Сакаат да го нападнат Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Ај малку да ве разочарам:

"Angesichts früherer Erfahrungen mit dem Irak ist die IAEA extrem vorsichtig hinsichtlich der Informationen, die sie in ihre Berichte aufnimmt, weil falsche Angaben benutzt wurden, um militärische Aktionen zu rechtfertigen. Die USA hatten ihren Krieg gegen den Irak unter anderem mit dessen angeblichen Massenvernichtungswaffen begründet. Solche Waffen wurden im Irak aber nie gefunden.

"Ich glaube, ja. Die Geheimdienste vieler Länder sehen die Uhr ticken und warnen ihre Regierungen, dass es nicht mehr viel Zeit gibt." Der Iran könne schon in sechs Monaten eine Atombombe haben, meint der Friedensnobelpreisträger von 1994. Die Welt sei nun gegenüber Israel in der Pflicht, die iranischen Atombestrebungen notfalls auch militärisch zu stoppen, so Peres.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15513554,00.html

Овдека стои дека со оглед на поранешните искуства што ги ималa "IAEA", (односно: „Интернационалната агенција за атомска енергија“) со Ирак, самата агенција е екстремно внимателна со информациите кои ги добива бидејќи порано биле користени лажни податоци со цел да се спремат лажни воени акции.Сега за делот со црвеното, самиот тој кој што не сакал да го спомене своето име, односно оној кој ги дал на новинарите овие информации вели дека:„САД веќе порано ја имаат правдано својата војна против Ирак, како војна која се води само поради оружјето за масовно уништување што го поседуваат Ирачаните, меѓутоа вакво оружје не беше никогаш пронајдено во Ирак.“

Што значи, информацијата не е ни воопшто сигурна.А што се однесува до вториот дел, сакам да го цитирам овој фраеров Перес кој што вели дека тајните служби го гледаат часот како отчукува и дека ги предупредуваат нивните власти дека времето истекува.Иран може да има бомба за 6 месеци и пази, тоа го мисли носител на Нобелова награда за мир (1994) година.
Нобелова награда за мир?Од овој човек?
Јас сум за тоа што се од една страна Американците на Блискиот Исток присутни, но и строго сум против да тоа да се надминуваат границите и да се отвора пандорината кутија.Американците треба да остават да течат работите според планот.Треба повеќе да се свртат на домашните проблеми и редно време е да си ја повлечат војската со цел да закрепнат и да не ја фрлаат државата во уште поголеми долгови кои ќе бидат само фатални за нив.Затоа и нема да има војна, Американците знаат кога треба и кога не треба да се води војна затоа и се моќна империја.

Иран нема да се нападне..

Ќе биде, ќе биде,,,
Порано или подоцна,,,
Одбројани се деновите на Иран,,,без разлика за какви цели ја прават и ја развиваат таа атомска програма,ако не за друго ќе биде нападната колку да се задоволат апетитите на Израел, ;)
Не дека сум секогаш на страната на "појаките" туку затоа што фактичката состојба на терен го покажува тоа;)а и Израел ми е фаворит

Иран нема да се нападне..

Иран можеби нема да нападне,ама затоа Израел има муда и доволно обучени луѓе,а со тоа и воена машинерија да го нападне Иран и да му нанесе голем пораз на секое ниво.Не се заебавајте со Израелците и со Мосад.

Иран можеби нема да нападне,ама затоа Израел има муда и доволно обучени луѓе,а со тоа и воена машинерија да го нападне Иран и да му нанесе голем пораз на секое ниво.Не се заебавајте со Израелците и со Мосад.

А зошто мене ми пишуваш ?? Јас сум Иран или Палестина??
пссс ти си Евреин???

А инаку јас мислам дека Грција е нај силна земја на балканот,а и пошироко..
--- надополнето: Nov 9, 2011 10:45 PM ---
Ќе биде, ќе биде,,,
Порано или подоцна,,,
Одбројани се деновите на Иран,,,без разлика за какви цели ја прават и ја развиваат таа атомска програма,ако не за друго ќе биде нападната колку да се задоволат апетитите на Израел, ;)
Не дека сум секогаш на страната на "појаките" туку затоа што фактичката состојба на терен го покажува тоа;)а и Израел ми е фаворит

А мене Грците ми се фаворити.;)

Е овој пат ако нападнат може да наебат дома.Палестинците им се проблем кој не е лесен за решавање.Не е класично војување.

А зошто мене ми пишуваш ?? Јас сум Иран или Палестина??
пссс ти си Евреин???

А инаку јас мислам дека Грција е нај силна земја на балканот,а и пошироко..
--- надополнето: Nov 9, 2011 10:45 PM ---

А мене Грците ми се фаворити.;)

Така е зборот,не се пали одма без потреба.
Јас сум православен христијанин и МАКЕДОНЕЦ,а инаку и општо познато е всушност колку е јак Израел политички и воено а и посебно Мосад.

Ти можеш да мислиш до утре што сакаш,ама прашањето е,имаш ли со што да мислиш ?;)
--- надополнето: Nov 9, 2011 10:52 PM ---
Е овој пат ако нападнат може да наебат дома.Палестинците им се проблем кој не е лесен за решавање.Не е класично војување.

Палестинците ти се класично племе кое може да биде збришано доста брзо,ни јас не знам всушност зошто Израелците ги трпат толку време.
Напрај им една јака офанзива со тенкови и авиони па нека се чешаат после кај што не треба.
Но лесно е да се каже,а тешко е да се направи и оствари,сепак се тешки за решавање,но ако Израел го нападне Иран,рачунај дека и американците ќе помогнат таму,во Иран,а воедно и со проблемот со Палестинците.

Да ги немаше ОН лесно ќе беше вака ќе си заебат економијата од санкции.

Јас сум православен христијанин и МАКЕДОНЕЦ,а инаку и општо познато е всушност колку е јак Израел политички и воено а и посебно Мосад.

Ти можеш да мислиш до утре што сакаш,ама прашањето е,имаш ли со што да мислиш ?;)

И јас сум православен христијанин, ама јас сум против сите војни, а инаку не ги бранам муслиманчиштата,затоа што и тие се премногу проблематични, ама Евреите пак ич не ги бранам,дај Боже да се срамнат заедно со се Иран итн.
--- надополнето: Nov 9, 2011 11:04 PM ---
За нас не ни одговара ниту Евреите ниту Муслиманите..

Ако сакаа Израелците да ја збришат палестина, до сега ќе ја имаа збришано 100 пати, палестина е само капка во морето, игра, мачката и глувчето, ништо повеќе.
Египет ги блокира тунелите преку кои се снабдуваат со храна, оружје и сл,,а Израел ја блокира преку море,,,договорена работа,,,,
Ја примија палестина во Унеско,,,и што се случи, ,,американчето си стопира парите за унеско:vozbud:, канада исто,,,ако американчето дадеше сигнал до сега палестина че беше збришана,,,
Арафат покоен беше најголемиот продавач на оружје, тоа е јавна тајна,,,,

Извинете ама Палестинците во изминатите 50 години и се избришани од Палестина.
Станаа малцинство во својата земја.

Извинете ама Палестинците во изминатите 50 години и се избришани од Палестина.
Станаа малцинство во својата земја.
Арапите се доселени таму. Не била одсекогаш нивна земја, но немој премногу да се секираш за нив, Европа е новата муслиманска дестинација.

Палестинците ти се класично племе кое може да биде збришано доста брзо,ни јас не знам всушност зошто Израелците ги трпат толку време.
Напрај им една јака офанзива со тенкови и авиони па нека се чешаат после кај што не треба.
Но лесно е да се каже,а тешко е да се направи и оствари,сепак се тешки за решавање,но ако Израел го нападне Иран,рачунај дека и американците ќе помогнат таму,во Иран,а воедно и со проблемот со Палестинците.

pa najlesno e so palestincite ,, neka bide vtora srebrenica.ohhhhh samo kolku se ubieeni i proterani od svote rodni ognista , i ti se soglasuvas so toa.? kakov hristijanin si bil tiii, taka te ucel isus.?
--- надополнето: Nov 10, 2011 4:21 PM ---
И јас сум православен христијанин, ама јас сум против сите војни, а инаку не ги бранам муслиманчиштата,затоа што и тие се премногу проблематични, ама Евреите пак ич не ги бранам,дај Боже да се срамнат заедно со се Иран итн.
--- надополнето: Nov 9, 2011 11:04 PM ---
За нас не ни одговара ниту Евреите ниту Муслиманите..
e daaa samo hritijani da si bidite da nema ni muslimani ni evrei . sto ubavo si kaza. bravo .. no ne taka priatelce , porecaj zelba na dedo mraz mozebi ke ti ja ispolni taa zelba

pa najlesno e so palestincite ,, neka bide vtora srebrenica.ohhhhh samo kolku se ubieeni i proterani od svote rodni ognista , i ti se soglasuvas so toa.? kakov hristijanin si bil tiii, taka te ucel isus.?

Да не отвараме стари рани со тоа колку се убиени и протерани од своите родни огништа во ред ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom