Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.454
А зошто да гледам проблем и тој е човек како и сите други,а според вас зошто би било проблем?
Нема проблем. Тукушто докажа дека немаш појма од религијата која ја застапуваш и не спаси од непотребни полемики.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.821
Поени од реакции
8.837
Па нели сето тоа во религијата е земено како гревови,таквите однесувања и тоа е одраз на нашите деца.
--- надополнето: Nov 13, 2011 6:02 PM ---

Во ред сето тоа но зошто вие навлегувате во такви работи зарем сите ние сме праведни..сакам да кажам дека не треба никому да судиме за направените дела ,А јас лично не на влегуваам во нечии проблеми за тоа имаме надлежни органи има кои да се грижат.
1. Да, но детето нема гревови на родителите. Другите луѓе го осудуваат (каков татко, таков син), што се случува и онаму каде што не чуле за христијанство, исто како што дотичната држава нема христијански закони, туку е секуларна држава, според тоа нема никаков удел христијанството и наследниот грев (според христијанството). Тоа е сосема друг муабет.

2. Да, но ти придонесуваш тие така да се однесуваат, со тоа што носиш зејтин во црква и оставаш пари на икони, и на попот му плаќаш според ,,тарифата,, за која не ти дава фискална сметка. Еднаков ви е гревот.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Нема проблем. Тукушто докажа дека немаш појма од религијата која ја застапуваш и не спаси од непотребни полемики.
Тоа е ваше мислење само.,а вие дека" се знаете ", умеете да судите и навредувате ....
--- надополнето: Nov 13, 2011 7:29 PM ---
1. Да, но детето нема гревови на родителите. Другите луѓе го осудуваат (каков татко, таков син), што се случува и онаму каде што не чуле за христијанство, исто како што дотичната држава нема христијански закони, туку е секуларна држава, според тоа нема никаков удел христијанството и наследниот грев (според христијанството). Тоа е сосема друг муабет.

2. Да, но ти придонесуваш тие така да се однесуваат, со тоа што носиш зејтин во црква и оставаш пари на икони, и на попот му плаќаш според ,,тарифата,, за која не ти дава фискална сметка. Еднаков ви е гревот.
А не мислите вие дека најповеќе влегувате во грев што водите сметка за други.А јас ако носам ,носам во чест на Бог а понатаму каде завршуваат тие пари ама воопшто не ме интересира.
--- надополнето: Nov 13, 2011 7:41 PM ---
Баш тоа е проблемот, другарице Џули.
Ние немаме право да обвинуваме никој, додека папата ужива да пенетрира во млади дечиња.

If you tolerate this, your children will be next
http://www.youtube.com/watch?v=B7dBBCHYcZs
Па ајде спречете ако можете а не само гнев во душата носите и овде ја искажувате.. ајде направете нешто,спречетего тоа и јас не сум за тоа но немам моќ и си стојам на страна и не сакам да клеветам никој ,а доколку би можела би го спречила попрво него бесот да го истурам врз други луѓе.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.454
Тоа е ваше мислење само.,а вие дека" се знаете ", умеете да судите и навредувате ....
Верувај дека не сакам да те навредам само пожелно е кога пишуваш на некоја тема да имаш некакво познавање од истата. Тоа што не гледаш проблем со аудито и останатите три возила на попот од кое најевтиното е џип, потврдува дека ти не си го читала новиот завет. Да беше Исус сега тука ќе му ги искршеше стаклата со безбол палка. Предходно не убедуваше дека приказната со јајцето е библиска. Дај земи прочитај ја таа книгата, верувам дека одамна не ти е читана.
--- надополнето: Nov 13, 2011 8:01 PM ---
Па ајде спречете ако можете а не само гнев во душата носите и овде ја искажувате.. ајде направете нешто,спречетего тоа и јас не сум за тоа но немам моќ и си стојам на страна и не сакам да клеветам никој ,а доколку би можела би го спречила попрво него бесот да го истурам врз други луѓе.
Ако сакаш да го спречиш прво заземи став. Кажи дека педофилијата е погрешна. Дека парите се дадени за градење цркви а не за возен парк и богатење на поединци. Дека религијата е причина за војни. Дека верските лидери се криминалци. Докази има колку сакаш. Заземи став, можеш да направиш нешто, млада си и образувана, треба да им ги отвораш очите на други а не да те фаќа слепило.

Нормално дека сме гневни. Првиот чекор е тој. You got to ged mad!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А зошто да гледам проблем и тој е човек како и сите други,а според вас зошто би било проблем?
Зошто да гледаш проблем?!? Ти озбилна си? Па тој проповеда религија која покрај другото вели: "Полесно камила ќе помине низ иглини уши, одколку богат во царството небесно" Или најпросто кажано, религијата која ја проповеда дотичниов сопственик на мерцедес вреден 100 000 евра, вели дека материјалноста е погрешна!
Уште негледаш проблем?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Верувај дека не сакам да те навредам само пожелно е кога пишуваш на некоја тема да имаш некакво познавање од истата. Тоа што не гледаш проблем со аудито и останатите три возила на попот од кое најевтиното е џип, потврдува дека ти не си го читала новиот завет. Да беше Исус сега тука ќе му ги искршеше стаклата со безбол палка. Предходно не убедуваше дека приказната со јајцето е библиска. Дај земи прочитај ја таа книгата, верувам дека одамна не ти е читана.
--- надополнето: Nov 13, 2011 8:01 PM ---

Ако сакаш да го спречиш прво заземи став. Кажи дека педофилијата е погрешна. Дека парите се дадени за градење цркви а не за возен парк и богатење на поединци. Дека религијата е причина за војни. Дека верските лидери се криминалци. Докази има колку сакаш. Заземи став, можеш да направиш нешто, млада си и образувана, треба да им ги отвораш очите на други а не да те фаќа слепило.

Нормално дека сме гневни. Првиот чекор е тој. You got to ged mad!
Поради познавањето на Новиот завет и Исус и верувањето во него токму затоа не сакам да обвинувам никој, таму убаво стои не клевети никој ,не суди му никого ,не се радувај на туѓите страдања,не посакувај тоа што е туѓо ,не им завидувај на другите итн. и немојте бесот да ве совладува со тоа не мислете дека правите добро напротив душата си ја ставате во грев ...
А за педофилијата се разбира дека мојот став е да се спречи во крајна мера ,
А за тоа дека се криминалци не само таму ги има на секаде и на сите ќе им дојде крајот спрема заслугата.
--- надополнето: Nov 13, 2011 8:22 PM ---
Зошто да гледаш проблем?!? Ти озбилна си? Па тој проповеда религија која покрај другото вели: "Полесно камила ќе помине низ иглини уши, одколку богат во царството небесно" Или најпросто кажано, религијата која ја проповеда дотичниов сопственик на мерцедес вреден 100 000 евра, вели дека материјалноста е погрешна!
Уште негледаш проблем?
Ама не сакате да ме разберете јас не сум достојна да му судам ,има кој нели?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти не рече, "јас не му судам", туку "јас негледам тука проблем".
А да воочиш дека постои проблем, не е исто со тоа да судиш.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
[quote="___, post: 4549988"v
vtoro, ako bog e ljubov, a e, togash zoshto bi ne iskushuval?
shto saka da postigne bog ako ne iskushuva, da ne testira mozebi???
Бог е љубов да ...и ние родителите си ги сакаме децата но ги тестираме и казнуваме нели?Зошто?За да ги научиме на добро.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.454
Добро ај хипотетички: имаш дете 5-6 годишно и не дај боже (никому да не му се случи) некој педофил го силува. Ќе му судиш или вака со истава рамнодушност ќе кажеш: има кој да му суди.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Бог е љубов да ...и ние родителите си ги сакаме децата но ги тестираме и казнуваме нели?Зошто?За да ги научиме на добро.
Секој ден во светот, милиони деца умираат од глад!
Што е тоа што ќе го научи ова дете, од љубовта на твојот бог, кој го изгладнел до смрт?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Ти не рече, "јас не му судам", туку "јас негледам тука проблем".
А да воочиш дека постои проблем, не е исто со тоа да судиш.
Па поради тоа што не сакам да водам грижа за други .а кај вас господине се јавува дури револт,бес и омраза тоа се чувствува во вашето пишување..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па поради тоа што не сакам да водам грижа за други .а кај вас господине се јавува дури револт,бес и омраза тоа се чувствува во вашето пишување..
Да, секогаш кога ќе намирасам лицемерие, ми се појавува револт бес и омраза.....и за среќа не сум единствен. ;)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Секој ден во светот, милиони деца умираат од глад!
Што е тоа што ќе го научи ова дете, од љубовта на твојот бог, кој го изгладнел до смрт?
Жалосно за овие деца и Бог треба да го молиме да ги помилува овие деца.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom