Стипендии

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Помош околу образецот УППИ, како се пополнува таа табелата? Или од факултетот ја пополнуваат?:)
Да да, однеси им ја на факултет да те вратат :)

Кај семестар оставаш празно, кај предвидени кредити 60, освоени кредити 60, предвидени предмети 7, положени предмети 7. (пополнуваше само за прва година, јасно, и под претпоставка дека имаш толку кредити и предмети, барем сите имаме толку мислам)
п.с. Досие ти е бројот на индексот.
Другото мислам дека е разбирливо...

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Лани скоро сите имаа просек 9.6. ЈАс имав конурирано за Тип А и ме имаа одбиено а имав просек 9.9. Ама после поднесов жалба и ми ја уважија.
Ама сепак голем ризик е да се конурира за Тип А пошто има помалку стипеднии
Е сега не знам дали постои опција да се конкурира и за тип А и за тип Б.
ама сепак посигурено е да се конкурира за ти Б
И јас сум на приватен 9.75 иам просек и се двоумам за која стипендија да аплицирам.На кој приватен си и одприлика да не знаеш колку луѓе на твојот факултет имаат над 9.5 просек?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Прашањево е за тие кои што ја имаат продолжено стипендијата: "Од прилика кога ја пуштаат првата рата (или првите рати)? Пред нова година или по? "

Mind In Motion

Smirking Revenge
Член од
29 мај 2007
Мислења
816
Поени од реакции
46
Може, ама само ако факултетот ти издаде уверение без тој предмет. :)
ФАЛА ФАЛА ФАЛА! Јас имам 8.2 со сите положени и сакав да знам дали може да се скријат тие што ти го кварат просекот. Пошто сум 2ра година и имам 20 предмети вкупна, 90% - можам два да скријам и така ќе имам 8.7. Фала пак за информацијава дека скривањето е остварливо :P

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
JasonStatham напиша:
Лани скоро сите имаа просек 9.6. ЈАс имав конурирано за Тип А и ме имаа одбиено а имав просек 9.9. Ама после поднесов жалба и ми ја уважија.
Ама сепак голем ризик е да се конурира за Тип А пошто има помалку стипеднии
Е сега не знам дали постои опција да се конкурира и за тип А и за тип Б.
ама сепак посигурено е да се конкурира за ти Б
Па немаат многумина висок просек во однос на вкупниот број на студенти, а и нема толку заинтересирани да аплицираат за стипендија.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Дали треба да ги имам оценките во индексот?
Добро прашање да знам дали да ги барам професориве низ битола да ми ги пиша оценките, пошо си имам за земање наколку

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Добро прашање да знам дали да ги барам професориве низ битола да ми ги пиша оценките, пошо си имам за земање наколку
Во индексот гледаат само дали ти е заверен семестарот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
1
сакам да прашам дали е можно да се аплицира и за А тип и за Б тип стипендија фала

Член од
26 април 2011
Мислења
23
Поени од реакции
4
За кредитите (неисплатените 7 рати), одговорот од министерството е "штом ќе се обезбедат средствата, веднаш ќе бидат исплатени преостанатите рати" ?????!!!!! :tapp:
Од лани до сеа ги обезбедуваат средствата??? :rolleyes: :confused:
Срамота!!! :mad:
Кога ќе дојде време за враќање, нема да се важи времето што на нас ќе ни треба за обезбедување на средствата!!!

Иначе мислам дека се должни една рата и за стипендиите од лани (старите стипендии).

Ама ние студентите т.е. било кој, никад нема да се побуниме за било што, затоа што важи следното равенство:

АРИСТОКРАТИ = НЕКОГАШНИ МАРИОНЕТИ
ПОЛИТИЧАРИ = МАРИОНЕТИ
СТУДЕНТИ = ИДНИ МАРИОНЕТИ

Член од
18 јуни 2010
Мислења
11
Поени од реакции
1
Дали некој може да го сподели искуството од лани со стипендииве? Бидејќи гледам дека студентиве од приватни факултети имаат видно поголем просек од нас на државните, ме интересира дали при рангирањето се зема предвид приватен/државен факултет? Имам 9.5 просек на државен и не знам сеуште за кој тип да конкурирам дали А или Б. Знам дека за тип А има најголема конкуренција и предност би требало да имаат студентите од приватен оти сите што ќе аплицираат имаат 9.7 или 9.9 просек, што значи ние од државен имаме минимални шанси,особено за тип А. Што мислите?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Дали некој може да го сподели искуството од лани со стипендииве? Бидејќи гледам дека студентиве од приватни факултети имаат видно поголем просек од нас на државните, ме интересира дали при рангирањето се зема предвид приватен/државен факултет? Имам 9.5 просек на државен и не знам сеуште за кој тип да конкурирам дали А или Б. Знам дека за тип А има најголема конкуренција и предност би требало да имаат студентите од приватен оти сите што ќе аплицираат имаат 9.7 или 9.9 просек, што значи ние од државен имаме минимални шанси,особено за тип А. Што мислите?
Мислиме дека лошо си го прочитала конкурсот.
Се доделуваат одреден број стипендии Тип А за Приватни, и одреден број стипендии Тип А за Државниот...

Член од
18 јуни 2010
Мислења
11
Поени од реакции
1
Мислиме дека лошо си го прочитала конкурсот.
Се доделуваат одреден број стипендии Тип А за Приватни, и одреден број стипендии Тип А за Државниот...
Ако е така значи имам шанси за тип А? Или пак не е сигурно? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom