Поскапуваат автобуските билети на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
ОК, да дојдеме до заклучок:
Да, драги граѓани поскапуваат автобусите. Што можеме да направиме друго?! НИШТО!
Ќе си ќутиме и секоја влада ќе не д***и како сака, секако на удар пак се оние што немаат
тоа е стандардно. Ајде ќе се помириме со тек на време, учени сме ние дека од лошо има и полошо и не се буниме, ајт ок на здравје!
Ама бар ЈСП нека бидат фер и нека укинат слободните на вработените нивни, со кој се вози цела фамилија на истите
па дури и на братучеди и други родни им даваат да се возат гратис!
ЧЕКАЈ БЕ КОЈ ТИ К***, ЈАС ДА ПЛАЌАМ ЗА ДРУГИ БЕ? ШТО СМЕ НИЕ ДРУГИТЕ НИЖА РАСА? :mad: :mad: :mad:
Не плаќај, вози се со точак :D
Сериозно, што толку си запнал со точакот? Во Амстердам возеле, како губиш од вид дека Скопје е векови зад Амстердам? Прво, нормална патека по која би возел без ризик да загинеш во Скопје НЕМА. Второ, во Скопје зимите се со многу магла и остри, не може секој да го поднесе тоа. Трето, сообраќајната култура ни е на толку ниско ниво што да тераш некој да вози точак низ градов е како да го убедуваш да скока на далечина во минско поле. Како и да е, ако тебе ти се вози точак, вози си, ама олабави малце со убедување дека е совршено превозно средство.

Месечната студентска карта служи за превоз на студентите до и од факултет како и за задоволување на други потреби за певоз во текот на еден учебен ден. За ноќно шетање и акање по кафани во викенд или сеедно работни денови сакаш државата да ти дотира месечен билет?
Јас одам во читална навечер, што праиме сеа што не можам да ја користам слободната?
(или ќе ми кажеш иди преку ден :pos: )

Јас одам во читална навечер, што праиме сеа што не можам да ја користам слободната?
(или ќе ми кажеш иди преку ден :pos: )
Не читај бе брат кој те тера да читаш
Можно е и ваков одговор да добиеш на форумов ;)

Релативно е тоа дали 5 денари се многу или малку, бидејќи сите не сме со иста финансиска состојба. Ако ти си кремче и не ти прават разлика тие 5 денари на месечно ниво, кај мене е поинаква ситуацијата.
Секој месец имам ограничен буџет со кој треба да подмирам кирија, сметки, храна, меѓуградски автобус, градски автобус, излегување, скрипти за факултет, изработка на вежби...

За велосипед да возиш на оваа ладно време со ранец на грбот, јакна и нараквици и по улици каде што сообраќајот е Total Haos, а велосипедска патека немам забележано од Карпош до Автокоманда, ќе те замолам ти да ја возиш таа рута барем една недела и потоа пак најави се на форумов и цитирај ми го постот.

За трошење и надополнување на калории, можам да ти кажам дека се бавам со спорт и имам строго дефинирана исхрана веќе 8 години.

Да, точно е несакам да настинам со тоа што ќе седам испотен на предавања додека „тршам калории“ со велосипедот до Автокоманда и трошок ми е да купувам и чаеви и плински боци, бидејќи ти реков горе, јас имам ограничен буџет, а ти според тоа што го напиша погоре не си засегнат со такви проблеми и затоа уште еднаш ќе ти речам не пишувај глупости ако лично не си засегнат со тие 5 денари.

Ако ти е ограничен буџетот што бараш од провинција под кирија и да студираш во Скопје на терет на твоите.Практикувам да си ја возам колата,а од излегување кога се враќам најчесто користам такси.Летно време се разбира мотор возам да не трошам калории.Со леб и краставица(строго дефинирана исхрана)калории не се прават
Чаеви купувам и на сртруја се греам немам ограничен буџет.Точно не сум засегнат,ама страшно ме нервираат провинцијалци што сакаат ама немаат доволно пари да студираат факултет во Скопје.
Сакам да се донесе закон за во Скопје да може живееат само луѓето што се по лична карта е родени во Скопје
Во тој случај Скопје пола и повеќе ќе се испразни од провинцијалци,сообраќајот нема да биде тотален хаос и дури тогаш би имало место и за пешачка и велосипедска патека

Во тој случај Скопје пола и повеќе ќе се испразни од провинцијалци,сообраќајот нема да биде тотален хаос и дури тогаш би имало место и за пешачка и велосипедска патека
Ти Стар Скопјанец си или од некое планинско село се дојдени твоите?
Патем знаеш зошто бегаат од другите градови и села во Скопје, дека се се гради во Скопје само. Немаат услови за живот самиот си кажа дека ти имаш кеш и ич не те боли за парите..

Ти Стар Скопјанец си или од некое планинско село се дојдени твоите?
Патем знаеш зошто бегаат од другите градови и села во Скопје, дека се се гради во Скопје само. Немаат услови за живот самиот си кажа дека ти имаш кеш и ич не те боли за парите..
Стар Скопјнец уште од пра пра дедо.
Само Скопје се гради зашто се шири затоа што постојано провинцијалци доаѓаат.
Услови за живот сами ќе си направат со тоа што ќе останат во провинциите,тогаш нема да има потреба Скопје да се гради,ќе се градат провинциите
А кеш немам многу само не ситничам за пет денари.Тие пет денари нема да ме збогатат ни па осиромашат.

Стар Скопјнец уште од пра пра дедо.
Само Скопје се гради зашто се шири затоа што постојано провинцијалци доаѓаат.
Услови за живот сами ќе си направат со тоа што ќе останат во провинциите,тогаш нема да има потреба Скопје да се гради,ќе се градат провинциите
А кеш немам многу само не ситничам за пет денари.Тие пет денари нема да ме збогатат ни па осиромашат.

Треба малце да видиш каква е состојбата на терен во другите општини.
Тебе не ти значат 5 денари ништо ама на просечниот Македонски граѓанин му значат, 5 денари по 5 денари се збираат. Се поскапува а платите се намалуваат.

Треба малце да видиш каква е состојбата на терен во другите општини.
Тебе не ти значат 5 денари ништо ама на просечниот Македонски граѓанин му значат, 5 денари по 5 денари се збираат. Се поскапува а платите се намалуваат.

Колку?100-200 или 500 ден се собираат.Еден куп ситни железни пари.И што со нив?
Тоа се вика ситна душа.Од ситно не се збогатува.

Море сите шверц, друг излез нема.

e toa site treba konecno da ne bideme tolerantna (trpeliva ) nacija da ne tolerirame ubistva, siluvanja, eksploatacija, nepravdi nego da se ugledame na vol strit nemirite niz celiot zapaden svet i takanarecenata arapska prolet znaci site da se obedinime samo toa ni e spas sto fajde od gledanje seir utre tebe isto te ceka, namesto toa, solidarnost i obedinetost bez razlika na identifikacija spored nacija, vera, polova, sex.opredelenost ...nego sustinsko obedinuvanje spored ona sto ni e zaednicko- siromastijata, padnatiot standard i da go digneme moralot i obedineti site na delo!

e toa site treba konecno da ne bideme tolerantna (trpeliva ) nacija da ne tolerirame ubistva, siluvanja, eksploatacija, nepravdi nego da se ugledame na vol strit nemirite niz celiot zapaden svet i takanarecenata arapska prolet znaci site da se obedinime samo toa ni e spas sto fajde od gledanje seir utre tebe isto te ceka, namesto toa, solidarnost i obedinetost bez razlika na identifikacija spored nacija, vera, polova, sex.opredelenost ...nego sustinsko obedinuvanje spored ona sto ni e zaednicko- siromastijata, padnatiot standard i da go digneme moralot i obedineti site na delo!

Само на зборови сите сме јаки,а кога треба да се реагира како змии под камен сме

Колку?100-200 или 500 ден се собираат.Еден куп ситни железни пари.И што со нив?
Тоа се вика ситна душа.Од ситно не се збогатува.
Ситиот не може да го разбере гладниот ;) Нема да се збогати со ти пари но ќе може храна да си купи, колку толку, мене, тебе тие пари можда ништо не ни значат, но на сиромавиот се цело богатство

Само на зборови сите сме јаки,а кога треба да се реагира како змии под камен сме

Ni fali obedinetost eve primer ja sam da se pobunam odma se smeta kako fizicki napad na sluzzbeno lice a masa narod koga ke izleze e togas veke ozbilno ne svakaat, no se plasam deka ke moram sam da napravam nesto so sto nisto nema da dobijam, isto ko anegdotata vo tursko vreme koga turcinot go javal makedonecot i kuburata, sto ke dobiel makedonecot ako go upukal turcinot koj go javal? Nisto posle nego ke go ubiele ama poentata e deka podobra e smrtta osobeno ako se ima pred vid deka hrabriot umira EDNAS!

Ni fali obedinetost eve primer ja sam da se pobunam odma se smeta kako fizicki napad na sluzzbeno lice a masa narod koga ke izleze e togas veke ozbilno ne svakaat, no se plasam deka ke moram sam da napravam nesto so sto nisto nema da dobijam, isto ko anegdotata vo tursko vreme koga turcinot go javal makedonecot i kuburata, sto ke dobiel makedonecot ako go upukal turcinot koj go javal? Nisto posle nego ke go ubiele ama poentata e deka podobra e smrtta osobeno ako se ima pred vid deka hrabriot umira EDNAS!
+1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom