Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Уф...Ја стварно не знам што ќе праи светов без (доволно) македончиња во него???

Ај тоа, него има опасност Солун вечно да им остане на Грците!

Еве сеа исклучувам интернет, ги палам книгите у двор, давам отказ од работа и кој ме бара, може да ме најде у кревет...спремна :*

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Уф...Ја стварно не знам што ќе праи светов без (доволно) македончиња во него???

Ај тоа, него има опасност Солун вечно да им остане на Грците!

Еве сеа исклучувам интернет, ги палам книгите у двор, давам отказ од работа и кој ме бара, може да ме најде у кревет...спремна :*
Хмм, никот премногу ти асоцира на Queer, се сомневам дека ќе има многу кандидати...

:cautious:

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Хмм, никот премногу ти асоцира на Queer, се сомневам дека ќе има многу кандидати...

:cautious:
Баш си ти ограничен некој тип. Од екран подалеку да не се гледало :*
Асоцијации, асоцијации...ти ми асоцираш на капетан на брод, ама се сомневам дека постираш од некој брод :pipi:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Баш си ти ограничен некој тип. Од екран подалеку да не се гледало :*
Асоцијации, асоцијации...ти ми асоцираш на капетан на брод, ама се сомневам дека постираш од некој брод :pipi:
Грешка, јас постирам од брод, тоа е мојот брод кој тоне...

:D

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ај сеа, немој да се разлигавуваш, има опасност да го разнежниш моето кутро педерско срце...

Стварно, капетане, уште си пред монитор? Оди бре, клецни ја љубената, напрај нешто за Македонија! Мислам, пред да ти потоне бродот...:sneaky:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ај сеа, немој да се разлигавуваш, има опасност да го разнежниш моето кутро педерско срце...

Стварно, капетане, уште си пред монитор? Оди бре, клецни ја љубената, напрај нешто за Македонија! Мислам, пред да ти потоне бродот...:sneaky:
Секс во името на Македонија? Не е лоша идејата, бидејќи немам љубена во моментов, ќе пробам нешто да ќарам вечерва на таа реплика...

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Таков те сакам...не тука да ми се расправаш по форуми со некакви педеришта!
Има иднина за Македонија, напред капетане!

П.С Само немој после да те читаме овдека како оној Шизикот, ти си напраил дете-она сака да го абортира, па драми, чуда, па бродови што тонат...:sneaky:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Просечна плата е 10000. А ти ако веруваш на статистика, тоа е твој проблем.Само кога ќе одиш да бараш работа и ќе ти понудат 7-8000 денари , посебно ако си од помало гратче , да не те штрекне шлог. Овај , мислев 500 евра, Грујо е најдобар лидер, Македонија е најдобра земја во свет. А Завод за Статистика е најнекорумпиранта институција во земјата, во која никогаш немало партиски кадар. На нив им верувам исто колку на МТВ.
--- надополнето: Nov 6, 2011 6:11 PM ---

Нема шанси да се отселувам, дознав дека просечна плата е над 300 евра.
--- надополнето: Nov 6, 2011 6:12 PM ---

Ако си роден во Франција си Французин. Не постои бел французин и црн французин и македонски французин.
--- надополнето: Nov 6, 2011 6:13 PM ---

Плус ќе ни се намалат платите од 30000 денари на 10000 бидејќи во статистика нема да смеат да штимаат податоци. Најубаво ни е вака да си живееме.
--- надополнето: Nov 6, 2011 6:15 PM ---

Ако уште еднаш вака зборуваш за нашиот глориоус лидер Црна Груја и неговата фамилија, ќе видиш. Просечна плата во Прилеп е околу 1000 евра, а тоа то што не си способен, што би рекол Миленко, е твоја вина, плус нема сиромашни луже во Македонија (што исто тој го има изјавено).
п.с. Неговата фамилија пак е во САД. Малку да се измачи таму, тука е премногу добро за живеење.
Ако малку размислиш, ќе сфатиш дека Скопјани живеат најскап живот.
Знаеш, живеам во Скопје, ама во Тетово секој ден одам.
Маркетите се поскапи (каде каде), да не зборувам за едно шугаво кафе кое во Скопје е 100, а во Тетово 30-40, да не зборувам за гардероба, која во Скопје едни фармерки се 1800, истите во Тетово се 800...
Се извинувам што во Скопје се поголеми платите. Ако пресметаш колку се троши, сите се побогати од Скопјани.
И инаку, просечна плата е 20 000, ако тргнеме од тоа дека работниците во Железарница земаат 18 000, возачите во ЈСП земаат 20 000, наставници околу 16 000, полицајци 18 000 (без дополнителни часови и дневници), а во приватните фирми, секој кој работи во канцеларија, макар секретар бил, не зема под 16-18 000. Градежници, чистачи, земаат помалку.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
И инаку, просечна плата е 20 000, ако тргнеме од тоа дека работниците во Железарница земаат 18 000, возачите во ЈСП земаат 20 000, наставници околу 16 000, полицајци 18 000 (без дополнителни часови и дневници), а во приватните фирми, секој кој работи во канцеларија, макар секретар бил, не зема под 16-18 000. Градежници, чистачи, земаат помалку.
Во ниедна држава не сметаат (можеби во Грција сметаа) просечна плата базирана (скоро) целосно на државна администрација. Сите кои ги наброја се паразити на економијата бидејќи земаат пари од вистинската економија, а тоа е градежништво, производство, извоз. Тоа е и морбидноста на ситуацијата, на власт имаш партија која од една страна воведува рамен данок од 10 проценти, и води политика на десничарска партија, а од друга страна купува автобуси, праќа пензионери во бањи, им зголемува пензии и слично. Тоа е политиката на Реган/Буш, намали даноци, троши повеќе, ама Реган имаше од каде да црпи пари и да позајмува, ние сега за сега имаме бидејќи буџетот ни е 2 милијарди па се надеваме дека ЕУ ќе ни го прости долгот, не е многу во споредба со Италија или Грција (иако има шпекулации дека Фондот за Пензиско веќе е банкротиран и кога тогаш ќе секнат парите, а владата константно ги зголемува пензиите).
Пак ќе кажам, да се надоврзам на насловот на темата, еманципација на жените е најважна во наталитетот. Поголема еманципација на жените, помалку деца и обратно. За десет години во Македонија Албанците ќе имаат ист прираст како Македонците (освен можеби вехабитите за нив не сум сигурен колку ќе се развијат) и најголем наталитет ќе имаат Ромите. Ова со платите си е стара болка на паразитската класа - администрација и креативната класа - приватниот сектор од времето на комунизмот, измешано со македонскиот синдром на самоуништување.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Во ниедна држава не сметаат (можеби во Грција сметаа) просечна плата базирана (скоро) целосно на државна администрација. Сите кои ги наброја се паразити на економијата бидејќи земаат пари од вистинската економија, а тоа е градежништво, производство, извоз. Тоа е и морбидноста на ситуацијата, на власт имаш партија која од една страна воведува рамен данок од 10 проценти, и води политика на десничарска партија, а од друга страна купува автобуси, праќа пензионери во бањи, им зголемува пензии и слично. Тоа е политиката на Реган/Буш, намали даноци, троши повеќе, ама Реган имаше од каде да црпи пари и да позајмува, ние сега за сега имаме бидејќи буџетот ни е 2 милијарди па се надеваме дека ЕУ ќе ни го прости долгот, не е многу во споредба со Италија или Грција (иако има шпекулации дека Фондот за Пензиско веќе е банкротиран и кога тогаш ќе секнат парите, а владата константно ги зголемува пензиите).
Пак ќе кажам, да се надоврзам на насловот на темата, еманципација на жените е најважна во наталитетот. Поголема еманципација на жените, помалку деца и обратно. За десет години во Македонија Албанците ќе имаат ист прираст како Македонците (освен можеби вехабитите за нив не сум сигурен колку ќе се развијат) и најголем наталитет ќе имаат Ромите. Ова со платите си е стара болка на паразитската класа - администрација и креативната класа - приватниот сектор од времето на комунизмот, измешано со македонскиот синдром на самоуништување.
Јас тргнувам од мојата домашна ситуација.
Татко ми има државна работа, мајка ми приватна.
Мајка ми заработува тродупло повеќе од татко ми, и работи исто толку повеќе.
Ама, на мајка ми минимална плата и е 25 000, а зима 45-50 000 (просечно) зошто работи на принцип - процент од сработеното. Ако овој месец фирмата остварила капитал, кој според проценти кои ги добива секој вработен (пример комерцијалисти зимаат мн повеќе од мајка ми) може да земе и 30 000. Ако не остварила ,,проценти,, тогаш ќе земе 25 000.
Просечна плата се зема како 30 000.
Приватниот сектор секогаш заработува најмногу, ама и оние кои го водат се најмногу образовани.
Навреда за секој образован човек би било некој со основно и тој да зимаат приближно иста плата.
Ѕидар не може да зима плата колку економист, правник или доктор.
Затоа и тој ,сектор, не може да зема повеќе.
И просек е толку 20 000, и тој не се базира врз примањата само и само на администрацијата. Тие работни места ги земав за пример, зошто не можам да знам во одделните приватни фирми кој колку зема. Минималец е 8000, а за колку голема плата ќе го осигураат, немам сигурни податоци за фирмите.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Навреда за секој образован човек би било некој со основно и тој да зимаат приближно иста плата.
Navreda e pa so fucking what??? Koj te prasuva koj me prasuva mene sto sum obrazovan koga na pazarot na trudot ne se baraat obrazovani kadri?
They will leave this rotten country
you will stay alone like graves!

Член од
25 август 2011
Мислења
12
Поени од реакции
3
Па и да станеме!
Јас не ги делам луѓето дали се од малцинство или од мнозинство важно да бидат добри луѓе што е битно тоа... глупости:tapp:

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Ако малку размислиш, ќе сфатиш дека Скопјани живеат најскап живот.
Знаеш, живеам во Скопје, ама во Тетово секој ден одам.
Маркетите се поскапи (каде каде), да не зборувам за едно шугаво кафе кое во Скопје е 100, а во Тетово 30-40, да не зборувам за гардероба, која во Скопје едни фармерки се 1800, истите во Тетово се 800...
Се извинувам што во Скопје се поголеми платите. Ако пресметаш колку се троши, сите се побогати од Скопјани.
Скопјани живеат најефтино ако знаат каде да купуваат. Вие ги имате најголемите маркети каде се е поприлично поефтино во споредба со маллските продавници во провинција, имате Бит-пазар, чаршија, Шутка, Чајна шопинг... што уште не, а нашите бутици идат „у Скопје“ да ни донесат нам се што ни треба. Е сега, тоа што сакате да се „понашате“ па едно кафе ве чини 100 денари...тоа е друга приказна.. И кога ви праќаме студенти сакате да им зимате по 100 евра од кревет... па тогаш не се буните што во провинција цела куќа од 100 квадрати е 50 евра ...:tapp:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Па и да станеме!
Јас не ги делам луѓето дали се од малцинство или од мнозинство важно да бидат добри луѓе што е битно тоа... глупости:tapp:
И така мраморецот ја виткаше чоколадата....

P

PewDiePie

Гостин
Па и да станеме!
Е,и после некој ќе каже Мајка Тереза не била родена во Скопје и не јадела сендвичи од кај Стоилко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom