Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
4.
nikoj ne veli deka e e nkoj grip i deka moze nekoj da go zarazi tuku e golema rasipanot i golema bolest bessramno delo.koe vodi kon propast na covestvoto , zivotno sto e zivotno si prijduva kon zenkata, ,, no nee nisto cudo ova pojava bila prisutna i porano vo vremeto na verovesnikot lut.a.s.

ti kako homosexsualec moze da ni objasnis, po detalno sto te privlekuva kaj istiot pol.
Обично не коментирам не форумов но кога се работи за екстремна доза на глупост тогаш морам да интервенирам.

Дали си информиран дека 1500 животински видови имаат хомосексуален секс? Така да твојот коментар "appeal to nature"
е автоматски аут.

Втора работа хомосексуалност не предизвикува пропаст на човештвото, дали некој сака да има хетеросексуален или хомосексуален секс тоа е нивно лично право.

Од друга страна пак вашиот мил пророк е биден ментално болен, педофил, убиец и монструм.
Науката го уништи Исламот, единствените сега кои верувуаат во овие приказни се оние кои што не сакаат да ја видат вистината.
Одговори што не ти е јасно, да ти разјаснам.
П.С
Еве ти неколку линкови, би било добро да ги прочиташ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animals_displaying_homosexual_behavior
http://www.news-medical.net/news/2006/10/23/20718.aspx

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Обично не коментирам не форумов но кога се работи за екстремна доза на глупост тогаш морам да интервенирам.
.

Втора работа хомосексуалност не предизвикува пропаст на човештвото, дали некој сака да има хетеросексуален или хомосексуален секс тоа е нивно лично право. .
zarem jas nemam pravo na sopstveno razmisluvanje jas velam deka homosexsualnosta vodi kon propast , nitu jas mozam toa da go soparam nitu pak ti mozes mene da me ubedis deka ne e propast..
sekoj si ima svoe paravo , no i jas imam svoe licno pravo i ne mozam da se soglasam koga ovaa pojava ke stigne do moeto semejstvo , zs jas ne sakam moeto semejstvo da se razdeluva i da se raspadne sakam sreken zivot , e koga ke se rasiri toa e togas e problem za mene , i zatoa reagiram i sekogas ke go kazuvam moeto mislenje i ne samo jas tuku site onie koi se vernici bilo muslimani hristijani i evrei bi se slozile so mene. homosehsualnosta e propast na celo covestvo na edna zaednica i toaa e fakt dali vie ne se soglasuvate toa e vas problem. i voopsto ne me zasega.

N

Nessa Alcarin

Гостин
zarem jas nemam pravo na sopstveno razmisluvanje jas velam deka homosexsualnosta vodi kon propast , nitu jas mozam toa da go soparam nitu pak ti mozes mene da me ubedis deka ne e propast..
sekoj si ima svoe paravo , no i jas imam svoe licno pravo i ne mozam da se soglasam koga ovaa pojava ke stigne do moeto semejstvo , zs jas ne sakam moeto semejstvo da se razdeluva i da se raspadne sakam sreken zivot , e koga ke se rasiri toa e togas e problem za mene , i zatoa reagiram i sekogas ke go kazuvam moeto mislenje i ne samo jas tuku site onie koi se vernici bilo muslimani hristijani i evrei bi se slozile so mene. homosehsualnosta e propast na celo covestvo na edna zaednica i toaa e fakt dali vie ne se soglasuvate toa e vas problem. i voopsto ne me zasega.
Зошто пропаст? Бидејќи ако има хомосексуалци, ќе опадне наталитетот на општеството? Или мислиш дека еден ден ќе се разбудиме и оп сите сме хомосексуалци?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.169
Поени од реакции
84.001
Хомосексуалци, Христијани, атеисти... исто ви се фаќа. Нивна цел е да станете боргови, ко нив или да ве истребат физички.
Голем аир од дебата за хомосексуализам со нив нема. Лекот има ист ефект, без разлика дали ќе ти ја исечат главата на ју-тјуб, ќе те разнесат у парчиња во некое метро или јавно ќе те каменуваат. Зарем мислите дека различна судбина го чека хомосексуалец од оној што ќе го погубат затоа што преминал во Христијани? Зарем мислите дека црквите што ги дигаат у воздух претставува различен третман од рушењето на Будите во Афганистан? Не, све тоа они у ист кош го ставаат, нешто слично на нацистите во II С.В., Евреи, левичари, Роми, Словени, све тоа завршуе у конц-логор.

Одтука не верувам во целеисходност на дијалози за хомосексуалците, Христијаните или жените што возат коли во исламскиот свет. Све тоа ќе иде у екстерминација, под хитно. По желба на народот.

F

Frankie Yale

Гостин
Хомосексуалци, Христијани, атеисти... исто ви се фаќа. Нивна цел е да станете боргови, ко нив или да ве истребат физички.
Голем аир од дебата за хомосексуализам со нив нема. Лекот има ист ефект, без разлика дали ќе ти ја исечат главата на ју-тјуб, ќе те разнесат у парчиња во некое метро или јавно ќе те каменуваат. Зарем мислите дека различна судбина го чека хомосексуалец од оној што ќе го погубат затоа што преминал во Христијани? Зарем мислите дека црквите што ги дигаат у воздух претставува различен третман од рушењето на Будите во Афганистан? Не, све тоа они у ист кош го ставаат, нешто слично на нацистите во II С.В., Евреи, левичари, Роми, Словени, све тоа завршуе у конц-логор.

Одтука не верувам во целеисходност на дијалози за хомосексуалците, Христијаните или жените што возат коли во исламскиот свет. Све тоа ќе иде у екстерминација, под хитно. По желба на народот.
Ех, и ти му еба матер сеа...

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Изгледа заборави да го прочиташ и да дадеш коментар на тоа дека хомосексуалнота е присутна и кај животните? Ова е сосем нормално кога се комуницира со верници , мозокот автоматски им исклучува кога се презентира доказ против нивните верувања, јас тотално ве разбирам.

Не заборавај дека и хомосексуалците исто како тебе сакаат среќен живот каде што игнорантни луѓе нема да им се мешаат во нивната приватност. Чувтвото наречено емпатија, од кое вие верниците сте буквално оперирани ни помага да ги разбереме тие загрозени малцинства и да им ги заштитиме нивните права.

Друга работа, да напоменам на нелогичноста на етикетирање на секој атеист со хомосексуалец е еден вид напад врз атеистите од видот "мораш да се сложиш со мене или пак ќе те наречам хомосексуалец".

Дали треба некој да биде Ром за ди брани правата на Ромите?
Одговори ако можеш, и нажалост оние кои се интелектуално спремни да ги бранат правата на загрозените малцинства бегаат само поради тоа да не бидат етикетирани хомосексуалци или пак Роми. Така да следниот пак кога некое дете ќе биде претепано поради неговата сексуална определба тогаш вината паѓа на тие што не ги бранале неговите права кои можеле да ги одбранат ако сакале.

Се надевам ме разбра.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Кој ајван тврди дека хомосексуалноста била нормална , нека дигне два прсти?:D
--- надополнето: Nov 9, 2011 6:44 PM ---

Демек христијанството го оправдува хомосексуализмот а? Мејби оние попци шо чукаат малолетници по подрумите и визбите, али во начело и библиски земено тоа е смртен грев.

И човече бе, се читаш ли како настапуваш?:tapp:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Eve ti eden gnosticki sajt,barem ovoj ke vi se dopadne. Iako ima mnogu protiv religijata pisuvano,no ima i dosta realni raboti,barem sto se odnesuva do ovoj nas dijalog tuka. Mnogu zaostanati sve. Deka sum realen i deka vistinata na sekade ja baram i se informiram,na samiot start od linkot ke se uverite,no razgledajte go ima mnogu interesni raboti:
http://www.galaksija.com/terorizam.htm
http://www.galaksija.com/patokratija.htm
http://www.galaksija.com/planeta/scenario911.htm
http://www.galaksija.com/planeta/iz_izraela_s_ljubavlju.htm
http://www.galaksija.com/planeta/kontrola_uma.htm
http://www.galaksija.com/planeta/vonbuelow.htm
http://www.galaksija.com/planeta/teorijezavjere.htm

Ajde citaj malku.
--- надополнето: Nov 9, 2011 3:15 PM ---

Eeee... konecno pocna pozitivno ra razmisluvas i pametni prasanja da postavuvas.
1. Procitaj go ova: http://www.galaksija.com/cof17.htm
a potoa razgledaj gi sive ovie tocki:
2. http://www.galaksija.com/cof17.htm
Za nestata da stanat pojasni.

Toa ti se se' argumenti od novinari,istrazuvaci,politicari itn.
Koga toa ke ti stane jasno,togas ke prajme muabet zosto im go nametnuvaat na Muslimanite i zosto Muslimanite gi napravija "teroristi".
Ah be LOST IN SPACE.
Prasanjata se pametni, i treba tebe da te pottiknat da razmislish zoshto tokmu islamot e na tapet, a ne mene:confused:

Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Кој ајван тврди дека хомосексуалноста била нормална , нека дигне два прсти?:D
--- надополнето: Nov 9, 2011 6:44 PM ---
Зависи под тоа што подразбираш под терминот "нормално".
Хомосексуалноста е отфрлен како термина на ментално болест во 1973 година од страна на Американска Психијатриска Асоцијација, така да денес за психолозите оваа појава е сосем нормална.
Исто така, ако го прочиташ мојот претпоследен пост ќе видиш дека оваа појава ја има и кај животните.

Но, муслиманите имаат една пореметена смисла за тоа што е нормално. За нив убивање на се немуслиманско, каменуванње до смрт и бомбаши самоубијци е сосем нормално. :)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Зависи под тоа што подразбираш под терминот "нормално".
Хомосексуалноста е отфрлен како термина на ментално болест во 1973 година од страна на Американска Психијатриска Асоцијација, така да денес за психолозите оваа појава е сосем нормална.
Исто така, ако го прочиташ мојот претпоследен пост ќе видиш дека оваа појава ја има и кај животните.

Но, муслиманите имаат една пореметена смисла за тоа што е нормално. За нив убивање на се немуслиманско, каменуванње до смрт и бомбаши самоубијци е сосем нормално. :)
Како само од ракав ги вадиш заклучоците, додека од друга страна кога ќе прочитаме вест за одредени хомосексуалци и нивните атаци, одма им пресудуваме во нашите коментари, но тоа често пати го правиме на друг подфорум, а не овде.

Нејсе, вас ве мачи прашањето:

Зошто Исламот е толку строг по прашањето на блудот и хомосексуализот.?

Сублимираниот одговор би гласел:

Од едноставна и многу реална причина. Ако Исламскиот систем немаше дозволено задоволување на сексуалниот инстикт на законски начин ( брак ),на кого не му се придружува чувството на вина, тогаш би можело да се рече дека исламот е многу строг. Но, пошто тој дозволил задоволување на сексуалниот инстикт на законски начин, тогаш тој не е спремен да толерира било какво извитоперено однесување.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Zosto ne povlecete konsekvenca i ne kazete deka pedofilijata e normalna i deka da siluvas mali deca i toa e normalno i deka ubivanjeto e normalno?? Ili do tuka sega za sega a utre kako sto trgnalo se ke stane normalno i pak ke se vratime na toa deka normalno e na zloto da vratis adekvatno na silata so sila!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom