- Член од
- 5 септември 2009
- Мислења
- 3.528
- Поени од реакции
- 619
Ма јок ја никат не грешимhah greska si ....
Ма јок ја никат не грешимhah greska si ....
Немој да генерализираш. Јас можам да се налутам, и тоа не да се налутам, туку лично да се изнервирам, ако веќе е договорен нешто со мене, а му ,,излезе,, некој друг план.Сите викате нејќам забрани, нејќам дозволи, сакам слобода, сакам опуштена врска.
Ако сакаш да имаш сериозна врска, ите како ќе има дозволи и забрани. .......................
Сепак, доколку сакаш да изградиш сериозна врска, мора да жртвуваш некој работи.
Не велам да не излегваш со другари/другарки. Кој ме сфати супер, кој не..ќе ме сфати..некогаш. :wink:
Ова важи за двата табора.И сосем во право си, партнерот/партнерката ако се реши на таков чекор ништо нема да ја спречи.=
Никогаш не сум сакала да изигравам дежурен полицаец и да забранувам излегувања на кафе со друштво, физички активности, да забранувам контактирање со другарки или па поздравување со нив кога ќе се сретнеме при излегување. Тоа ми е примитивно и одбивно. Ако некој сака да напраи нешо никакви забрани нема да го спречат да ја оствари замислата. И зошто јас да ја кратам слободата на мојот партнер? Зошто наместо да уживам во врска, јас да се замарам со непотребни работи и забрани?
Секој е свесен за своите постапки и одговорен за истите.
Со забрани/дозволи само го забрзувате времето за прекин на "врската".
ако за тебе се невозможни некои работи.. не значи дека кај сите е така.. ако ти си разочаран од некои работи, другите не се. Има луѓе на форумов кои се искрени и не глумат некоја сосема трета особа...
Во теорија, и вистинска љубов постои. Што сте сwaтки. Полни со знање, со успешна врска, пошо ако е плурал, тогаш нешто што во теорија работело, во пракса било различно. Понекогаш е морално за некои така дисфункционално да функционираат. Ама на форум сме, не забрануваме оти сме кул, не ни забрануваат оти сме bad ass. Срциња.
awwwwwwwwwНе сакам да ставам правила да ограничувам некого или да го праам птица во кафез... мислам дека секој треба да биде свесен за тоа што прави и дали со тоа повредува некого или не.
Ако не е свесен.. тоест ако подзаборави тогаш ќе му кажам ... нема потреба од врзувања, казни , закани и шо ти ја знам.. тоа ми делува премногу детски.... ако таа особа не те почитува џабе е се..
Верувам во рамноправност.. и не сакам кога едниот повеќе се истакнува... не е воа борба за власт па ајде да се колиме... врска е тоа.. врска заснована на љубов.. така да треба да има почит и разбирање... другото е многу лесно.
ако за тебе се невозможни некои работи.. не значи дека кај сите е така.. ако ти си разочаран од некои работи, другите не се. Има луѓе на форумов кои се искрени и не глумат некоја сосема трета особа...
Јас се согласувам со неа, затоа и те цитирам.awwwwwwwww
Употреби метафора.. птица во кафез.. SO FUCKIN CUTE
Tи бе душо, на 25+ ли ти беше првиот дечко, кога веќе си зреана, полна со почит и остало?
Како дете не си била во врска каде ти ставале забрани и дозволи, и круцијалното, си ставала?
Како не си фатив девојка од форум, сите ебено мајка тереза невини.
Јас сум бил во врска со комплетна слобода и траеше месеци што можеш на една рака да ги собереш.
Сум во 3 годишна врска, со дозволи и забрани.
Не сум го достигнал натчовекот како вас, уште ги ставам луѓето во кафез, немам почит и разбирање, лошо ги засновам врските. Woш, wош wot.
Yet, happy.
Нема правда.
#kalimero
Де долови ми како се доаѓа до моментот на дозволи и забрани? Дали е тоа консензуален чин или последичен?1. и 2.На 16 ми беше првата врска, траеше 1 година, со дозволи и забрани. Заради тоа раскинавме.
3. Јас сум во 3 годишна врска со истиот тој со кој идев 1 година, но откако се смиривме, овие 3 години, нема дозволи и забрани. Што значи.... имаме исти по должина врски, а сепак функционираме различно, не? Во нашиот случај тие дозволи и забрани не правеа несреќни, сега можам да кажам дека сум 1000 пати посреќна со дечкото,него таа 1 година.
Не ми се прави паметен.. се гледа по постот погоре твојот памет .. ти си најпаметен и ти знаеш се дури нема ни потреба ние тука да коментираме затоа што ти знаеш дека сите ние тропаме од памет и ти си тој шо има најмногу искуство и шо поминал сито и решето... ние другите вчера се родивме и благе везе неаме... топ си кис4е..awwwwwwwww
Употреби метафора.. птица во кафез.. SO FUCKIN CUTE
Tи бе душо, на 25+ ли ти беше првиот дечко, кога веќе си зреана, полна со почит и остало?
Како дете не си била во врска каде ти ставале забрани и дозволи, и круцијалното, си ставала?
Како не си фатив девојка од форум, сите ебено мајка тереза невини.
Јас сум бил во врска со комплетна слобода и траеше месеци што можеш на една рака да ги собереш.
Сум во 3 годишна врска, со дозволи и забрани.
Не сум го достигнал натчовекот како вас, уште ги ставам луѓето во кафез, немам почит и разбирање, лошо ги засновам врските. Woш, wош wot.
Yet, happy.
Нема правда.
#kalimero
Кое фалење, спомнав 2 врски? Многу е тоа за тебе?Не ми се прави паметен.. се гледа по постот погоре твојот памет .. ти си најпаметен и ти знаеш се дури нема ни потреба ние тука да коментираме затоа што ти знаеш дека сите ние тропаме од памет и ти си тој шо има најмногу искуство и шо поминал сито и решето... ние другите вчера се родивме и благе везе неаме... топ си кис4е..
а тоа со фалењето за врски и тоа колку ти имаш искуство оди кажувај го на некој тинејџер шо ќе сака да слуша прикаски од типо... еееее ја коа бев на твоја возраст.. мене тоа НЕ!