Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Надежта последна умира...ама и таа умира пред колоквиумска недела!!!

Драга од понеделник пак... и пак и пак...
Ова недела ќе биде тешка предосеќам ... Па и кај најде грипов баш сега да ме фати :(
Од утре турбо со учењето, само да ми биде поарноо, да не боли главата, да можам повторно нормално да си дишам....
Ах таа физиологија ме уби ако ја паднам ќе биде ,, весело ,,!!!
Држи ми среќа за побрзо оздравување, а и да поминам и овие колоквиуми :*

• Tαммι •

Гостин
All the lies I've prayed,mostly sadly untrue...(I am not the one to be strong)
I just can't believe I am losing you...(I will be back to going on).(I can see you walk away)..(so cold, so cold)!

И те губам ....полека но сигурно.....
Од мене остана само бледа слика...и рушевина во моето тело...тонам брате...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Додека Кјубрик го снимал Dr.Strangelove, покрај Питер Селерс, како главен лик во филмот го ангажирал и George C. Scott.
Oвој вториов бил малку крут и не сакал да ги снима сцените на начин на кој Кјубрик ги замислил, затоа што се плашел дека со тоа што ќе изигрува кловн во тој филм, ќе го изгуби своето реноме како актер.
Скот, сепак, бил пасиониран љубител на шах. Исто и Кјубрик. Па се договориле двајцата да играат шах како некој вид квази облог за тоа како да се снимаат спорните сцени. Кјубрик ги земал сите партии и Dr. Strangelove е денес(делумно поради фактот дека Скот во филмот е кловн) едно ремек дело во светската кинематографија, врв на политичката сатира и wake up call за една...студена генерација.

Си замислувам како би реагирал Кјубрик ако некој низ подсмев го прашал дали знае што е сицилијанка. Или king's gambit...

Луѓето се губат понекогаш во желбата за доминација, го земаат она кое знаат дека ви е свето и преку цинизам ви го удираат во лице на перверзен Зоки Поки начин. Секогаш кога некој ми продава ефтин цинизам за учењата базирани на Волјата, ме боли како што Стенли би го болело да му продаваат ефтин цинизам дека нема поим од шах.

I fart in your general direction. :pipi:

С

Сатори

Гостин
Додека Кјубрик го снимал Dr.Strangelove, покрај Питер Селерс, како главен лик во филмот го ангажирал и George C. Scott.
Oвој вториов бил малку крут и не сакал да ги снима сцените на начин на кој Кјубрик ги замислил, затоа што се плашел дека со тоа што ќе изигрува кловн во тој филм, ќе го изгуби своето реноме како актер.
Скот, сепак, бил пасиониран љубител на шах. Исто и Кјубрик. Па се договориле двајцата да играат шах како некој вид квази облог за тоа како да се снимаат спорните сцени. Кјубрик ги земал сите партии и Dr. Strangelove е денес(делумно поради фактот дека Скот во филмот е кловн) едно ремек дело во светската кинематографија, врв на политичката сатира и wake up call за една...студена генерација.

Си замислувам како би реагирал Кјубрик ако некој низ подсмев го прашал дали знае што е сицилијанка. Или king's gambit...

Луѓето се губат понекогаш во желбата за доминација, го земаат она кое знаат дека ви е свето и преку цинизам ви го удираат во лице на перверзен Зоки Поки начин. Секогаш кога некој ми продава ефтин цинизам за учењата базирани на Волјата, ме боли како што Стенли би го болело да му продаваат ефтин цинизам дека нема поим од шах.

I fart in your general direction. :pipi:
Кога самоуправувањето како концепт се појавило за прв пат во светската историја не било резултат само на идеологијата на Маркс, туку и на фактот дека административно-централистичкиот концепт на управување не можел долго да трае, затоа што бил погрешен и затоа што постоела не само експропријација, конфискација, туку и секвестрација.
Но тоа е кога ќе се спојат етатизам и волунтаризам во економското уредување.

I blow flowers and sunshine's in your direction.
Is all about glitter! :X3:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Nooo!
it is everywhere!
Еднаш на пумата и пишав дека ќе одам да проверам дали случајно ми реплицирала во WC шољата...
Небидипумата.

за прв пат во светската историја
Пази кога одмеруваш правнички цел еден историски курс. Не било за првпат. Разликата е бенигната кодификација, која ете, ја понудило книжулчето на, што би рекол savle, абдалот Маркс. ;)

не било резултат само на идеологијата на Маркс, туку и на фактот дека административно-централистичкиот концепт на управување не можел долго да трае, затоа што бил погрешен и затоа што постоела не само експропријација, конфискација, туку и секвестрација.
Но тоа е кога ќе се спојат етатизам и волунтаризам во економското уредување.
Take your секвестрација and...
Eтатизам=статизам? Пак ми продаваш ефтини зоки поки цинизми или само нафрлаш недопреживани термини од учебник. You're such a... scholar. Саториризец Храбар.

Драга Кајгана, Сатори живее за да ме нервира.
Не и е интересна Тинуле веќе... :(

С

Сатори

Гостин
Драга Кајгана, ветувам дека ќе престанам да те замарам, но прво ^ :pos::pos::pos:
Абе паметен еден, самоуправување и максимата „фабриките на работниците, земјата на земјоделците“ исто ли е? :icon_lol:
Scholar or not I know my Law.You, you, you person.

By the way, Разиел ми прати бугарка сабјале, морам некако да му вратам. :noze:
Ти си сега трол, ебате чоекот! (ај на, на велешки)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Љубов,
завршена колоквиумска сесија, се положено.
Прекрасна нова фасцинација која што толку благопријатно влијае на мене што никогаш не сум била толку изненадена.
Знаеш колку многу ми е убаво? Толку што сакам да ги измијам садовите во кујна и да направам торта со 3 различни пандишпани. :)
А сега следи прекрасен ден со шише црно вино, дим од цигари и Сабато.
Зарем можам да посакам нешто повеќе? Освен можеби ... :)
Eрнесто Сабато ?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ау какво ср***е е времево се би дал да сум во истиов момент негде на некој напуштен остров и да уживам. :D
Нема ништо поубаво од сонце,плажа и Хип-Хоп ... :love::love::love:

jamaica cpb

iarba
Член од
16 декември 2008
Мислења
172
Поени од реакции
51
All the lies I've prayed,mostly sadly untrue...(I am not the one to be strong)
I just can't believe I am losing you...(I will be back to going on).(I can see you walk away)..(so cold, so cold)!

И те губам ....полека но сигурно.....
Од мене остана само бледа слика...и рушевина во моето тело...тонам брате...
ти го одлучи тоа, ти самата рече дека сакаш да ме изгубиш зашто вакви постови ставаш???

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
ти го одлучи тоа, ти самата рече дека сакаш да ме изгубиш зашто вакви постови ставаш???
:pos:
Малку беа Сатори и Разиел, сега уште вие фалите да се карате, јас џабе гледам буцио да не напишал нешто за песот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Или можев да ставам ова. Небитно, важно да ти се пофалам. Знам клише е, али јебига. :giggle:
Без (пре)многу мака, али со неспиени ноќи, помина и тоа. Четири од четири. Точно било тоа дека кога идеш без притисок и очекувања е многу полесно. И среќата те сака :D

Сега време е најпрво за забава, а уз тоа и да го испразнам Watchlistot а и Download фолдерот.
И да, глеај нека се задржи убавово време и понатаму, нејќам да се расипе сеа кога сум слободен. Инаку ќе треба овие две пребрзо да се испразнат.

п.с. зашто си ми ги избришала сликите од потпис !? Bitch !!!

aj нема веза... помало од три !!! :pipi:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Го сонував Леонардо ДиКаприо. :vozbud:
Беше толку преубав... :pipi:

T

theTinule

Гостин
)':
Ќе плачам )':
Кретенка смотана глупа )':
Копиљ мал со 16 години шо секад се фура !!
Идијотка шо сакаше да порасне коа беше уште помала од тоа што е сеа =.=
Дебил шо нема дечко !!
Зошто растам? Зошто не можам да си бидам мало дете, шо не му е гајле за никој и ништо?!
Зошто не прекинеш да растеш, да си останеш тоа шо си, да не се секираш за тоа шо ќе бидеш и да не се навраќаш на глупости шо биле некад, поминале некад, не се повториле, и никад нема да се повторат?!?!?!?
Глупача.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom