Москва - исламски главен град во Европа?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Дали така ми изгелда или оваа година драстично е намален бројот на тие пто се молат на улица?

80,000 Muslims pray on the street in Moscow

http://old.news.yahoo.com/s/ap/20111106/ap_on_re_eu/eu_russia_muslims
Тие другите 420 илјади луѓе, му студело бе...или настинати се нешто па дома ќе си седат :D Хах бе, кога би имале ние лидери како тој таму или глупа маса на луѓе што лесно се лажат преку телевизор како на запад, далеку ќе бевме....ама тое :/

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Промената на менталитетот важи и за муслиманите... Не ме интересира дали ќе ви се смета тоа како грев од страна на Господ.
Плоштадот е на сите граѓани и јас не сакам една група (религиозна) да го нарушува амбиентот и намената на јавните површини и објекти, па да блокира улици, плоштади, влезови.. Што е следно, да ве пуштам во сопствениот двор да се молите???
Местото на религијата, на религиозните процесии, е во рамките на границите на верскиот објект. Крај краева нека купат земјиште негде истрана од градот и таму ако сакаат нека се соберат 100 милиони. Се разбира, ова важи за сите религии, но муслиманите во разни земји во светот се особени агресивни и некултурни во овој однос.
Муслиманскиот Господ е наглув и ќорав ли, па подобро ќе ги слушне и види ако се молат на плоштад???
Сите треба да се променат, тоа си во право, меѓутоа почни од тебе! Смени го мислењето!
Значи дали тоа секој ден се организира на плоштад масовно молење ?
Не , тоа се организира само за Бајрам , бидејќи нема доволно место каде да се изврши обредот на молење.
А тебе што би ти сметало тие 20 мин дур се одвива тоа да е блокирано? Кога можат секојдневно нашите политичари , буквално за идење да купат мастики во трафика , ни го блокирано целиот сообраќај , па за еден 20 мин обред ќе правиме проблеми... Дај те молам не зезај... Само едно ќе ти кажам : гледај ги луѓето на човек и нечовек , бидејќи некој муслиман може повеќе да ти помогне и да ти излезе во пресрет отколку твојот брат или некој друг од фамилијата..

Член од
25 август 2011
Мислења
114
Поени од реакции
16
Ретко кој е атеист верувај многу ретко а камоли 70% нема шанси нигде тоа го нема!

Religions:

Russian Orthodox 15-20%, Muslim 10-15%, other Christian 2%
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/rs.html
--- надополнето: Nov 8, 2011 1:26 PM ---
note: estimates are of practicing worshipers; Russia has large populations of non-practicing believers and non-believers, a legacy of over seven decades of Soviet rule

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Religions:

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/rs.html
--- надополнето: Nov 8, 2011 1:26 PM ---
note: estimates are of practicing worshipers; Russia has large populations of non-practicing believers and non-believers, a legacy of over seven decades of Soviet rule
Е ова е тоа како кај нас Russia has large populations of non-practicing believers идат само за задушница и ради реда али тоа се далеку од атеисти за да бидеш атеист треба многу храброст тоа се многу ретки луѓе прашај кого сакаш тешко ќе најдеш некој шо че ти каже јас неверувам у бог :)

Член од
25 август 2011
Мислења
114
Поени од реакции
16
Е ова е тоа како кај нас Russia has large populations of non-practicing believers идат само за задушница и ради реда али тоа се далеку од атеисти за да бидеш атеист треба многу храброст тоа се многу ретки луѓе прашај кого сакаш тешко ќе најдеш некој шо че ти каже јас неверувам у бог :)
не
--- надополнето: Nov 8, 2011 1:35 PM ---
--- надополнето: Nov 8, 2011 1:35 PM ---
20% = 30 милиона

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Боље га спречити него га лечити, изгледа немаш чуено дека во европа ке завладее муслиманството дека христијаните ќе бидат уништени од страна на исламот (y)
pa sto ako zavalade
--- надополнето: Nov 8, 2011 2:39 PM ---
Ке го направат истото што го прават и америте во Авганистан ;)
so teroristicki akcii neli ,, takaa e najdobro cistenje na muslmanite, a od druga strana demek se borele protiv muslimanskite teroristi. .a vsunsot onie se teroristite

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Imate li nekoi drugi zivotni ambicii,osven zalaganjeto i zelbata Islamot da zavladee vo svetot?
sto ima vrska ako zavlade, mene ne mi preci sto sega makedonija e da receme pravoslavna drzava ..... no posle 100 god mozebi nema da bide . mene me interisira da ima pristoen zivot, na ekonomski i na verski plan. vo makedonija ima 45 posto muslimani,,, vo idnina ke ima poveke i sto ke storis kako amerite vo avganistan ,,

M

Muranyi

Гостин
sto ima vrska ako zavlade, mene ne mi preci sto sega makedonija e da receme pravoslavna drzava ..... no posle 100 god mozebi nema da bide . mene me interisira da ima prstoen zivot, na ekonomski i na verski plan. vo makedonija ima 45 posto muslimani,,, vo idnina ke ima poveke i sto ke storis kako amerite vo avganistan ,,
Siguren si za ova?Ajde uste ednas preslusaj se te molam,pa naredniot pat bidi objektiven i realen.I da se rabereme,mene ne bi mi precel Islamot dokolku negovite pripadnici si gi praktikuvaat verskite obicai po doma ili vo djamija,no klanjanjeto na ulica mi smeta i toa mnogu.Odejki po taa logika jas mozam da kazam deka sum pripadnik na religija cii pripadnici setaat po ulica goli i si gi tresat alatite,pa ajde da pocnam i jas da setam i da si go tresam i taka na nikoj ne mu precam,neli samo si ja praktikuvam verata?(y)(se izvinuvam za latinicata nemam kirilicen font na rabota).

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Siguren si za ova?Ajde uste ednas preslusaj se te molam,pa naredniot pat bidi objektiven i realen.I da se rabereme,mene ne bi mi precel Islamot dokolku negovite pripadnici si gi praktikuvaat verskite obicai po doma ili vo djamija,no klanjanjeto na ulica mi smeta i toa mnogu.Odejki po taa logika jas mozam da kazam deka sum pripadnik na religija cii pripadnici setaat po ulica goli i si gi tresat alatite,pa ajde da pocnam i jas da setam i da si go tresam i taka na nikoj ne mu precam,neli samo si ja praktikuvam verata?(y)(se izvinuvam za latinicata nemam kirilicen font na rabota).
za da se resi toj problem treba dozvola za verski hramovi ,,,na musliman prostor mu treba 1kvadrat,za da izvrsi molitva.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Да сте свесни што барате , тоа не би сте го посакале за братска Русија , моделот на 2001-ва е најлошо искуство што би го имале русите , конфликт кој би им се ширел низ третина од територијата а тие немоќни да го спречат тоа, еден вид гангрена која само се шири , или ќе се сложиш да го дадеш тој дел или може да те однесе у гроб. (историја).

Што би направиле русите , би примениле насилство над своите граѓани , би ограничеле верски слободи , и најекстремно би убиле-истерале 20 милиони луѓе во 21 век.

Бидете покреативни, ајде....
Како прво најголем дел од муслиманите во Русија се лојални граѓани кои самите себе се сметаат прво за Руси а после за нивното потекло( Татари , Дагастанци (инсерт остали 200 малцинства)). Тоа што пар илјади испрани Чечени се дигнаа на сесеционизам и Алах Акбар игра мала улога.

А за што би направиле креативност? Прочитај Икона од Фредерик Форсајт. Пар добри идеи има во Црниот Манифест.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
pa sto ako zavalade

so teroristicki akcii neli ,, takaa e najdobro cistenje na muslmanite, a od druga strana demek se borele protiv muslimanskite teroristi. .a vsunsot onie se teroristite
pa sto ako zavalade

Коа ќе завладее тогаш ке видиш ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom