Бугарија најсиромашна членка на ЕУ

П

Паспарту

Гостин
Процентиве ти се баш бугарски, а тука за се што е чкарт или 'шкљ' класа викаме дека е бугарско...

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
абе и 100 пати да имате појака економија абе ние сме две класи погоре од вас....
а за студентите....виделе на гаге....
Поиасни макце, оти аз сум пиринец и сам малко глуп. Со факти.:) Не сакам конфтонтациа, а аргументирана дискусиа.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Поиасни макце, оти аз сум пиринец и сам малко глуп. Со факти.:) Не сакам конфтонтациа, а аргументирана дискусиа.
речи му на татарин69 што постира чудни проценти да ти објасни малку, а тоа што си глуп се лечи....

П

Паспарту

Гостин
А што ви значат на вас процентиве? Или ве тешат политичарите со тоа што сте подобри од Македонија, иако сте последни во ЕУ? Истиот "балкански" метод и нашите политичари го користат, само што тие ветер и магла му продаваат на народов. Ниту кај нас, ниту пак кај вас е сјајно, реалноста е дека двете земји се за никаде...

А процентиве со населениево се баш 'Made in Bulgaria'. :rolleyes:

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Од кај ги ископа бе овие податоци жити све!! Значи какви сте бе вие blgarite - невидено!! Кај ги изброја 35 % шипои од реални 19% или статистички 25%, кај изброја просечна плата 160 евра коа просечна плата во Македонија е 350 евра!! кај најде ваши 101 билион БДП бе жити све бе, кои инвестиции 150 милиона- тоа ни се за првите 6 месеци 2011 година!! Од кај ги тропна овие податоци??/ :pos:

Член од
25 август 2011
Мислења
114
Поени од реакции
16
http://www.dailymotion.com/video/xcn8bf_how-steal-electricity-from-the-digi_tech
исто ко во МК:pos:
овде еден куп диви корисници, а таму куп „позајмувачи“ на струја:pos:
Крада и струја и парно и сум горд Бугарин, дека монополи не краде мене:icon_mrgr:
--- надополнето: Nov 14, 2011 2:15 AM ---
--- надополнето: Nov 14, 2011 2:19 AM ---
Енергофирмите со 50% пониски профит за 2010 година

"Е. ОН Бугарија" дури и за прв пат со години е на загуба со 387 илјади лева

http://www.livebiz.bg/kompanii/s/78919425

:icon_lol:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220

Започна тестовото производство на автомобили во Ловеч.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Toa C10 е копија на Yaris.
Убаво е све тоа што ви отворија фабрика за автомобили, ама премногу голема конкуренција има, и со цените сте некако тука некаде со веќе докажаните модели.
Да правевте некои рачно изработени автомобили различни од другите, оригинални, посебни, ок, тоа е веќе уметност ама ваков кичерај што знам. Мене лично ми изгледаат како бледи копии креирана стрикно ради профит.
Ми немаат душа коливе. Онака, класична е приказната позади нив: -Мал градски автомобил кој чини САМО 7000 евра 1.0 бензински мотор со 65 коњски сили кој испушта многу маааалку штетни гасови и има просечна потрошувачка од 5.5 литри на 100 км. Има клима и ABS а има и електрика на прозори,и уз се тоа добивате гратис резервна гума, дигалка и клуч за тркала.
Од додатна опрема ви стојат на располагање следниве опции: металик боја 15 000 evra, 2 воздушни перничиња 25 500 evra, метални рачки за врати 120 000 евра, и сончев кров кој ке ве чини само 50 000 евра бла бла бла... booring. На крај додатната опрема ке те фати поскапа од возилото.
Изгледаат како да се направени колку да се продадат,бледи копии на веке постоечките модели или може да се каже и дека се мешавина на повеќе модели споени во едно.
Јас на пример доколку сакам да земам возило од 7000 евра не би го земал ова возило. Би земал некое Хјундаи или некој Фиат.Испробана работа. Така да времето ке покаже како ќе ви тргне. Со среќа.
Според постовиве што ги исчитав испаѓа дека без разлика дал сме влегле или не во Еу, стандардот ке ни е тој, истиот. А бе сами ако не си се средиме џабе и во 100 европски унии да влеземе.
И кога повторно испаѓа дека пак сме си самите одговорни за нашиот стандард а не некоја си ЕУ, тогаш зошто да го трошиме времето, парите, и достоинството за да влеземе во таа унија?

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Еми види во мојот потпис што сме и што не сме
--- надополнето: Nov 15, 2011 12:10 PM ---
Toa C10 е копија на Yaris.
Убаво е све тоа што ви отворија фабрика за автомобили, ама премногу голема конкуренција има, и со цените сте некако тука некаде со веќе докажаните модели.
Да правевте некои рачно изработени автомобили различни од другите, оригинални, посебни, ок, тоа е веќе уметност ама ваков кичерај што знам. Мене лично ми изгледаат како бледи копии креирана стрикно ради профит.
Ми немаат душа коливе. Онака, класична е приказната позади нив: -Мал градски автомобил кој чини САМО 7000 евра 1.0 бензински мотор со 65 коњски сили кој испушта многу маааалку штетни гасови и има просечна потрошувачка од 5.5 литри на 100 км. Има клима и ABS а има и електрика на прозори,и уз се тоа добивате гратис резервна гума, дигалка и клуч за тркала.
Од додатна опрема ви стојат на располагање следниве опции: металик боја 15 000 evra, 2 воздушни перничиња 25 500 evra, метални рачки за врати 120 000 евра, и сончев кров кој ке ве чини само 50 000 евра бла бла бла... booring. На крај додатната опрема ке те фати поскапа од возилото.
Изгледаат како да се направени колку да се продадат,бледи копии на веке постоечките модели или може да се каже и дека се мешавина на повеќе модели споени во едно.
Јас на пример доколку сакам да земам возило од 7000 евра не би го земал ова возило. Би земал некое Хјундаи или некој Фиат.Испробана работа. Така да времето ке покаже како ќе ви тргне. Со среќа.
Според постовиве што ги исчитав испаѓа дека без разлика дал сме влегле или не во Еу, стандардот ке ни е тој, истиот. А бе сами ако не си се средиме џабе и во 100 европски унии да влеземе.
И кога повторно испаѓа дека пак сме си самите одговорни за нашиот стандард а не некоја си ЕУ, тогаш зошто да го трошиме времето, парите, и достоинството за да влеземе во таа унија?
А многу јасно дека не би купил овој автомобил. Но, ако се произведуваше во Македонија тогаш ќе оревече светот колку е убав и како бил најмногу убав.

Не е 65 коња, а 100. Има сите додатоци како моќна музика и кожен. 4 врати, а во Фиат позади има место за мачка.

Некој пат ќе ви грмне жолчката на половина македонски народ од завист и злоба.:icon_lol:

LMC

Член од
26 август 2011
Мислења
147
Поени од реакции
46
Коj го интересира - more info Voleex C10
http://www.youtube.com/watch?v=VbIEDjTNW2c&feature=channel_video_title
--- надополнето: Nov 15, 2011 12:20 PM ---
Еми види во мојот потпис што сме и што не сме
--- надополнето: Nov 15, 2011 12:10 PM ---

А многу јасно дека не би купил овој автомобил. Но, ако се произведуваше во Македонија тогаш ќе оревече светот колку е убав и како бил најмногу убав.

Не е 65 коња, а 100. Има сите додатоци како моќна музика и кожен. 4 врати, а во Фиат позади има место за мачка.

Некој пат ќе ви грмне жолчката на половина македонски народ од завист и злоба.:icon_lol:
Не важи за сите. Пред неколку дена бев во Скопје и луѓето беа добро расположени кон Бугарија. Тука има повеќе хејт'ри. Ама тоа не само во Македониjа,туку и во Бугариjа и др земји во светот. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom