Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Хомосексуалноста има врска со педофилијата исто колку што и хетеросексуалноста има.
Cekaj,so sto go opravduvaat lugeto homosexualstvoto ? So covekovata volja,sloboda na izbor. Sakal da si ima odnos so isti pol i sloboden e. Postoi li drugo opravduvanje ? Moze li da se kaze deka e prirodno da imas odnos so isti pol ?
Ako e ova edinstveno opravdanije i sekoj pedofil moze da si kaze i da se odbrani so istoto.
Samo,kako sto kaza Nihilista,sega za sega,do tuka a utre zadutre i za ova ke kazuvate deka e normalno.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Cekaj,so sto go opravduvaat lugeto homosexualstvoto ? So covekovata volja,sloboda na izbor. Sakal da si ima odnos so isti pol i sloboden e. Postoi li drugo opravduvanje ? Moze li da se kaze deka e prirodno da imas odnos so isti pol ?
Ako e ova edinstveno opravdanije i sekoj pedofil moze da si kaze i da se odbrani so istoto.
Samo,kako sto kaza Nihilista,sega za sega,do tuka a utre zadutre i za ova ke kazuvate deka e normalno.
А каменување на хомосексуалци или убиство е нормално?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јок, тоа не е нормално. Каменувањето е за лесен престап како тоа да не носиш шамија надвор, или пак да имаш секс пред брак. Тогаш си ја заслужил смртта по пат на каменување.

Хомосексуалците како тешки престапници мора да бидат обесени, запалени или на некој друг што поѕверски начин лишени од живот, за да служат за пример. Тоа е нормално. Шиитски закон;)

G

galaxy

Гостин
Сега гледам дека навистина Алах не им дава на сите мудрост.

Н

нихилист

Гостин
Куранот вели се е Алахова волја, значи и хомосексуалците постојат зошто тој така сака, па од каде таа вообразеност и арогантност кај вас муслиманите, обични бедници во споредба со семоќниот креатор, да ја превземате правдата во ваши раце и да бесите хомосексуалци?

Срам да ви е... :icon_lol:

Доказ дека никој веќе не ја сфаќа религијата сериозно, па ни самите верници. Ниче бил во право по се изгледа, навистина е мртов...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Nietzsche bil voshiten od Islamot kako maska vera... nejse, nego Bog se stvoril i se e negova volja kakjo sto e negova volja kaznuvanje na bludnicite, upatenite znaat za ova primer.Koga na nekoj trebalo da mu se sudi po serijat toj rekol pa Allah se sozdava a ovie mu rekli, da se e negova volja sega e negova volja da se izvrsi kaznata.

Н

нихилист

Гостин
Nietzsche bil voshiten od Islamot kako maska vera...
Каква врска има тоа со "бог е мртов"?
nejse, nego Bog se stvoril i se e negova volja kakjo sto e negova volja kaznuvanje na bludnicite, upatenite znaat za ova primer.Koga na nekoj trebalo da mu se sudi po serijat toj rekol pa Allah se sozdava a ovie mu rekli, da se e negova volja sega e negova volja da se izvrsi kaznata.
А што ако осудениот се побуни и каже, Алах сака да преживеам?

Бесмислено е, секој може да го сврти како сака и како му одговара. Влезам во банка во Техран и кажам, ставете пар милиони на моја сметка, тоа е Алаховата волја... Нема да прифатат, оти не им одговара во тој случај.

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Прочитајги моите одговори и ќе видиш дека е нормално и за тоа дадов докази. Вршење споредба помелѓу хомосексуалност и педофилија е екстремено нелогично.

Хомосексуален секс помеѓу двајца се врши со тоа што двајцата одлучуваат за тоа..
Педофилиа од друга страна се врши со сексуална злоупотреба на дете.
Дури и да детето одлучило дека сака да има секс со некој старец, сепак е погрешно и е девијација од нормалното поради фактот што детето не е доволно психичко развиено за такви одлуки.

Како повеќето муслимани гледам дека и ти си ментално умопомрачен, и мислиш дека е морално праведно хомосексуалците да се убиваат. Ова е едно патетично размислување, и секое разумно чувечко суштество би го увидело.

Во врска со дилемата што гледам дека ја имаш за слободниот избор сакам да ти кажам дека во демократските земји луѓето имаат слободен избор за некои работи. Но, ова не значи дека сега јас ако изберам да те претепам дека за тоа не треба да бидам казнет. Јас имам слобода да изберам професија,партнер, школо и такви работи но кога моите избори им наштетувааат на другите од тоа општество тогаш сум казнет.
Се надевам ме разбра.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Сега гледам дека навистина Алах не им дава на сите мудрост.
Ete,vam vi dade mudrost da ja gledate vo homosexualcite,vo odnosot so zivotnite,vo pedofilijata.....
--- надополнето: Nov 10, 2011 4:20 PM ---
Dali ova prasanje samo na Muslimanite im go postavuvate ili i na Katolicite vo Hrvatska sto gi kamenuvaat paradite na Homosexualcite ? Ili vazi i za Ortodoxite vo Beograd sto gi kamenuvaat paradite na homosexualcite ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ete,vam vi dade mudrost da ja gledate vo homosexualcite,vo odnosot so zivotnite,vo pedofilijata.....
Ти се правиш сосила нешто што знам дека не си, или?
Кога ќе сватиш која е разликата дека хомосексуалците свесно и двајвата влегуваат во меѓусебни односи, за разлика од педофилија, зоофилија и други филии какви и да ги има?

Dali ova prasanje samo na Muslimanite im go postavuvate ili i na Katolicite vo Hrvatska sto gi kamenuvaat paradite na Homosexualcite ? Ili vazi i za Ortodoxite vo Beograd sto gi kamenuvaat paradite na homosexualcite ?
Прво не се Ортодокси, не ги навредувај луѓето, православни се.
И да само на муслиманите го поставувам прашањето. Тоа каменување што го спомнуваш (прво и не е каменување) го прават такви усијани глави како тебе, верски фанатици, без разлика дали се муслимани или христијани. И беа затворени во затвор поради нивното дивеење по улици.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom