Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Ти тоа од искуство? Пред тебе фрлале бисери па знаеш?ne gi frlajte vasite biseri pred svinjite zosto ke gi izgazat......
Ти тоа од искуство? Пред тебе фрлале бисери па знаеш?ne gi frlajte vasite biseri pred svinjite zosto ke gi izgazat......
Имам три, четвртото е на пат. И сите се од различни мажи! Што ти е поентата со прашањето?imas li deca
nikogo ne sum navredil ne znam za sto mislis deka e navredaalo shetach i jas sum vernik ., no nkoi raboti ostavi gi na strana., ochigledno deka ne si od vchera tuka ., i daj malku rezons ., me meshaat so tebe ., ..........sepak ne sum do tolku vo diskusiite dolu ., ima igra na zborovi ., no direktni napadi i navredi., ........i kakov vernik si ti ., na vakov nachin ne ., ., te molam javno da se ogradish i da kazhesh deka ., ne se raboti za ista lichnost., .........shutrakot e shutrak., a ti si ti., ............i ne mi ja chachkaj nesa ., ke pochnesh i od mene da si go dobivash., jasno
nikogo ne sum navredil ne znam za sto mislis deka e navredaalo shetach i jas sum vernik ., no nkoi raboti ostavi gi na strana., ochigledno deka ne si od vchera tuka ., i daj malku rezons ., me meshaat so tebe ., ..........sepak ne sum do tolku vo diskusiite dolu ., ima igra na zborovi ., no direktni napadi i navredi., ........i kakov vernik si ti ., na vakov nachin ne ., ., te molam javno da se ogradish i da kazhesh deka ., ne se raboti za ista lichnost., .........shutrakot e shutrak., a ti si ti., ............i ne mi ja chachkaj nesa ., ke pochnesh i od mene da si go dobivash., jasno
Добро Шетач, смири се!!!nikogo ne sum navredil ne znam za sto mislis deka e navreda
--- надополнето: Nov 2, 2011 1:02 PM ---
nikogo ne sum navredil ne znam za sto mislis deka e navreda
--- надополнето: Nov 2, 2011 1:04 PM ---
nikogo ne sum navredil ne znam za sto mislis deka e navreda
pa prema vremeto koe doaga treba da vi bide strav a vas ni sovesta ne ve grize......pokazi mu go patot na tvoeto dete pa i odkoga ke porasne nema da skrejne od nego.......i ovaa e od biblijata.. i prostete mi ako nekoj sum navredil toa nikogas ne mi e cel ...Имам три, четвртото е на пат. И сите се од различни мажи! Што ти е поентата со прашањето?
Од кого и од што треба да ни биде страв?pa prema vremeto koe doaga treba da vi bide strav a vas ni sovesta ne ve grize......pokazi mu go patot na tvoeto dete pa i odkoga ke porasne nema da skrejne od nego.......i ovaa e od biblijata.. i prostete mi ako nekoj sum navredil toa nikogas ne mi e cel ...
Не ми треба мене спасување, посебно не од садистот во твојата библија.sto mislis ti deka pokraj mene moite doma ke ostanat bez znaenje ....receno e poveruvaj vo boga i ke se spasis ti i tvojot dom...pokaj se brat i ke bides spasen ...a i drugo e receno..ne gi frlajte vasite biseri pred svinjite zosto ke gi izgazat......
Wooooow! Готово, еве од мене чесен пионирски збор, дека нема да ја чепкам.............i ne mi ja chachkaj nesa ., ke pochnesh i od mene da si go dobivash., jasno
ееееееее доброWooooow! Готово, еве од мене чесен пионирски збор, дека нема да ја чепкам.
Се исплашив.......шо да правам?ееееееее добро
............i ne mi ja chachkaj nesa ., ke pochnesh i od mene da si go dobivash., jasno
Ipsissimus,треба да обрнеш повеќе внимание на тоа што го пишувам,бидејќи според твоето прашање испаѓа дека оние луѓе кои умираат и понатака продолжуваат да гледаат,слушаат и зборат.Ако тие три "нечисти" духа тебе ти се пречка, не им верувај. Никој нема да те сопре да живееш на начин на кој ќе решиш, секако ако со тоа не им наметнуваш на другите да живеат на тој начин.
Веќе ти реков дека несакам кога ми делат совети, без да побарам....ама тоа тебе не те спречува да ми кажуваш што и како да правам.
Штом секој човек е аритект на својот живот, зошто ми кажуваш што да правам?
Ако беа дознаени тајните на големиот архитект,немаше да изградите токлу лоша градба,бидејќи архитектот не гради градба која ако биде снајдена од некаква несереќа ќе дига раменици покажувајќи ја својата немоќ.Тајните на изгубениот крал одамна се дознаени, нема потреба од сила за тоа. Силата ја користат оние кој преплашени од промените кои ги носи времето, панично се борат да останат под комодитетот на пасивноста и покорноста на умирачките богови. Па дури и ако треба за тоа доброволно да станат негови слуги и робови.
Секоја кула која се гради на неа треба да има стражари кои кога ќе видат дека доаѓа опасност за жителите ги предупредува или труби со трубата,вашата кула нема стражари односно се потпирате на техниката и науката да предвидите некоја несреќа било земјотрес или ураган.Е тоа дали сме роботи, не биди сигурен. Не сме ние оние што наместо свој, за критериум го имаат она кое доаѓа под афторитетот на заплашувањата, заканите и стравот.
Не сме ние оние кој стравот го сметаат за почеток на мудроста. Ниту пак сме ние оние, кој им порачуваат на луѓето да си ги убијат ближните ако се поклонат на други богови.
Ако вашиот Христос, треба да спасува со погоре наведеново, тогаш итекако ќе го славиме доаѓањето на Антихристот.
Пријател, со цела почит, удав си. Многу си досаден. Толку празни и бесмислени километарски постови одамна немам видено.Слободно славете го доаѓањето на антихристот,а слушнав дека исполнувал желби,па не е лоша да побараш да ти донесе една кофа струја.
Ти изгледа го чекаш овој гореспоменатиот антихрист. Изгледа другарче ти е. Сите кои не мислат ко тебе се антихристи а? Нешто Meth, ова, она..... да не ти помешале?I
Слободно славете го доаѓањето на антихристот,а слушнав дека исполнувал желби,па не е лоша да побараш да ти донесе една кофа струја.
Ако снема струја наскоро, што е и логично после толку време и престанат да работат сите електронски апарати на земјата,.... кај и да е, ќе се случи и тоа...Слободно славете го доаѓањето на антихристот,а слушнав дека исполнувал желби,па не е лоша да побараш да ти донесе една кофа струја.
Nessa Alcarin,што тоа да сменам,која јас ништо не градам ниту доградувам,вие сте тие што настојувате да смените.А зошто цело време во постовите ти се „оградуваш“ од одговорноста. Зошто нон стоп велиш „вие“. Ти не треба да смениш нешто, неможеш, или веќе си сменил?
Што значи тоа да се биде човек?Моите грижи сама јас ќе си ги средам, немора ти да се грижиш за мене ни пак да ме сожалуваш ниту да се молиш за мене! А поколенијата наши ќе живеат во подобар свет бидејќи ќе ги научиме како е да се биде човек и ќе ги учиме да не ги повторуваат нашите грешки. Така да јас немам никаков страв ниту грижа на совест во каков свет ќе живеат моите деца!
Господ виде колку е голема човековата расипаност на земјата и дека секоја мисла во неговата памет секогаш е само зло.Ако снема струја наскоро, што е и логично после толку време и престанат да работат сите електронски апарати на земјата,.... кај и да е, ќе се случи и тоа...
Дали кај тебе ќе опали кофата со вод.. ова, струја де?