Донирани стари автобуси за 40 општини!

Дали мислите дека е добра таа идеја???

• Да

Гласови: 46 36,8%
  • Не

Гласови: 62 49,6%
  • Незнам

Гласови: 17 13,6%

• Вкупно гласачи
    125

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Автобусите како што прочитав се наменети за потребите на општината. Потребите на општината не се јавно сообраќајно претпријатие.
А загадувањето? Не беше доволно досегашното загадување на Скопје, па ајде да ја дозагадиме и цела Македонија?!

А ако во Велес нема, значи секаде нема, секаде во Македонија? Или Велес чека ,,ред,,? Или Велес можеби треба да заборавиме дека сите граѓани, власт, опозиција итн поддржаа да не се отвора никаква фабрика?
:(
Инаку и во Охрид моментално Медицинскиот Центар (кој го преименуваа во Општа Болница за да го намалат нејзиното значење, а тука се едни од најдобрите специјалисти) е во фаза на реновирање ,веќе над година дена.Сите поголеми интервенции се префрлени во Струга која моментално е замена за Охрид на местото регионален здравствен центар (Дебар,Струга,Кичево,Ресен,Охрид = над 250.000 жители).

M

Moon Child

Гостин
А ако во Велес нема, значи секаде нема, секаде во Македонија? Или Велес чека ,,ред,,? Или Велес можеби треба да заборавиме дека сите граѓани, власт, опозиција итн поддржаа да не се отвора никаква фабрика?
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:44 AM ---

Автобусите како што прочитав се наменети за потребите на општината. Потребите на општината не се јавно сообраќајно претпријатие.
Да ја отвориме и да ти купиме стан да живееш тука, сакаш? Уште еднаш себичлукот на дело си го покажуваш. Што има Велес да чека ред, зошто еве да речеме, не чека ред Скопје? Крај краева, породилно во болница во град со над 50 000 жители е многу поважна работа од автобуси. Секој своите интереси си ги гледа.
И грешка си поддржаа да не се отвори топилница, во Велес функционира фабрика за производство на масло, за која никој не се побунил дека постои, затоа што не загадува со тешки метали.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
На општината добро ќе и дојдеа и X (колку што ја следува) нови автобуси.
Општината НЕ ПОБАРАЛА. Општината нема јавен превоз.
ЈСП, по своја иницијатива, подари нов автобус на Охрид, а овие се понудени, ако сакаат добро, ако не сакаат, треба да бараат на др. место јавен превоз.
Дали некој побарал?

L

.Lost Angel.

Гостин
Скопје е главен град на Република Македонија. После 20 години независна РМ се создава нешто во оваа земја (душманите нека кењаат и понатаму ватевр). Ако се издвоиле државни пари за повеќе проекти низ Мк. (мислам дека е непотребно да ги барам со линкови, секој си знае за својот град, е сега ако е синожолт тоа е друг муабет) дали јас сега треба да скокнам и да се тепам зашто по ѓаволите тој и тој град ќе добие нешто, а Скопје нема? Која ти е таа логика?

Моментално се нема пари за тоа.
Прилеп е за Прилепчани, Струмица за Струмичани, Велес за Велешани...
Скопје за сите граѓани на РМ. Колку тие ќе ги користат работите во Ск, е сосема ирелевантно.

Прифатете дека Скопје Е главен град на една земја, и како таков е нормално да биде приоритетен. Како што приметувам, не сте до толку заборавени - никој, само не дошло време. Или очекувате за 3-4 години од Вукојебина, да стане град?
На овој народ уште ќе зборува вака онака кога и се дава плукаат по него АВТОБУСИТЕ НЕСЕ КРШ !!! едно да се разбереме дека тие автобуси не се толку крш колку вие што ги правите сосема се нормално само нема клими, и не се нископодни...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
А загадувањето? Не беше доволно досегашното загадување на Скопје, па ајде да ја дозагадиме и цела Македонија?!

:(
А демек новиве еколошки се :) Имаше неколку еколошки автобуси ЈСП, од постарите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Да ја отвориме и да ти купиме стан да живееш тука, сакаш? Уште еднаш себичлукот на дело си го покажуваш. Што има Велес да чека ред, зошто еве да речеме, не чека ред Скопје? Крај краева, породилно во болница во град со над 50 000 жители е многу поважна работа од автобуси. Секој своите интереси си ги гледа.
И грешка си поддржаа да не се отвори топилница, во Велес функционира фабрика за производство на масло, за која никој не се побунил дека постои, затоа што не загадува со тешки метали.
Ај барем читај како што е. Јас стојам зад тоа да не се отвора таа топилница, каде тоа прочита дека сум за да ја отворат?!
Велес не е главен град, како што објаснив понапред (светска пракса, ништо ново) затоа ,,чека ред,,. Тоа што ние сме заостанати зад другите развиени земји, не можеш да го припишеш на минативе 10, или 20 години, коренот е мн подлабоко.

Искрено, не сум сигурна за ова, но ќе се обидам да дознаам, дали постои план за реновирање на таа болница.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оф топик се 145 училишни сали, базените, новата опрема во неколку клиники, новата клиника во Тетово итн. Сето тоа е офтопик, само потсетување дека не се толку ,,заборавени,, градовите.
Исто така, тие автобуси нема да бидат нов јавен превоз.
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:46 AM ---

Дека никој од внатрешноста на Турција не го саботира развојот на Истанбул или Анкара. Иако мислам дека тие луѓе навистина имаат зошто, живеат во мизерни, нечовечки услови.
Адана

Бурса

Што е нечовечки и мизерно тука?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Од Њу Јорк и Анкара, преку заслугите и здравството, стигна работава до „не побарале“.
А дали по ѓаволите побарале? ЈСП од кога има интернет страна беше преплавена со поплаки и барања. Пред тоа не знам дали имало дирекни поплаки. Граѓаните БАРАА нови автобуси.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Вукојебина? Прекрасен збор. Јас иако сум 4 години во Скопје, секојдневно, се немам осмелено да го искоментирам, затоа што не живеам во него, не му го знам духот. Тоа што живееш во главен град те прави супериорна да ги наречеш останатите вукојебина?
Статистички Куманово е втор град по големина, не требаше да се земат автобуси и за Куманово, демек немале јавно претпријатие, патуваат луѓето секој ден со комбиња и диви таксисти затоа што се приморани. Последниве години, работиве се средија, благодарение на приватните превозници. А истовремено плаќаат данок, за што? Да добијат шут? Ова важи за сите Вукојебини.
Ти ми збориш за обоеност на градовите, па тоа ти е демократија, ако се сите истомисленици што ќе биде тоа.Обоеност имало и ќе има, тоа е нормална појава.
Овдека ти се губи објективноста, зборуваш пристрасно.

L

.Lost Angel.

Гостин
Ех мори Пумо ние Охриѓанишчава ви даваме вас донации :pos:

Сметај го како оф - топик и заебанција, случајно налетав на ова барајќи слики од ЈСП.
хааха кај го најде овој автобус на тантурот - од СЦГ хаха овој авотбус можат вода да му носат овие од новиве од искуство ви кажувам...

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
А демек новиве еколошки се :) Имаше неколку еколошки автобуси ЈСП, од постарите.
Старите Саноси и Икаруси ни Еуро 1.
Саносите од 98 - Еуро 1.
Новите ЛАЗ+Јутонг = Еуро 4.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Адана

Бурса

Што е нечовечки и мизерно тука?
http://www.ruralpovertyportal.org/web/guest/country/home/tags/turkey
--- надополнето: Nov 19, 2011 1:56 AM ---
Вукојебина? Прекрасен збор. Јас иако сум 4 години во Скопје, секојдневно, се немам осмелено да го искоментирам, затоа што не живеам во него, не му го знам духот. Тоа што живееш во главен град те прави супериорна да ги наречеш останатите вукојебина?
Статистички Куманово е втор град по големина, не требаше да се земат автобуси и за Куманово, демек немале јавно претпријатие, патуваат луѓето секој ден со комбиња и диви таксисти затоа што се приморани. Последниве години, работиве се средија, благодарение на приватните превозници. А истовремено плаќаат данок, за што? Да добијат шут? Ова важи за сите Вукојебини.
Ти ми збориш за обоеност на градовите, па тоа ти е демократија, ако се сите истомисленици што ќе биде тоа.Обоеност имало и ќе има, тоа е нормална појава.
Овдека ти се губи објективноста, зборуваш пристрасно.
На почетокот (а знам дека ја пратиш дискусијата) убаво потенцирав дека не станува збор за поголемите градови, напоротив за ,,отцепените,, села. Или сте граѓани само вие од Куманово, Велес, Струмица... а тие од околните села што се? Само вие да имате превоз, а тие како да стигнат до градот?
Ако нешто се нуди како привремено решение, помош, така и треба да се прифати.
Башким турс во Тетово ќе има асален јавен превоз... никогаш. Зошто дивите таксисти се, јбг, посилни. А јас мн би сакала таму јавен превоз. Мн, верувај.

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
хааха кај го најде овој автобус на тантурот - од СЦГ хаха овој авотбус можат вода да му носат овие од новиве од искуство ви кажувам...
Ете случајно знам дека баш тој автобус е произведен 1990 година и гајле немат.Ама паркирај го до 5,6 години поново возило и прати ги реакциите на патниците во кој би влегле побрзо да имале избор?Изгледот...па годините на производство, па тек на крај патниците јаценат издржливоста.
Галеб се ослободи од ваквите автобуси пред 5-6 години (поголемиот дел завршија во Скопје), а дојде друга тура тогаш НОВИ возила.

Добро прашање е зошто и ЈСП не менувале редовно на 15-тина години автобуси?
Менаџментот на таа фирма е катастрофа сите години досега и во сите влади и партии.

M

Moon Child

Гостин
Ај барем читај како што е. Јас стојам зад тоа да не се отвора таа топилница, каде тоа прочита дека сум за да ја отворат?!
Велес не е главен град, како што објаснив понапред (светска пракса, ништо ново) затоа ,,чека ред,,. Тоа што ние сме заостанати зад другите развиени земји, не можеш да го припишеш на минативе 10, или 20 години, коренот е мн подлабоко.

Искрено, не сум сигурна за ова, но ќе се обидам да дознаам, дали постои план за реновирање на таа болница.
Еве каде...

Kajgana Shop

На врв Bottom