Економски факултет (reloaded)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
Дали некој знае аграрна политика што треба да се учи, доволно е само од презентации или има некои прашања што се паѓаат често?
Za kakvi prezentacii se raboti, vonreden student sum pa ako mozes nesto da mi pomognes. Bagodaram
--- надополнето: Nov 7, 2011 2:14 PM ---
Се падна повеќето од овие минатата година, но тогаш имаше помалку студенти и друг беше начинот на оценување на професорот така да сега можно е да ги промени.

1.Merkantelizam-bogatsvo
2.Neoindustrijalizam vo modelite na dualna ekonomija (neoruralizam 1860)
3.Organski karakter na p-vodtsvoto ( obrt)
4.Baven obrt na kapitalot
5.Naturalen karakter na p-vodstvoto
6.Upotreba na sonceva energija
7.Ekonomika na agrar
8.Potrosuvaci
9.F-ja na pobaruvacka
10.Dilemata - nacin na zivot VS biznis
11.Agroplobalisticka
12.Izvor na rab.sila
13.Pazar na razvoj na industrijata
14.F-ja na nadv.-trg. razmena ( Nerazvieni zemji)
15.Izvor na akumulacija
16.Nacionalizacija ( prenesuvanje )
17.Komazacija i arandacija
18.Direktni dnoci
19.Alternativni tehnologii ( treta cel )
20.Organiz.-tehnicki merki ( NIR )
21.Zgolemuvanje na efik. na zemjo. p-vodtsvo ( treta crticka )
Vo sekoj slucaj ti blagodaram, mozebi i ke se padne nekoe isto.

Член од
24 октомври 2011
Мислења
21
Поени од реакции
2
има презентации во фотокопирницата на факултетот, велат дека од презентации се паѓале прашања. ги имам и во дигитална форма ако сакаш ќе ти ги пратам

Член од
31 август 2010
Мислења
188
Поени од реакции
33
Имало резултати Економија на инвестиции на факултет. Ако некој оди би било убаво да ги слика :))

Член од
2 октомври 2009
Мислења
27
Поени од реакции
1
има презентации во фотокопирницата на факултетот, велат дека од презентации се паѓале прашања. ги имам и во дигитална форма ако сакаш ќе ти ги пратам
Te molam ako mozes prati gi na temelkovskav@yahoo.com

Член од
18 мај 2011
Мислења
73
Поени од реакции
6
Колега , зборуваш за Макроекономија???

Член од
24 октомври 2011
Мислења
21
Поени од реакции
2
не за макроекономија, зборував за аграрна политка

Член од
23 декември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ej za Osnovi na ekonomija davaat grafikoni da nacrtas ili od 4 grafikoni da zaokruzis koj e toj sto se bara? i kolku grafikoni davaat?
ќе ти бидат дадени графикони, а ти да препознаеш кој е, т.е да го заокружиш точниот одговор...

Член од
1 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
1
Луѓе дај кажувајте од 18 и 20 глава Меѓународни финансии што не треба да се учи ?

Член од
31 август 2010
Мислења
188
Поени од реакции
33
Луѓе дај кажувајте од 18 и 20 глава Меѓународни финансии што не треба да се учи ?
Презентациите што се - се од нив треба. 18 САМО од презентации, а 20 као требало и од книга ама во презентациите има повеќе информации. 13та исто во презентациите е поубаво објаснето. Се што има во презентации треба! :))

Член од
1 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
1
Презентациите што се - се од нив треба. 18 САМО од презентации, а 20 као требало и од книга ама во презентациите има повеќе информации. 13та исто во презентациите е поубаво објаснето. Се што има во презентации треба! :))
Ептен ме израдува фала :) ...ако презентациите се најбитни имам време да го спремам, зашто ова од книга ни се чита ни се помни. п.с значи ли ова дека деловите од книга што ги нема во презентација да не ги ни погледнувам?

NA

Член од
8 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
Колеги меѓународни финансии кој ги имат презентации нека пуштит

Kajgana Shop

На врв Bottom