Какви луѓе ве нервираат/не поднесувате

Каков тип на луѓе не сакате:

• Дволични

Гласови: 84 28,7%
  • Со негативна енергија

Гласови: 85 29,0%
  • Преваранти

Гласови: 39 13,3%
  • Лажговци

Гласови: 46 15,7%
  • Од оние што се фураат/се прават којзнае кои се

Гласови: 80 27,3%
  • Од оние што мислат дека се знаат

Гласови: 66 22,5%
  • Татини мази/галеничиња

Гласови: 40 13,7%
  • Ќе наведам какви....

Гласови: 38 13,0%
  • Не ме нервираат никакви

Гласови: 22 7,5%

• Вкупно гласачи
    293
Член од
24 октомври 2011
Мислења
71
Поени од реакции
28
Што немаат осет дека сметаат некому, а и тие што не знаат да кажат некому дека смета. А и јас ко да си спаѓам во двете... :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Јас одговорив - ќе наведам.
1. Типичен македонски пример. Верувам во Бог, зошто ми кажале така дома. Не знам ништо за тоа во што верувам, освен дека така требало. Немам ни желба да дознаам нешто повеќе.
2. Конзервативни фацки во секој поглед.
3. Неамбициозни луѓе, и просечни луѓе. Сакам ексцентрици, исклучиво.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ne podnesuvam luge sto zborat ona sto ne go pravat,
sto ogovaraat a ne ti go kazuvaat toa pred tebe,
sto gi zanimaat samo prosti i niski stvari,
sto vikaat ne mi deluvaj negativno a ne primetuvaat kolku oni deluvaat negativno,
sto sakaat da ti nabijat komplex na niza vrednost
sto sakaat da te potcenat,
sto ne se cenat sebe si
sto davaat vreme i vnimania na nekoj koj ne zasluzuva
ne gi podnesuvam definitivno!

T

Tetro

Гостин
До пред некое време немав репер за "луѓе кои ме нервираат".
Едноставно, не можев така лесно да замразам некој без причина, сите ги сакав... И не мразев никој, онака. Само можев некому да му речам дека има лоши карактеристики, со добра намера за да си знае што ми смета, која му е таа лоша особина... Но, добронамерен совет не може секој да го прифати, јебига.

Значи, пак ќе звучам како оној стариот дедо кој вика, во наше време... Ах е*аго, да не ја утнам поентата во темата, ќе морам да скратам.
Лажливци, кои без трошка срам, ќе обвинуваат лажно, не водејќи сметка за штетата која можат да ја направат. Преваранти, кои знаејќи дека ќе нанесат штета некому, а притоа знаат дека губат пријател, кај кој имаат стекнато позитивно мислење.
Ноторни лажговци, за кои можеш и да видиш од далеку дека намерно те лажат, па и те убедуваат дека сакале да помогнат. Социопати, кои никогаш нема да се вклопат.

Сите луѓе се менуваат, како некој цикличен процес, како рамнотежа во природата. Некои прифаќаат и добри особини, штета што таквите се ретки.
И јас не сум цвеќе за мирисање, станав премногу суров во последно време. Ми нема спас. :cautious:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Мрзливци, што чекаат се да им се однесе под нос, што не преземаат ништо во својот живот и што секогаш мрчат за нивната ситуација и секогаш другите им се виновни...
Патолошки лажговци, неможат да поминат еден ден без да кажат лага, не мора да е голема но важно да ја кажат ...
Апатични, луѓе кои се толку себични што мислат дека не треба ништо да направат за нешто да се смени и подобри ...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Чекај сеа... едно е да те нервира некој, друго е да не го поднесуваш. Има разлика и тоа голема.

За нервирање, многу тешко се нервирам...

За поднесување, мање више секакви поднесувам некое време. Најмногу бегам од енергетски вампири. Сум се враќатил дома психички исцрпен неколку пати по средби со такви личности... Преваранти а.к.а. лажговци се втори на листата. Негативците, јас знам се и оние шо се „фураат“... Со добар пристап со таквите луѓе можиш да се докажуваш на најразлични теми. Уште ако знаат да признаат дека не се во право, мераци.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Лигуши, лажговци и лицемери, другите се трпат.

S

Stef Bachatero

Гостин
Од луѓе што немаат самодовеба и неможат да те погледнат во очи кога зборат.Целовреме зборат и не престануваат.Можеби се срамежливи али да зборуваш целовреме неповрзани работи и да доаѓаш не најавено,тоа е многу глупо и ме нервира.

С

Сатори

Гостин
Никој сеуште не го мразам, иако сум знаела да одадам таква импресија нажалост, не затоа што е модерно да се промовира рамнодушност, туку затоа што сеуште никој не ми згрешил толку квалитетно, но за сметка на тоа многу лесно се „нервирам“.

Не сакам кога луѓе не им стануваат на постари луѓе во автобус, кога не го запознале поимот почит кон оној што е постар и поискусен од тебе, не сакам површни разговори и хипокризија, не сакам импулсивни суштества кои што викаат и прават екцеси на улица, луѓе кои што не разграничуваат приватен живот од професионален, карактери кои живеат по шаблон и за нечиј туѓ живот, немање базична култура и бон-тон.Педофили, некрофили, социопати и психопати, ама они не ме нервираат, од нив ми е страв.
И дефинитивно ме нервираат вулгарни луѓе, ете таа класификација можам да ја направам.

Ако имаше во листата трачари, мислам дека тоа ќе го одберев ... :oops:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мене само лажги/овци ме нервираат, и тоа само понекогаш...

;)

Всушност, почесто ми се забавни...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
обични луѓе ама ич не ги поднесувам

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Неодлучни прво и најосновно !
значи кај мене не постои .. не знам... тоа ме нервира како може некој да не знае што сака што не.. мразам средина!.. исто така ме нервираат лицемери кои пред тебе се срцки и те обожаваат а уше по фаца им се познава колку се само они вештачки.. користољубиви, луѓе шо се вивнале у облаци.. мислат кој знае што се а уствари се дно дна.. и за крај.. луѓе што обожаваат да го пикаат носот кај шо не им е местото..

Kajgana Shop

На врв Bottom