- Член од
- 28 август 2008
- Мислења
- 2.321
- Поени од реакции
- 538
За време на еден авионски лет муфтија седел до еден свештеник. Свештеникот прашал: Што работиш? Муфтијата: Работам голема работа. Свештеникот: Но каква работа поточно? Муфтијата: Се спогодувам со Бог. Свештеникот: Ах, значи ти си Муслимански ...верски лидер. Имам еден проблем со вас Муслиманите: вие ги угнетувате вашите жени. Муфтијата: Како ги унгетуваме нашите жени? Свештеникот: Вие ги покривате вашите жени комплетно и ги чувате во вашите куќи. Муфтијата: Ах, имам еден проблем со вас луѓето: вие ги угнетувате вашите ПАРИ. Свештеникот: Што??? Како ние ги угнетуваме парите? Муфтијата: Вие ги чувате вашите пари скриени, во паричници, банки и сефови. Ги чувате на невидливи места. Зошто не ги покажувате јавно ако тие се прекрасни работи? Свештеникот: Ќе бидат украдени најверојатно. Муфтијата: Вие ги чувате парите скриени затоа што тие се скапоцени. Ние ги вреднуваме нашите жени многу, многу повеќе. Затоа, овие скапоцени богатства не се за прикажување на сите. Тие се чуваат во чест и достоинство...
Slicno nesto na ova edno dozivuvanje licno mi prenese edna Hristijanka. Devojkata raboti vo Zlatara. Ednas otisla nekoja Muslimanka (so Hidzab) da si kupi nesto vo Zlatarata. Koga vlegla vnatre,so potsmev (devojkata koja raskazuvase) ja prasala na Muslimankata so Hidzab:
Zosto si taka zamotana ?
Muslimankata ljubezno ja zamolila prvo da ja posluzat sto i treba pa potoa ke im odgovori i na toa prasanje.
Povelete,mu rekla Hristijankata.
Imate li Dijamanti ?
Da.
Moze li da gi poglednam ?
Sekako.
Otisla Hristijankata vo sefot i od tamu ja izvadila Aktofkata (isto kodirana) od vnatre gi izvadila dijamantite,povtorno zavitkani vo kadife i svila.
Zosto tolku gi zamotuvate ? (prasala Muslimankata).
Pa znaete,toa e vredna rabota.
Ete,mu rekla Muslimankata,sega znaete zosto sum i jas zamotana.
A Bizuterija kako tebe,ene izlogot poln e site da ja gledaat.
--- надополнето: Nov 13, 2011 3:52 PM ---
Hristijankata veli deka prvo se cuvstvuvala navredena no potoa svatila deka dobila mnogu ubav i cist i bistar odgovor na sto sega seriozno razmisluva.