Отворање на сметка во банка од трети лица

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.534
Поени од реакции
8.291
Веб-сајт
www.flickr.com
Прво да ја објаснам мојата ситуација.
Вработен сум во државен сектор преку агенција за привремено вработување. Имам сметка во тутунска банка преку која ми се врзани еден куп други сметки/услуги и 1 дебитна картичка.

Досега агенцијата Танекс-М ми префрлаше плата на сметката на тутуска банка, ама платата за октомври ми ја префрлиле на стопанска банка. Ѕвонев во агенцијата но не креваат слушалка, па пишав смс за да прашам зошто немам плата на што ми одговорија дека ми ја префрлиле палтата во стопанска банка.
ЕДИТ: А јас НЕМАМ сметка во стопанска банка.
Им пишав назад СМС зошто стопанска и ништо не ми одговорија.

Прашањето: Дали можам да ги тужам, и дали ќе извадам некој денар од тоа.

Прво да ја објаснам мојата ситуација.
Вработен сум во државен сектор преку агенција за привремено вработување. Имам сметка во тутунска банка преку која ми се врзани еден куп други сметки/услуги и 1 дебитна картичка.

Досега агенцијата Танекс-М ми префрлаше плата на сметката на тутуска банка, ама платата за октомври ми ја префрлиле на стопанска банка. Ѕвонев во агенцијата но не креваат слушалка, па пишав смс за да прашам зошто немам плата на што ми одговорија дека ми ја префрлиле палтата во стопанска банка.
Им пишав назад СМС зошто стопанска и ништо не ми одговорија.

Прашањето: Дали можам да ги тужам, и дали ќе извадам некој денар од тоа.

Што ќар ако ги тужиш? Обврската си ја исполниле со тоа што ти префрлиле пари за плата, а ти сигурно си им ја дал и трансакциската од Стопанска па направиле грешка и ти ја пуштиле платата на друга сметка.
Не си троши време, види ја состајбата на трансакциската од Стопанска и завршена работа.

Пробај со убаво, додека не изгубиш нерви па премини на полошата варијанта.

Што ќар ако ги тужиш? Обврската си ја исполниле со тоа што ти префрлиле пари за плата, а ти сигурно си им ја дал и трансакциската од Стопанска па направиле грешка и ти ја пуштиле платата на друга сметка.
Не си троши време, види ја состајбата на трансакциската од Стопанска и завршена работа.
Видов дека сум го испуштил моментот со тоа дека јас немам сметка во стопанска банка.
Треба да го ѕирнам законот за заштита на лични податоци, бидејќи тука ОЧИГЛЕДНО се работи за злоупотреба на моите лични податоци.

Видов дека сум го испуштил моментот со тоа дека јас немам сметка во стопанска банка.
Треба да го ѕирнам законот за заштита на лични податоци, бидејќи тука ОЧИГЛЕДНО се работи за злоупотреба на моите лични податоци.
Кога последен пат ја провери состојбата на таа во НЛБ, и дали си сигурен дека е префрлена платата.
Како е можно во Стопанска Банка, кога и самиот кажа немаш сметка ако се докаже дека е измама имаш доказ за во полиција и некој да се гони..

Кажи им дека ќе ги тужиш и ќе ти ги пуштат на Тутунска.

Само да ти кажам дека не може да ти пуштат пари во банка во која немаш сметка. Секој поединец или фирма има своја сметка која е единствена. На пример во Тутунска сметките почуваат со 210, во Стопанска со 200, Комерцијална 300. Така да не мора и да ја напишеш банката, самата сметка ти кажува која банка стои позади таа сметка. Трансакциска сметка се отвора само ЛИЧНО, па така да чиста лажга е дека ти пуштиле пари на сметка во Стопанска, бидејќи не можеш да имаш. Еве на пример и да имаш сметка, без ти да ја кажеш сметката, не може да се дознае бројот на сметката и состојбата, тоа е деловна тајна.

Мене ми личи дека всушност не ти пуштиле плата, па се вадат, ама провери се за секој случај.

Неможат да ти префрлат пари на сметка што ја немаш.. Кога ти исплаќаат плата на сметка тогаш си оди преку таа што ти ја имаш, а не преку друга... Така да ова е далавера или забуна некоја. Прашај првин што како па после можеш слободно да им се заканиш со тужба, затоа што тоа е перење пари и законот е на твоја страна.

Тончи, ако тие што ти ја праќаат платата направиле грешка и ја пратиле на туѓа сметка (значи ти си им ја дал сметката, они ја заебале работата) тогаш имаш право да ги тужиш мислам дека, бидејќи они треба тебе да ти исплатат пари, но ги исплатиле на некој друг, или пак едноставно побарај си да ти ја пратат сумата на пари што ти ја должат, бидејќи реално, они тебе сеуште не те исплатиле, туку почастиле некој рандом чоек со количина на пари што е еднаква на твојата плата.

Тончи, ако тие што ти ја праќаат платата направиле грешка и ја пратиле на туѓа сметка (значи ти си им ја дал сметката, они ја заебале работата) тогаш имаш право да ги тужиш мислам дека, бидејќи они треба тебе да ти исплатат пари, но ги исплатиле на некој друг, или пак едноставно побарај си да ти ја пратат сумата на пари што ти ја должат, бидејќи реално, они тебе сеуште не те исплатиле, туку почастиле некој рандом чоек со количина на пари што е еднаква на твојата плата.
Po moe mislenje tie i ne ti ja isplatile platata, zatoa sto sekoja transakciska smetka e vrzana so ime i maticen broj na imatelot (ako e fizicko lice EMBG, a ako e pravno lice EMBS) pa taka i ako zgresile, bankata im gi vratila parite nazad na nivnata smetka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom