Каде да прошеташ странец?

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Топ 3 места кои треба да се посетат во Скопјево, според вас :) Не вклуќувајќи ги локалните меани. :)

Еве во што е работата: Мојот претпоставен е од Украина. Пристигна во Скопје пред помалку од еден месец, и сеуште нема посетено ништо. Затоа сакам да направам список на места кои „мирисаат“ на Скопје. А потоа да го пратам на шетање за да можам да одморам на раат :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Топ 3 места кои треба да се посетат во Скопјево, според вас :) Не вклуќувајќи ги локалните меани. :)

Еве во што е работата: Мојот претпоставен е од Украина. Пристигна во Скопје пред помалку од еден месец, и сеуште нема посетено ништо. Затоа сакам да направам список на места кои „мирисаат“ на Скопје. А потоа да го пратам на шетање за да можам да одморам на раат :)
Шутка?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Знаеш дека за тролување се крка бан, така?

Он топик:
1) Плоштадот/центарот (спомениците џабе ли ги правеа?) :)
2) Скопско кале (ако е отворено и средено) и старата чаршија (Капан ан)
3) Водно и Милениумски крст (можеби и св. Пантелејмон)
4) Матка (Марков Град)

Тие знаменитости ми доаѓаат на памет во моментов, иако сигурно има и други интересни места...

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
ха, ха, вери фани.
Мислев на места како Чаршијата, Матка, Св. Спас, музеи и сл. ама и некои места омилени на скопјани кои имаат некој посебен шмек. А воедно и ме интересира колку ние, скопјани, си го знаеме градов.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
1.Прошетка околу плоштад/градскиот Парк , посета на музејот на град Скопје и ќе го седнеш у ТРЕНД на кафе за да одмори :)
2.Кале , Чаршија ( Десатан ), па на враќање во музејот на ВМРО
3.До Милениумскиот Крст со жичара
4.Како што кажа ацид до Матка е исто убаво да прошетате
5. Во Дебар Маало на кафе , по можност во сабота
и на крај како што кажа за да одмориш малце пушти го позади МТВ :pos:

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
На Бувљакот на Битпазар , има човекот да се воодушеви од Ниските Цени и љубезноста на продавачите :D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ако ти се пружи шанса, нај убаво е да го прошеташ по села, и мали гратчиња :)
И Охрид. Со тоа што у Охрид ќе глеаш да нема никаков контакт со мештаните, за да го осети рајот у права смисла на зборот ^^
У Скопјево, шо ќе види, жити се?
Ако пафка, у НЛ донеси го, низ парк а у..
Ако пие, незнам о.о
По кафани шетај го, мада за тоа, најдобро надвор од Ск!
Ако го интересираат знаменитости... Ич дома не го примај.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

Можеш да го носиш каде сакаш т.е. каде ТИ претпочиташ да одиш, за да му го покажеш Скопје од твоја перспектива, како ти го гледаш сопствениот град. Сето останато повлекува многу прашања од негова страна во врска со местата за кои овде прашуваш каде да го носиш, а не верувам дека ќе можеме во real time да те брифираме во врска со точните одговори.

Also, битно е дали на крајот на вечерта ќе се бориш за поголема плата кај претпоставениот во хотелската соба или не... :)

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
На Бувљакот на Битпазар , има човекот да се воодушеви од Ниските Цени и љубезноста на продавачите :D
Таму и без мене отиде, и да, беше баш изненаден! :) :LOL:
--- надополнето: Nov 9, 2011 12:20 PM ---
a zosto da ne go prosetas i nadvor od skopje
Надвор од скопје нема опции за шетање, барем не сега засега. :) затоа и е важно да биде Скопје и да е нешто близу во Центар, бидејќи нема баш многу слободно време.

[/quote]Also, битно е дали на крајот на вечерта ќе се бориш за поголема плата кај претпоставениот во хотелската соба или не... :)[/quote]

Дали навистина ми го постави прашањево?! За поголема плата не се бори човек во кревет, зошто така ќе остане и без таа што ја зема, барем според мене!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283

Стара Чаршија ( Дестан ,Капан Ан ,Бит пазар,Менада)
Кале ( трврдина да види панорама,Музеј)
Плоштад (да види кутлура и да се слика за спомен)
Матка (кањонот,пештерата некоја од црквите ,некое кафанче да проба храна која дефинитивно ќе ја памети цел живот)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Ne povtoruvam toa sto do sega e kazano.Gospodinot ulici i zgradi se iznagledal do sega a gi ima i na razglednici. Centarot e i onaka neizbezen. Mnogu asfalt ne mu treba.Prosetaj go vo priroda.
Obavezno eden den manastirite vo Skopska crna gora.
Sv.Nikita, Sv.Bogorodica, Sv.Arangel, i Sv.Ilija site se vo blizina.
Na vracanje vo cardak,zatoa sto e najdobar nacionalen restoran.

Kajgana Shop

На врв Bottom