Велес

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ццц море,морееее.....не ми е јасно од каде толку омраза во толку мали душички како вас.

Зошто еднаш не погледнете подалеку од вашите 4 ѕида,и да сфатите дека секој човек на планетава,се гордее со својата историја,макар и да е трагична.....а во случајов се плашите да се гордеете што сте Македонци,и што баш тој Александар Македонски,по чии идеи се изградени ООН и ЕУ...или за да ви биде појасно...вие имате предок кој сакал да го обедини цел свет,и културата уште пред 2000 години.....додека другите живееле по пештери....па сеа вие видете.

п.с јбг 500 години наведната глава под турско,неможе туку така преку ноќ да ви излезе од гените.:)
може турчинки се бе затоа вака ни љубоморат :pos:

A

AnFem

Гостин
Ццц море,морееее.....не ми е јасно од каде толку омраза во толку мали душички како вас.

Зошто еднаш не погледнете подалеку од вашите 4 ѕида,и да сфатите дека секој човек на планетава,се гордее со својата историја,макар и да е трагична.....а во случајов се плашите да се гордеете што сте Македонци,и што баш тој Александар Македонски,по чии идеи се изградени ООН и ЕУ...или за да ви биде појасно...вие имате предок кој сакал да го обедини цел свет,и културата....додека другите живееле по пештери....па сеа вие видете.

п.с јбг 500 години наведната глава под турско,неможе туку така преку ноќ да ви излезе од гените.:)
Ти си тој што не сакаш да го прифатиш фактот дека твојот предок (ако воопшто ти е предок, затоа шо сам кажа дека сте биле 5 века под турско ропство, што автоматски значи мешавини, не се знаело кој на кого му ја силува мајката) бил бисексуалец и убиец. Јас пријателе не се сметам како припадничка на ниедна нација, припаѓам во овој свет, дел од универзумот и не се ограничувам на парче земја кое реално не ми припаѓа ниту мене, ниту тебе, им припаѓа на сите. Па сега види ти кој е затворениот во четри ѕида.

Наведната глава? Не би рекла. Јас веднаш можам да проценам што карактер си, ти се проѕира по никот и останатите симболи на плиткоста, а ти очигледно немаш појма со каков тип на човек разговараш.

Биди ми поздравен.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082

Зошто еднаш не погледнете подалеку од вашите 4 ѕида,и да сфатите дека секој човек на планетава,се гордее со својата историја,макар и да е трагична.....а во случајов се плашите да се гордеете што сте Македонци,и што баш тој Александар Македонски,по чии идеи се изградени ООН и ЕУ...или за да ви биде појасно...вие имате предок кој сакал да го обедини цел свет,и културата уште пред 2000 години.....додека другите живееле по пештери....па сеа вие видете.

И сврши ли?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ти си тој што не сакаш да го прифатиш фактот дека твојот предок (ако воопшто ти е предок, затоа шо сам кажа дека сте биле 5 века под турско ропство, што автоматски значи мешавини, не се знаело кој на кого му ја силува мајката) бил бисексуалец и убиец. Јас пријателе не се сметам како припадничка на ниедна нација, припаѓам во овој свет, дел од универзумот и не се ограничувам на парче земја кое реално не ми припаѓа ниту мене, ниту тебе, им припаѓа на сите. Па сега види ти кој е затворениот во четри ѕида.

Наведната глава? Не би рекла. Јас веднаш можам да проценам што карактер си, ти се проѕира по никот и останатите симболи на плиткоста, а ти очигледно немаш појма со каков тип на човек разговараш.

Биди ми поздравен.
Јас незнам каде тоа вие сте биле....едино ако твоите тогаш немале видено дневна светлина,и ако се криеле во пештерите и постепено еволуирале....тогаш вистина е дека ние хомо сапиенсите сме биле под ропство,а вие не.

Тој како што велиш ти бисексуалец и убиец....ако го знаеш само од некој амерички блокбастер...тогаш жал ми е....имаш илјадници книги за тој Александар...па ако најдеш некаде дека тој бил бисексуалец и убиец слободно копирај ми дел од текстот...и ако постои такво нешто јас во истиот момент ти ветувам дека ќе побарам да ми го избришат профилот.:)

А гледам ни не се сметаш за припадник на ниедна нација.....тогаш ок....што бараш во државава ако се нафрлуваш и добиваш напад,кога некој ќе го спомне поимот Македонец....ене ти го толкав универзум...ќе те лансираме во капсула и ајт биди си дел од универзумот.

Точно јас немам појма со кој разговарам....но знам дека мојот соговорник е во раните тинејџерски години,што се пали на анархизам,и нихилизам.....како и секој тинејџер кои ќе допре до таквата литература.

Имаш уште многу леб да јадеш,за да сфатиш,дека фантазијата може да те одведе во погрешна насока,и да останеш заглавена во лимбо.....а додека ако навреме се соочиш со реалноста,тогаш секогаш ќе бидеш пред другите,без притоа да мораш да се дистанцираш од општеството за да докажуваш дека си поразлична.

И сврши ли?

G

Gray Foxx

Гостин
^
Другар Македонец, не се сметаш како дел од универзумов, се осеќаш така. А тоа што ти не можеш да го сфатиш е доста тажно.
За мене Грција е прекрасна земја, ич уво не ми чуе за политиката на горните гнаси. Не учествувам во нивните прљави игри.
Можам да седнам на софра со Грк, Бугарин, Србин и Етиопјанец, воопшто нема ни да ми текне да им префрлам за прости тематики.
Видиш зборуваш за турско ропство како да си живеел под нив. А верувам дека си доста разгалено детенце што по два три сончеви зраци те фаќа алергија.
Батали муабетот прост историски. Ич кур не ме боли дали Александар бил геј или убиец. Тој муабет е карактеристичен за луѓето што не знаат кои се и каде припаѓаат. Јас припаѓам на планетата Земја и никаков дебилен националистички муабет нема да ми наметне комплекси, воопшто.
Дали кога ја гледаш сликава ти се осеќаш Македонец?

И дали воопшто е важно кој од каде е?
Можеби ќе сфатиш во иднина, можеби не. И добрата работа во тоа е што воопшто не ми е гајле. :)
Пожелно е да престанеш да живееш во историјата, верувај ќе ти отвори многу нови видици.

Ај сеа поздрав и тинкај на Александар. Грујо ги сака таквите.(y)

B

Black Guard

Гостин
pa da se nadevame deka prviot protest ke bide uspesen, so ke ni e vtor
Шо ќе ви се СТО протести ако веќе е врешена,еве за пример деца убиваат и имаше протести за одговортност барем морално етичка ама....

Никој не ве слуша освен оние кои сакаат 2 ипол милиони евра за наводна декобнтаминација за која требаат 10 000 луѓе,ај нхека перат пари им сњ може во секој случај(баш секој) КОНТАМИНИРАНИ СТЕ,тоа е врежано во генор и нема назад,за време на бивша СФРЈ имаше пламј топилница да биде близу злетово саса и тораница.
--- надополнето: Nov 8, 2011 2:05 PM ---
. На Велес му фали институција која ќе ги собира мачките и кучињата. Да ги заштити од луѓето, не обратно.
Велес има ловџии-можат да завршат работа,нејсе и беснилото е закана,а гледам и некои кучиња подобро ги хранат од луѓе?!?!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.704
Бре, бре.. Ви сметало шо имињата на улици ќе биле преименувани со имиња на личности од македонската историја.
Толкава галама немаше да се крене ако сакаа да ви ги сменат имињата на улиците во Красимир Каракачанов или можда Божидар Димитров, или што ти ја знам Тодор Александров и компанија :icon_lol:

A

AnFem

Гостин
Јас незнам каде тоа вие сте биле....едино ако твоите тогаш немале видено дневна светлина,и ако се криеле во пештерите и постепено еволуирале....тогаш вистина е дека ние хомо сапиенсите сме биле под ропство,а вие не.

Тој како што велиш ти бисексуалец и убиец....ако го знаеш само од некој амерички блокбастер...тогаш жал ми е....имаш илјадници книги за тој Александар...па ако најдеш некаде дека тој бил бисексуалец и убиец слободно копирај ми дел од текстот...и ако постои такво нешто јас во истиот момент ти ветувам дека ќе побарам да ми го избришат профилот.:)

А гледам ни не се сметаш за припадник на ниедна нација.....тогаш ок....што бараш во државава ако се нафрлуваш и добиваш напад,кога некој ќе го спомне поимот Македонец....ене ти го толкав универзум...ќе те лансираме во капсула и ајт биди си дел од универзумот.

Точно јас немам појма со кој разговарам....но знам дека мојот соговорник е во раните тинејџерски години,што се пали на анархизам,и нихилизам.....како и секој тинејџер кои ќе допре до таквата литература.

Имаш уште многу леб да јадеш,за да сфатиш,дека фантазијата може да те одведе во погрешна насока,и да останеш заглавена во лимбо.....а додека ако навреме се соочиш со реалноста,тогаш секогаш ќе бидеш пред другите,без притоа да мораш да се дистанцираш од општеството за да докажуваш дека си поразлична.
Ми мириса на повредено его. Поради тоа и очекував лични напади.

Кутар човеку, зарем тоа што си го прочитал во твојата историја не ти е доволен доказ дека типот бил убиец? Како по ѓаволите ги освојувал сите тие земји? Со разговор и делење леб на луѓето? Каде ти е критичкото мислење? Престани да голташ се што ќе ти се сервира, види прво што јадеш, некој ти ја труе храната ;)

http://www.google.se/#hl=en&sugexp=ppwl&cp=14&gs_id=1l&xhr=t&q=sexuality alexander great&qe=c2V4dWFsaXR5IGFsZXg&qesig=XG1i1WhEv1EB8OIZR3HLxQ&pkc=AFgZ2tnibQLKBA0ubJUJvyklhTPtYXBNRsBG7OYfecYXA5w_uMtXok73jRvYOu-gHQAAwf1YUCXJmz03NlVhoq-gY7bQdKqymg&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=sexuality alex&aq=0v&aqi=g-v4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&fp=1&biw=1366&bih=667&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&cad=b

Уште си стоиш на зборот за бришењето на профилот?

Нити сум во државата, нити ти си некој што треба да ми го постави тоа прашање. Тоа место не ти припаѓа ниту тебе, ниту на било кој патриот, така да кога сакам ќе се вратам.

Друга работа, не си компетентен да ми зборуваш за анархизам, па ти воопшто не знаеш што значи тоа! A ако го мешаш со панк движењето, во голема заблуда си. Кога веќе плукаш по нешто, мораш да знаеш што плукаш.
Верувам и дека јас имам прочитано за патриотизам, национализам.... :sick: повеќе од тебе. Де кажи ми, дали овие луѓе ти изгледаат како тинејџери (само дел од многуте)?

220px-Peter_Kropotkin_circa_1900.jpg 220px-Bakunin.png goldmanfrontpiece.jpg durutti.jpg Aug23LN-articleInline.jpg

Ај кога ќе прочиташ нешто повеќе за ова, јави ми се. До тогаш не се мачи да ми реплицираш.

М

Мартин`

Гостин
Променети имињата на 17 улици во Велес

Во текот на вчерашниот ден Советот на Општина Велес заврши една долгогодишна идеја и иницијатива за промена на имињата на улиците во Велес.
Станува збор за идеја која е стара десетина години и иницијатива во која се вложиле повеќе сегашни и поранешни членови на Советот на Општина Велес.
Целта беше и е, Велес да престане да биде град во кој ќе се величаат идеолошки теми на минатиот систем, а да стане град во кој ќе се одбележуваат луѓе кои го задолжиле Велес и настани и луѓе кои ја одбележуваат македонската национална борба.

Тврдењата дека оваа одлука ќе ги оптерети домашните буџети се целосно неточни. Тие се гола политичка манипулација и пропаганда.
Во продолжение можете да го видите списокот на новите имиња на улиците во Велес.

1. Марксова - др. Христо Татарчев
2. Маршал Тито - 8-ми Септември
3. Ленинова - Борис Трајковски
4. Владимир Назор - Архиепископ Михаил
5. Игманска - Рилски Конгрес
6. Првомајска - Партение Зографски
7. Енгелсова - Методија Андонов Ченто
8. Вељко Влаховиќ - Тодорче Николовски
9. Моша Пијаде - АСНОМ
10. Народен фронт - Тодор Христов Офицерчето
11. Прва Комуна - Оливер Китановски
12. Козара - Мустафа Кемал Ататурк
13. Нишка - Ангел Мишев
14. Иво Лола Рибар - Кресненско востание
15. Стојан Јанаќиевиќ - Ангелко Палашев
16. Сутјеска - Христо Узунов
17. Неретва - Стефан Димитров

Сигурен сум дека сите ќе се гордееме со одбележувањето на овие личности и настани.
Честитки за храброста на Советот на Општина Велес.

(@via Илија Димовски)

Мене лично ми се допаѓа преименувањето на улиците, нека имаме улици со имиња на личности кои го заслужиле тоа!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ајде честито смена на улици, оваа промена се готвеше сигурно десетина години, конечно еве се реализира. Се разбира доколку нема трошоци за граѓаните.
Патем овие од Владимир Назор ептен го лапнале бонусот архиепископ Михаил:pos:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.212
Поени од реакции
30.412
Страшо Пинџур испадна најветеранска улица. :D

М

Мартин`

Гостин
А Максим Горки бе ? што к.. направил па го ставиле за име на улица, сигурно има допринесено многу за Македонија :pos:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ми мириса на повредено его. Поради тоа и очекував лични напади.

Кутар човеку, зарем тоа што си го прочитал во твојата историја не ти е доволен доказ дека типот бил убиец? Како по ѓаволите ги освојувал сите тие земји? Со разговор и делење леб на луѓето? Каде ти е критичкото мислење? Престани да голташ се што ќе ти се сервира, види прво што јадеш, некој ти ја труе храната ;)

http://www.google.se/#hl=en&sugexp=ppwl&cp=14&gs_id=1l&xhr=t&q=sexuality alexander great&qe=c2V4dWFsaXR5IGFsZXg&qesig=XG1i1WhEv1EB8OIZR3HLxQ&pkc=AFgZ2tnibQLKBA0ubJUJvyklhTPtYXBNRsBG7OYfecYXA5w_uMtXok73jRvYOu-gHQAAwf1YUCXJmz03NlVhoq-gY7bQdKqymg&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=sexuality alex&aq=0v&aqi=g-v4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&fp=1&biw=1366&bih=667&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&cad=b

Уште си стоиш на зборот за бришењето на профилот?

Нити сум во државата, нити ти си некој што треба да ми го постави тоа прашање. Тоа место не ти припаѓа ниту тебе, ниту на било кој патриот, така да кога сакам ќе се вратам.

Друга работа, не си компетентен да ми зборуваш за анархизам, па ти воопшто не знаеш што значи тоа! A ако го мешаш со панк движењето, во голема заблуда си. Кога веќе плукаш по нешто, мораш да знаеш што плукаш.
Верувам и дека јас имам прочитано за патриотизам, национализам.... :sick: повеќе од тебе. Де кажи ми, дали овие луѓе ти изгледаат како тинејџери (само дел од многуте)?

Ај кога ќе прочиташ нешто повеќе за ова, јави ми се. До тогаш не се мачи да ми реплицираш.
Охоооо со кој најдов јас да дробам у иста манџа.....си ми ставила линк од google....оф лелеее....добро тогаш еве што вели google за анархизмот https://www.google.com/search?aq=0&oq=anarchism is&gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=anarchism is bullshit .:tapp:

И шо ти се криви сеа Бакунин,Кропоткин и другите....и тие исто како и на фашизмот на Хитлер и Мусолини ,се палат децата во адолесценција....исто како што децата се палат на книгите за Хари Потер.

Е кога ќе го истераш животниот пат малце повеќе...и кога ќе станеш некаде 35-40 години....е дури тогаш ќе можеш реално и критички да ја оцениш вистинската идеологија.

До тогаш можеш и Хрониките на Нарнија да си ги прелисташ и тие се доста интересни за твојата возраст.

^
Другар Македонец, не се сметаш како дел од универзумов, се осеќаш така. А тоа што ти не можеш да го сфатиш е доста тажно.
За мене Грција е прекрасна земја, ич уво не ми чуе за политиката на горните гнаси. Не учествувам во нивните прљави игри.
Можам да седнам на софра со Грк, Бугарин, Србин и Етиопјанец, воопшто нема ни да ми текне да им префрлам за прости тематики.
Видиш зборуваш за турско ропство како да си живеел под нив. А верувам дека си доста разгалено детенце што по два три сончеви зраци те фаќа алергија.
Батали муабетот прост историски. Ич кур не ме боли дали Александар бил геј или убиец. Тој муабет е карактеристичен за луѓето што не знаат кои се и каде припаѓаат. Јас припаѓам на планетата Земја и никаков дебилен националистички муабет нема да ми наметне комплекси, воопшто.
Дали кога ја гледаш сликава ти се осеќаш Македонец?

И дали воопшто е важно кој од каде е?
Можеби ќе сфатиш во иднина, можеби не. И добрата работа во тоа е што воопшто не ми е гајле. :)
Пожелно е да престанеш да живееш во историјата, верувај ќе ти отвори многу нови видици.

Ај сеа поздрав и тинкај на Александар. Грујо ги сака таквите.(y)
Не разбирам од кај толку гнев насобра....ама мислам дека ако почнам да ти реплицирам на секои реченици кои ти ги болдирав....тогаш ќе треба и со уличарски речник да тераме.

Батали,чувај се за друг пат ќе ја тупиме коа ќе се наапаш повеќе :)

Само едно не ми е јасно бре луѓе,зошто поврзувате национални чуства,на припадност и идентитет,со фашизам и ксенофобија???:icon_lol:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.212
Поени од реакции
30.412
Само едно не ми е јасно бре луѓе,зошто поврзувате национални чуства,на припадност и идентитет,со фашизам и ксенофобија???:icon_lol:
Заврши европско, си ги заменивме сликите со Бо на фејсбук, и сеа па старата песна.

Kajgana Shop

На врв Bottom