Проштевањето - патот до небото?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Зошто велиш дека христијанскиот Бог, Исус Христос, никако не може да се окфалификува како љубов?
Што те наведе на ваков заклучок?
Од кога католиците почнаа да се крстат со „Во име на Исус Христос“ наместо „Во името на отецот, синот и светиот дух“ Нешто да не смени ти вера, а?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
ДБацк, гледам дека твоите адвокати веќе се нафрлија со ниските и подлите коментари, само тебе те нема, а до тебе беше прашањето, или пак ти ги испраќаш во твое име? Што им обеќа да сведочат лажно?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ДБацк, гледам дека твоите адвокати веќе се нафрлија со ниските и подлите коментари, само тебе те нема, а до тебе беше прашањето, или пак ти ги испраќаш во твое име?
Јоане душо грешна! Треба да научиш еднаш засекогаш, дека кога вистината боли, тоа незначи дека е подла.:)
Што им обеќа да сведочат лажно?
Јас би ти поставил еден предизвик, и би те замолил да ја докажеш невистинитоста на кажаното од моја страна. Ако успееш во тоа, ветувам дека ќе станам католик!
Сега повели и докажи дека лажно сме сведочеле.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ДБацк, гледам дека твоите адвокати веќе се нафрлија со ниските и подлите коментари, само тебе те нема, а до тебе беше прашањето, или пак ти ги испраќаш во твое име? Што им обеќа да сведочат лажно?
Најголемиот сведок на лажното обвинува за лажно сведочење. Ццццццц.......
До тебе беше прашањето, ако не си прочитал еве го пак
Од кога католиците почнаа да се крстат со „Во име на Исус Христос“ наместо „Во името на отецот, синот и светиот дух“ Нешто да не смени ти вера, а?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Досадни сте како муви на г..... Со треторазредни не разговарам. Само со првиот ешалон, за колку-толку да ми парира.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Досадни сте како муви на г..... Со треторазредни не разговарам. Само со првиот ешалон, за колку-толку да ми парира.
да ние сме мувите, следствено ти си.....

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Небесното царство може да се спореди со цар којшто решил да си ги расчисти сметките со своите слуги на кои им позајмил од своите пари.
Кога почна да проверува, му доведоа еден што му должеше десет илјади таланти.
Бидејќи слугата не можеше да си го плати долгот, господарот нареди да биде продаден како роб заедно со жената и децата и со си што поседуваа, па така да си го наплати долгот.
Тогаш слугата падна ничкум пред царот и почна да го моли: „Стрпи се со мене и ќе ти го исплатам целиот долг!“
На царот му падна жал и го пушти, отпишувајќи му го долгот.
Но кога овој слуга излезе, сретна еден од своите другари кој му должеше сто денарии, па го фати за гуша и почна да го дави, викајќи му: „Врати ми го долгот!“
Тогаш неговиот другар клекна и почна да го моли: „Стрпи се со мене и ќе ти го исплатам целиот долг!“
Но овој не сакаше, туку го фрли в затвор додека не му го врати долгот.
Кога другите слуги видоа што се случи, многу се огорчија, па отидоа кај царот и му го кажаа сето ова.
Тогаш царот го повика оној слуга и му рече: „Колку си лош! Кога ти ме молеше, јас ти го простив целиот долг.
Не требаше ли да му се смилуваш на твојот другар како што јас ти се смилував!?“
Царот беше толку лут, што го фрли овој слуга в затвор, додека не му го врати целиот долг. matej 18;23-35

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Зошто велиш дека христијанскиот Бог, Исус Христос, никако не може да се окфалификува како љубов?
Што те наведе на ваков заклучок?
Христијанскиот бог, како трофазен, никако не може да биде Исус Христос. Исус е. нели, само еден од аспектите на богот. Се знае кој е таткото, што тертип има и каков глас го бие. Остај ти тоа хипикот - гледај кој „сето тоа го прави“ - и доброто и злото на овој свет. Се знае кој пали и кој гаси во христијанството. ... а тоа не е Исус.

Исус дојде само на пар трикови + да умре за нашите гревови (!?!). Нешто посебно да направи у тие 30-тина години - јок! Он дојде да пренесе муабет од татко му, нели - не да прави нешто... Затоа и животот го помина во радиус од некои 100 километри. Ништо не ни кажа за Перу, за Антарктик, за Јапонија, за кенгурите, за платипус... ништо. Само повтори што кажал татко му.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Христијанскиот бог, како трофазен, никако не може да биде Исус Христос. Исус е. нели, само еден од аспектите на богот. Се знае кој е таткото, што тертип има и каков глас го бие. Остај ти тоа хипикот - гледај кој „сето тоа го прави“ - и доброто и злото на овој свет. Се знае кој пали и кој гаси во христијанството. ... а тоа не е Исус.

Исус дојде само на пар трикови + да умре за нашите гревови (!?!). Нешто посебно да направи у тие 30-тина години - јок! Он дојде да пренесе муабет од татко му, нели - не да прави нешто... Затоа и животот го помина во радиус од некои 100 километри. Ништо не ни кажа за Перу, за Антарктик, за Јапонија, за кенгурите, за платипус... ништо. Само повтори што кажал татко му.
Па ти дискутираш како да веруваш во Таткото на Исус?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Па ти дискутираш како да веруваш во Таткото на Исус?
Се вика аргументирање на страната на противникот.

Јас ти кажувам што ти вика твојата религија. Не за џабе Библлијата има два завети, нели.

Јахве, иначе, ти је све... осим љубави, душо. Типот е манијакален, арогантен, нарцис. Масовен убиец и бесрамен лажго. Он пали и гаси, он прави добро и зло + се фали. Онака, баш obnoxious до јаја.

...+ никад не може да направи толку голем камен што нема да може да го крене + нема женска уште од израелитите ко му ја избациле Ашера. ...еј! ...абе он мука имал, беее.... зато нервози толку...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Prostevanjeto ne znaci nisto stvarno, ako si prostil a ne si zaboravil ne si prostil, a ako si zaboravil togas cekaj da te potsetat, posle neli nekad ke mu se sluci nesto loso na toj sto ti zgresil, znaci pak odnekade ete mu ja kaznata bez razlika sto ti kao si mu prostil!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Небесното царство може да се спореди со цар којшто решил да си ги расчисти сметките со своите слуги на кои им позајмил од своите пари. ...
Kolku poucna anegdota. Sporedbata so nebesnoto - besceneta vratolomija!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Небесното царство може да се спореди со цар којшто решил да си ги расчисти сметките со своите слуги на кои им позајмил од своите пари.
Кога почна да проверува, му доведоа еден што му должеше десет илјади таланти.
Бидејќи слугата не можеше да си го плати долгот, господарот нареди да биде продаден како роб заедно со жената и децата и со си што поседуваа, па така да си го наплати долгот.
Тогаш слугата падна ничкум пред царот и почна да го моли: „Стрпи се со мене и ќе ти го исплатам целиот долг!“
На царот му падна жал и го пушти, отпишувајќи му го долгот.
Но кога овој слуга излезе, сретна еден од своите другари кој му должеше сто денарии, па го фати за гуша и почна да го дави, викајќи му: „Врати ми го долгот!“
Тогаш неговиот другар клекна и почна да го моли: „Стрпи се со мене и ќе ти го исплатам целиот долг!“
Но овој не сакаше, туку го фрли в затвор додека не му го врати долгот.
Кога другите слуги видоа што се случи, многу се огорчија, па отидоа кај царот и му го кажаа сето ова.
Тогаш царот го повика оној слуга и му рече: „Колку си лош! Кога ти ме молеше, јас ти го простив целиот долг.
Не требаше ли да му се смилуваш на твојот другар како што јас ти се смилував!?“
Царот беше толку лут, што го фрли овој слуга в затвор, додека не му го врати целиот долг. matej 18;23-35
Дечко, постот ти влезе во најтесна конкуренција за најглупава споредба на годината.

Честитам...

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Дечко, постот ти влезе во најтесна конкуренција за најглупава споредба на годината.

Честитам...
nikoj ne te prasa za mislene, sekoj ima pravo da pise sto saka vo kontekst na temata, ako ne ti se dopaga ne pisuvaJ
ti blagodaram

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
nikoj ne te prasa za mislene, sekoj ima pravo da pise sto saka vo kontekst na temata, ako ne ti se dopaga ne pisuvaJ
ti blagodaram
Нема што да ми благодариш, штотуку ти кажав дека истресе глупости...

;)

Кој црн контекст, лупаш како Максим по дивизија, а ние треба да го трпиме тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom