Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
За време на еден авионски лет муфтија седел до еден свештеник. Свештеникот прашал: Што работиш? Муфтијата: Работам голема работа. Свештеникот: Но каква работа поточно? Муфтијата: Се спогодувам со Бог. Свештеникот: Ах, значи ти си Муслимански ...верски лидер. Имам еден проблем со вас Муслиманите: вие ги угнетувате вашите жени. Муфтијата: Како ги унгетуваме нашите жени? Свештеникот: Вие ги покривате вашите жени комплетно и ги чувате во вашите куќи. Муфтијата: Ах, имам еден проблем со вас луѓето: вие ги угнетувате вашите ПАРИ. Свештеникот: Што??? Како ние ги угнетуваме парите? Муфтијата: Вие ги чувате вашите пари скриени, во паричници, банки и сефови. Ги чувате на невидливи места. Зошто не ги покажувате јавно ако тие се прекрасни работи? Свештеникот: Ќе бидат украдени најверојатно. Муфтијата: Вие ги чувате парите скриени затоа што тие се скапоцени. Ние ги вреднуваме нашите жени многу, многу повеќе. Затоа, овие скапоцени богатства не се за прикажување на сите. Тие се чуваат во чест и достоинство...​
Slicno nesto na ova edno dozivuvanje licno mi prenese edna Hristijanka. Devojkata raboti vo Zlatara. Ednas otisla nekoja Muslimanka (so Hidzab) da si kupi nesto vo Zlatarata. Koga vlegla vnatre,so potsmev (devojkata koja raskazuvase) ja prasala na Muslimankata so Hidzab:​
Zosto si taka zamotana ?​
Muslimankata ljubezno ja zamolila prvo da ja posluzat sto i treba pa potoa ke im odgovori i na toa prasanje.​
Povelete,mu rekla Hristijankata.​
Imate li Dijamanti ?​
Da.​
Moze li da gi poglednam ?​
Sekako.​
Otisla Hristijankata vo sefot i od tamu ja izvadila Aktofkata (isto kodirana) od vnatre gi izvadila dijamantite,povtorno zavitkani vo kadife i svila.​
Zosto tolku gi zamotuvate ? (prasala Muslimankata).​
Pa znaete,toa e vredna rabota.​
Ete,mu rekla Muslimankata,sega znaete zosto sum i jas zamotana.​
A Bizuterija kako tebe,ene izlogot poln e site da ja gledaat.​

--- надополнето: Nov 13, 2011 3:52 PM ---
Hristijankata veli deka prvo se cuvstvuvala navredena no potoa svatila deka dobila mnogu ubav i cist i bistar odgovor na sto sega seriozno razmisluva.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.202

Не се што е замотано е и вредно и не се што е вредно е скриено... Најскриените тајни се гледаат со голо око...
Затоа ајде ве молам откријте ги жените за да ние, мажите ги процениме... Да не се мачиме да размотуваме!

Како ли само успеавте денешната модерна жена да ја убедите дека вреди да е покриена бидејќи е таа многу вредна ! Вредна што? Своина на некој маж или вредна за самата себе?
Дијамантот е ништо ако не се носи од некој!​

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.973
Slicno nesto na ova edno dozivuvanje licno mi prenese edna Hristijanka. Devojkata raboti vo Zlatara. Ednas otisla nekoja Muslimanka (so Hidzab) da si kupi nesto vo Zlatarata. Koga vlegla vnatre,so potsmev (devojkata koja raskazuvase) ja prasala na Muslimankata so Hidzab:​
Muslimankata ljubezno ja zamolila prvo da ja posluzat sto i treba pa potoa ke im odgovori i na toa prasanje.​
Imate li Dijamanti ?​
Da.​
Sekako.​
Otisla Hristijankata vo sefot i od tamu ja izvadila Aktofkata (isto kodirana) od vnatre gi izvadila dijamantite,povtorno zavitkani vo kadife i svila.​

Hristijankata veli deka prvo se cuvstvuvala navredena no potoa svatila deka dobila mnogu ubav i cist i bistar odgovor na sto sega seriozno razmisluva.
Да, да.
Еве и ја знам еден виц:
Си биле Тито и Хитлеееер....
И сеа не знам баш тачно што све се дешавало, али важно на крај Тито испаднал по паметен и така го победил Хитлера....

Наравоучение:
Хитлер е срање
Тито е добар

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Dobar ti e vicot :)
--- надополнето: Nov 13, 2011 4:09 PM ---
Не се што е замотано е и вредно и не се што е вредно е скриено... Најскриените тајни се гледаат со голо око...​
Затоа ајде ве молам откријте ги жените за да ние, мажите ги процениме... Да не се мачиме да размотуваме!​

Како ли само успеавте денешната модерна жена да ја убедите дека вреди да е покриена бидејќи е таа многу вредна ! Вредна што? Своина на некој маж или вредна за самата себе?​
So sega drugarce,neli Bozjiot zakon e podobar ? Kakvi licemeri po svetot ima,Bog da cuva.
Arno kazav.Tuka preovladuva AntiIslamizam. Nekoj zivotni ve smeta,toa ne go gledate a nekoj sam kako sto saka,mu smetalo ili ne Hidzabot,trn vo oko vi e. Iako slobodni ste vie sami dali ke nosite ili ne.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.164
Поени од реакции
83.973
...,mu smetalo ili ne Hidzabot,trn vo oko vi e. Iako slobodni ste vie sami dali ke nosite ili ne.
Кој како сака нека се носи. Секој по својата воља. Нема мене што да ми смета некоја жена или маж како се облекува.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.202
So sega drugarce,neli Bozjiot zakon e podobar ? Kakvi licemeri po svetot ima,Bog da cuva.
Arno kazav.Tuka preovladuva AntiIslamizam. Nekoj zivotni ve smeta,toa ne go gledate a nekoj sam kako sto saka,mu smetalo ili ne Hidzabot,trn vo oko vi e. Iako slobodni ste vie sami dali ke nosite ili ne.
Божји закон? :) Пак ме мешаш со рисјаните ти муслиманину...
Ептен преовладува овде антиисламизам... Оди прочитај наназад што напишав кој сум јас... се однесуваше на еден друг муслиман но ете и за тебе важи :)
Јас сум хранител на твојата омраза и ќе бидам и антиисламист само за да ти ја разгорам омразата :) Секогаш играм фер :)
Мене не ми е ништо трн во око посебно не нечија облека... Мене ми се трн во око твоите зборови... :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ti kazav tebe Heptagram. Vo mislite deka hranis neciva omraza,mi se cini deka mnogu si se prejal.Povrati ili zdrigni,neka ti olesni. Ima i za tebe tema,odi tamu i objasni im na lugeto za Tvojot Talmud.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Аналогиите и споредбите ви се тотално глупи.
Дијамантот, за разлика од жената е предмет и како таков, нема разум и емоции и не може да одлучува во чиј сеф ќе заврши.
Јас на пример го сакам дечко ми, и нема потреба да ме забулува или да ме затвора дома за да му бидам верна. Побогу, не живееме во камено време, сигурно нема некој да ме фати за коса и против моја волја да ме одвлечка во пештерата. Ако некој мисли дека мора да ја затвора жената за да не го изневери, очигледно е дека нема никаква доверба во неа и не знам што воопшто бара со неа.
Еј, ги затворале жените затоа што ги сметале за скапоценост...Yeah right , и овие во Идризово сигурно од тие причини ги затвораат, многу се скапоцени, страв им е да не ги украде некој.:ROFLMAO:

П.С. А врв на хипокризијата ви се оние привремени бракови што беа спомнати неколку страни поназад, женава мора да жмие дома, а мажот може , без нејзино знаење да си најде некоја со која ќе има секс без обврски и тоа се нарекува "привремен брак ".
Брак, my ass, тоа е најобична швалерација, барем бидете фер и дозволете им и на вашите сопруги одвреме - навреме да стапуваат во "привремен брак ".

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.202
Ti kazav tebe Heptagram. Vo mislite deka hranis neciva omraza,mi se cini deka mnogu si se prejal.Povrati ili zdrigni,neka ti olesni. Ima i za tebe tema,odi tamu i objasni im na lugeto za Tvojot Talmud.
Си можам си објаснувам за мојот Талмуд... кој што владее со светот...
Вашиот закон е малку така закоравен па ние слободните го критикуваме... бидејќи дури ни вие не одите во се според него, како и рисјаните...
Не знам зошто мене ми се срдиш либе...
Криви се евреите... :)

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Не се што е замотано е и вредно и не се што е вредно е скриено... Најскриените тајни се гледаат со голо око...​
Затоа ајде ве молам откријте ги жените за да ние, мажите ги процениме... Да не се мачиме да размотуваме!​

Како ли само успеавте денешната модерна жена да ја убедите дека вреди да е покриена бидејќи е таа многу вредна ! Вредна што? Своина на некој маж или вредна за самата себе?​
Toa e mokta na Islamot ne na Muslimanite.
I da vinata ne ja baraj vo Islamot, zatoa sto si nesposoben da otkrijes nekoja vrednost! :) Za da ti bide pojasno. Ne se krivi dijamantite sto jas ne mozam da gi imam, mojata nesposobnost e glavna pricina zosto jas ne mozam da gi imam. Da nadovrzime, Islamot gi brani zenite od nesposobnite luge! :) Baras logika, eve ti logika
--- надополнето: Nov 13, 2011 5:05 PM ---
Кој како сака нека се носи. Секој по својата воља. Нема мене што да ми смета некоја жена или маж како се облекува.
Soubavo rece, ama ne se site kako tebe, umni pametni i sto razmisluvat so glavata, mislam so gornata, ima i takvi sto se manjacat vo necij stil! Ustvari si go stavat zadnikot kaj sto se merat .!. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.202
Toa e mokta na Islamot ne na Muslimanite.
I da vinata ne ja baraj vo Islamot, zatoa sto si nesposoben da otkrijes nekoja vrednost! :) Za da ti bide pojasno. Ne se krivi dijamantite sto jas ne mozam da gi imam, mojata nesposobnost e glavna pricina zosto jas ne mozam da gi imam. Da nadovrzime, Islamot gi brani zenite od nesposobnite luge! :) Baras logika, eve ti logika
Браво, благодарам што ми објасни :)
А јас зарем барам некоја вина во исламот (со мала буква бидејќи ме нарекоа антиисламист)?
ПОвеќе барам вина кај форумџииве што фураат исламски муабети како е се ок и така треба да биде според нив!
Е не може да е така и не е така во светот... Треба да прошетаат дијамантите по светот и ќе ја видат логиката :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.822
Поени од реакции
8.837
Imate li Dijamanti ?​
Da.​
Sekako.​

Лично примеров некому може се случил но ти го украде од Исламски Центар.
Јас не сум верник, и жена сум, и немам потреба да се кријам зошто не сум ничие ,,богатство,,.
Всушност, да се надоврзам на примеров.
Откако мажот ќе го купи своето богатство - жената, зошто и понатаму ја крие?
Кога некој ќе купи дијамантски прстен, обично не го чува дома, го носи на рака, за да го покаже на другите - какво богатство има.
Примерот смрди, исто како и тоа дека ти баш знаеш што мислела христијанката.

T

Tetro

Гостин
Imate li Dijamanti ?​
Da.​
Sekako.​

Значи, со иста намера и куќите ги замотувате во ѕидови од 3,25 метри, оти во дворот има мерцедес бензинец с200.

reemteY

Ако...
Член од
27 март 2009
Мислења
426
Поени од реакции
36
Аналогиите и споредбите ви се тотално глупи.
Дијамантот, за разлика од жената е предмет и како таков, нема разум и емоции и не може да одлучува во чиј сеф ќе заврши.
Јас на пример го сакам дечко ми, и нема потреба да ме забулува или да ме затвора дома за да му бидам верна. Побогу, не живееме во камено време, сигурно нема некој да ме фати за коса и против моја волја да ме одвлечка во пештерата. Ако некој мисли дека мора да ја затвора жената за да не го изневери, очигледно е дека нема никаква доверба во неа и не знам што воопшто бара со неа.
Еј, ги затворале жените затоа што ги сметале за скапоценост...Yeah right , и овие во Идризово сигурно од тие причини ги затвораат, многу се скапоцени, страв им е да не ги украде некој.:ROFLMAO:

П.С. А врв на хипокризијата ви се оние привремени бракови што беа спомнати неколку страни поназад, женава мора да жмие дома, а мажот може , без нејзино знаење да си најде некоја со која ќе има секс без обврски и тоа се нарекува "привремен брак ".
Брак, my ass, тоа е најобична швалерација, барем бидете фер и дозволете им и на вашите сопруги одвреме - навреме да стапуваат во "привремен брак ".
Do nekade se slozuvam so tebe, no i tipravis nekoi totalni glupi sporedbi. Ne znam koj go dal primerokot na dijamatot, znam deka mu bilo namerata da naznacuva samo kolku e vredno, da vi ja opise rabotata najslikovito sto e mozno, za da svatat i onie sto polesno vo zadnik go primat, odkolku sto vo glava izvini za izrazot.

Nikoj ne gi zatvara zenite, nie ne sme kur faktor dali zenite ke ni se zabulat ili ne. Islamot go primenuva ovoj zakon, ti ako si ubedena deka Islamot e vistinskata religija, ili se smetas sebesi za muslimanka, ke si stavis hijab so tvoja odluka ke se pokrijes. Tuka e vo prasanje nivoto na znaenjeto za Islamot i razumot kaj zenata.

A za post scriptumot, mi dava vo soznanije, deka nemas vrska sto ustvari znaci Islam. :)

T

Tetro

Гостин
Nikoj ne gi zatvara zenite, nie ne sme kur faktor dali zenite ke ni se zabulat ili ne. Islamot go primenuva ovoj zakon, ti ako si ubedena deka Islamot e vistinskata religija, ili se smetas sebesi za muslimanka, ke si stavis hijab so tvoja odluka ke se pokrijes. Tuka e vo prasanje nivoto na znaenjeto za Islamot i razumot kaj zenata.
Дали ако некоја жена, откако ќе влезе во некоја фамилија, отпосле се реши да не го прифати тоа, ќе биде казнета? И како?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom