраи, но за тоа треба бааги средства, а овие останативе плачат за рушење.
До кога ќе правите грешки, не се социјалистички градби, тоа се градби проектирани од Кензо Танге (Јапонец), футуристички, уметнички и практични, работата е што никој не ги одржава, и кога ги правеле не ги направиле како што треба. Да е Скопје е целосно направен според планот на Кензо Танге, тоа ќе било најфутуристичкиот град во светот, и туристи колку сакаш, неговите градби се уметничко дело.

До кога ќе правите грешки, не се социјалистички градби, тоа се градби проектирани од Кензо Танге (Јапонец), футуристички, уметнички и практични, работата е што никој не ги одржава, и кога ги правеле не ги направиле како што треба. Да е Скопје е целосно направен според планот на Кензо Танге, тоа ќе било најфутуристичкиот град во светот, и туристи колку сакаш, неговите градби се уметничко дело.

Скопје ќе изгледаше како град од постапокалиптичен филм

Исто Валенсија, центар на градот, тие згради што ти ги прикачи се во периферија, крај море
3574939535_274c11ee5d.jpg

Исто Валенсија, центар на градот, тие згради што ти ги прикачи се во периферија, крај море
Прегледај го приврзокот 36354
И ти сега мене ми докажуваш дека вредноста на ова што се гради во Скопје е иста со уметничката вредност на објектите од центарот на Валенсија?

И ти сега мене ми докажуваш дека вредноста на ова што се гради во Скопје е иста со уметничката вредност на објектите од центарот на Валенсија?
Не е со иста уметничка вредност, ама е во ист стил и најважно од се, никогаш нема да изгледа грдо. Тоа не можеш да го кажеш за стаклениците, тие се сега модерни, ама може да бидат грди после некое време, исто како сега брутализмот.

Не е со иста уметничка вредност, ама е во ист стил и најважно од се, никогаш нема да изгледа грдо. Тоа не можеш да го кажеш за стаклениците, тие се сега модерни, ама може да бидат грди после некое време, исто како сега брутализмот.
Па тоа јас пробувам да ти кажам, види ја поставеноста на зградите во Валенсија и запримети дека фасадите на зградите и нивната форма креираат некаква си компактна целина.

Според некој на темава ова е Барок, според мене ова е објект со многу ориентални белези
muzejot-na-makedonskata-borba-od-deneska-otvoren-za-posetiteli-55049.jpg

и ова го лепиш до објект од другата страна кој страшно подсеќа на Пантеон

La Ciudad de las Artes y de las Ciencias de Valenciа
The City Of Arts And Sciences in Valencia, Spain.

flickrcas2.jpg

flickrcas3.jpg

flickrcas4.jpg

flickrcas5.jpg

flickrcas6.jpg

И на крај не знам што пробуваш да ми докажеш дека квазибарок и квазинеокласицизам добро ќе се вклопат со османлиска архитектура од Чаршијата?:confused:

Aбе брат, ти овие згради најде да ги споредуваш со оние од рендерот/проектот за Музејот :LOL: ? фати ме за цицка молим те,само не ме дупи

Aбе брат, ти овие згради најде да ги споредуваш со оние од рендерот/проектот за Музејот :LOL: ? фати ме за цицка молим те,само не ме дупи
Не ги споредував тие објекти туку споредував што се гради по светов а што во Скопје

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom