Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Muranyi

Гостин
Ne sum Makedonski musliman, za zal makedonskiot jazik e mn posiromasen od Bosanskiot, ne ste kradele dovolno zborovi od tugi narodi, sakam da kazam ne ste ja igrale kako sto treba ona piratska uloga vo balkanot! :)
--- надополнето: Nov 14, 2011 7:21 PM ---

Kazimi koja crkva ne ja gradel drzavata! Jas ke ti kazam edna crkva sto ne ja gradil drzatava, taa crkva ja gradil cicko Stojko od dolno lisice vo dvorot, zatoa sto videl eden son so vampiri i cudovista! Hahaha
Другпат кога ќе се осмелиш да даваш такви храбри изјави за "богатството" на јазиците,поготово на македонскиот јазик,потруди се да го научиш првин,за да имаш каков-таков легитимитет при пишувањето глупости.Не за друго,вака смешен си.
Да се вратиме на муабетот,мене не ми е познато дека некоја црква во Македонија била изградена од државни пари.Можеби и грешам,не сум сигурен ама поентата е дека државата не треба да финансира верски објекти.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.202
Ne sum Makedonski musliman, za zal makedonskiot jazik e mn posiromasen od Bosanskiot, ne ste kradele dovolno zborovi od tugi narodi, sakam da kazam ne ste ja igrale kako sto treba ona piratska uloga vo balkanot! :)
Ако ти нема доволно зборови македонскиот јазик, повели оди на босански па делкај таму исламски мудрости, не овде... Пишувај кирилица, ако може и ако знаеш...

П.С. И НЕ МИ ОДГОВОРИ НА ПРАШАЊЕТО(СУГЕСТИЈАТА) ЗА ИСТОКОТ И ИСЛАМОТ!!! Повели, подучи не!

V

Vollstandig

Гостин
Koга веќе си претставник на твојата религија во случајов исламот, и пробуваш да го браниш, најмалце од се што треба да направиш е да користиш уличен сленг, навредлив јазик базиран врз национална и религиозна основа а уште помалце да му мешаш женска фамилија некому.
Сето тоа е доказ на недоволно едуциран малдич кој си ја брани религијата. Доколку пробуваш да бидиш претставник и бранител на твојата религија, користија, и следи го фарсот на мухамед опишан во куранот, вистинските муслимани многу ретко користат пцовки погрдни зборови, национализми, се со смирен карактер и никогаш не наведуваат лични фамилијарни пцовки, напротив сум разговарал со луѓе претставници на таа религија и сите имале исти стил - препрочитај го куранот ќе сфатиш што сакам да ти кажам.

Дали само на форумот се зачленуваат такви, или незнам што, но повеќе ја грдите сликата за еден муслиман него ли што успевате да ја откриете светлата страна на исламот.
Сфати го ова добронамерно.

T

Tetro

Гостин
Во книгата пишува вака...

3.СУРА
АЛИ ИМРАН (Семејството Имраново)
200. О верници, бидете трпеливи и издржливи, држете се цврсто и плашете се од Аллах за да бидете спасени!
4.СУРА
ЕН-НИСА (Жени)
1. О луѓе, плашете се од Господарот ваш кој ве создаде од еден човек. Од него создаде жена. И од нив расеа и мажи и жени многу. Плашете се од Аллах, со Чие име се повикувате, и меѓу роднините. Аллах, навистина, бдее врз вас!
А зошто треба да се плашите?

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Soundwave, se e ova OK sto go napisa. No za zal, ni fali osnovna kultura i pristap vo diskusijata NA SITE. Koga odredeni nastapi gi zapocnuvame so teski fauli namesto so smirena igra, togas ocekuvaj mnogu ( ne zolti) tuku crveni kartoni. Ova vazi za site nas podednakvo.

Ne ocekuvaj da mu frlam cvecinja na patot na onoj kojsto mi posocuva deka pogolemiot del od mojot etnos i religija se rezultat na incest. Na takvite mamkata ce im ja ebam. Jebi ga mozebi sum slab vernik... kojznae...

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Во книгата пишува вака...

А зошто треба да се плашите?
Zatoa sto se vo negova mok e i ovoj i drugiot svet, treba da se plasime deka moze da ni stigne kazna primer: ako mu storime loso na komsijata, ako kradime... na kratko ako napravime nekoja rabota sto ne se prilagoduva so Islamskite normi.

T

Tetro

Гостин
Zatoa sto se vo negova mok e i ovoj i drugiot svet, treba da se plasime deka moze da ni stigne kazna primer: ako mu storime loso na komsijata, ako kradime... na kratko ako napravime nekoja rabota sto ne se prilagoduva so Islamskite normi.
DŽIHAD – SVETI RAT?

Riječ džihad u islamu znači «napor na Božjem putu», no najčešće se prevodi kao «sveti rat». Nakon nastanka islama počinje realizacija dave – islamske misije, čiji je cilj prevođenje ljudi na islamsku vjeru. Ona se ostvaruje preko, u početku miroljubivog, džihada, koji kasnije postaje osvajački. Pitanje je koliko je džihad u svojoj biti, onako kako je zastupljen u Kur'anu, zapravo osvajački rat. Vjerojatnije je da se koncept džihada iskoristio kao razlog muslimanskih osvajanja, jer inače ona ne bi bila opravdana. To nije iskorišteno samo u sukobima s nemuslimanima. Iako su prema šerijatskom pravu zabranjeni međumuslimanski ratovi, oni se počinju događati odmah nakon smrti Poslanika Muhameda. Danas se islam često poistovjećuje s fundamentalizmom. Iako je fundamentalizam stalni pratilac islama, ta se dva pojma u mnogočemu razlikuju.
http://infoz.ffzg.hr/afric/MetodeII/Arhiva02_03/LendicLa.htm
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/FA329FE74AFDC562C12577DE002D8936?OpenDocument

Значи, пензионерите од 2001-ва не се плашеа додека тепаа недолжни луѓе, а Алах е само мисловна именка, оти ете уште се тука истите.

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Koга веќе си претставник на твојата религија во случајов исламот, и пробуваш да го браниш, најмалце од се што треба да направиш е да користиш уличен сленг, навредлив јазик базиран врз национална и религиозна основа а уште помалце да му мешаш женска фамилија некому.
Сето тоа е доказ на недоволно едуциран малдич кој си ја брани религијата. Доколку пробуваш да бидиш претставник и бранител на твојата религија, користија, и следи го фарсот на мухамед опишан во куранот, вистинските муслимани многу ретко користат пцовки погрдни зборови, национализми, се со смирен карактер и никогаш не наведуваат лични фамилијарни пцовки, напротив сум разговарал со луѓе претставници на таа религија и сите имале исти стил - препрочитај го куранот ќе сфатиш што сакам да ти кажам.

Дали само на форумот се зачленуваат такви, или незнам што, но повеќе ја грдите сликата за еден муслиман него ли што успевате да ја откриете светлата страна на исламот.
Сфати го ова добронамерно.
Sepak ova e forum, nema nisto seriozno! Tuka pocesto idat lugeto da se zabavuvat, kako primer eve jas sto se zabavuvam so moite sogovornici! Abe mi se moze, i si igram igracki ! :)

I fala mnogu za sovetot, ke ti bidam poslusan! :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.420
Поени од реакции
5.095
Reci: "Samo vas opominjem Objavom." A gluhi ne čuju poziv, kad budu opomenuti. (45)A da ih dotakne dašak kazne Gospodara tvog, sigurno bi rekli: "O teško nama! Uistinu, mi smo bili zalimi." (46)I postavićemo mjerila pravde za Dan kijameta, pa se duši neće učiniti zulm nimalo. I ako bude težine zrnca gorušice, iznijet ćemo ga. I dovoljni smo Mi Obračunci. (47) Al - Anbiya
Превод?
Па да видими колку соодвестува одговоров на постот...

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/FA329FE74AFDC562C12577DE002D8936?OpenDocument

Значи, пензионерите од 2001-ва не се плашеа додека тепаа недолжни луѓе, а Алах е само мисловна именка, оти ете уште се тука истите.
Dzihad se pravi koga mu doaga krajot na nepravdata! :)

A vo Islam ima i uste povredni raboti od dzihadot! Kopaj i za toa, ke najdes hadisi! :)
Pozz

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538

Sekoj ke si odgovara za delata na Sudniot den i nikoj nema da bide posteden tamu nitu Hristijanite nitu Evreite nitu Ateistite nitu Budistite nitu Muslimanite,sekoj za svoite postapki i dela taka i penzionerite za svoite (ne)pravdi.

G

galaxy

Гостин
Sepak ova e forum, nema nisto seriozno! Tuka pocesto idat lugeto da se zabavuvat, kako primer eve jas sto se zabavuvam so moite sogovornici! Abe mi se moze, i si igram igracki ! :)

I fala mnogu za sovetot, ke ti bidam poslusan! :)
Знаеш дека според Куранот не смееш да се забавуваш со празни муабети?
И ако го правиш тоа ќе те стигне казна.
Каков Муслиман си ти?

“Ima ljudi koji kupuju price za razonodu (lehwe'l-hadithi) da bi, ne znajuci koliki je to grijeh,s Allahova puta odvodili i da bi ga predmetom za ismijivanje uzimali. Njih ceka sramna kazna.” (Лукман:6)

T

Tetro

Гостин
Dzihad se pravi koga mu doaga krajot na nepravdata! :)
Што е крајот на неправдата? Неможноста да се седне мирно и да се разговара за правата на една заедница. Затоа морало прво да дојде до покољ, да се убиваат недолжни граѓани, па после може да се преговара.
A vo Islam ima i uste povredni raboti od dzihadot!
Разнесување на јавно место, во присуство на некои 212 немуслимани?
Sekoj ke si odgovara za delata na Sudniot den i nikoj nema da bide posteden tamu nitu Hristijanite nitu Evreite nitu Ateistite nitu Budistite nitu Muslimanite,sekoj za svoite postapki i dela taka i penzionerite za svoite (ne)pravdi.
Арно. Секој по заслуга, значи. :)

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Знаеш дека според Куранот не смееш да се забавуваш со празни муабети?
И ако го правиш тоа ќе те стигне казна.
Каков Муслиман си ти?
Kaj si go procital toa? :)

Jas sum gresnik! No kako vernik, mozam da smetam na Allahovata milost, i znam i siguren sum deka mi prosti! Allah e milostiv i Somilosen, prostuva i saka prostuvanje! :)

G

galaxy

Гостин
Kaj si go procital toa? :)

Jas sum gresnik! No kako vernik, mozam da smetam na Allahovata milost, i znam i siguren sum deka mi prosti! Allah e milostiv i Somilosen, prostuva i saka prostuvanje! :)
“Ima ljudi koji kupuju price za razonodu (lehwe'l-hadithi) da bi, ne znajuci koliki je to grijeh,s Allahova puta odvodili i da bi ga predmetom za ismijivanje uzimali. Njih ceka sramna kazna.” (Лукман:6)​
Ами ако е така зошто воопшто дал правила за овоземскиот живот?

Зошто кога не направил не ни ги ставил како инстинкти па да се водиме по нив, зошто да мора да праќа боговесник за да ни каже како да живееме?

Зошто за некои гревови дава казни кои треба да ги пресудат на овој свет исти грешници?

Зошто да ни суди за животот на овој свет кој е неспоредбен со должината на вечноста на другиот? Ни суди за животот во 70 години за вечноста.
Дали значи дека во вечноста ќе немаме своја волја?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom