Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Јахве е далеку поголем убиецgavolot e covekoubiec i nisto drugo
Јахве е далеку поголем убиецgavolot e covekoubiec i nisto drugo
Кој го тврди ова, метафизичарите?prazna e prazna da zivees vecno i da patuvas vecno so brzina na svetlosta nema da te sretne nisto osven temnina a site galaksii i gasovi vo vselenata iako demek se nebrojni se kako najsitniot atom vo toj beskraj....toa go tvrdi i naukata..............
1. Ти и наука - магаре и музика, ама нека биде волјата твоја. Аминprazna e prazna da zivees vecno i da patuvas vecno so brzina na svetlosta nema da te sretne nisto osven temnina a site galaksii i gasovi vo vselenata iako demek se nebrojni se kako najsitniot atom vo toj beskraj....
1. toa go tvrdi i naukata..............
--- надополнето: Oct 31, 2011 10:03 AM ---
2. gavolot e covekoubiec i nisto drugo
--- надополнето: Oct 31, 2011 10:10 AM ---
3. najmnogu od lubov sto mozes da dades e svojot zivot
Тие ги наметнуваат нивните норми и морал како единствено исправни, ја негираат науката и шират заблуди, јас тоа го сметам за штетно и погрешно.Ниту религиозните побараа од тебе да им посочуваш во каков бог веруваат или не треба да веруваат,тие имаат една добра изрека "не им го прави на другите она што не сакаш тебе да ти го прават"
Значи за тебе е кафез, организираноста. Тогаш зошто не се ослободиш од кафезот? Кој те спречува?Во предходниот пост посочив што е кафезот,ќе повторам уште еднаш.
Мерењето на времето во интервали и негова широка употреба е КАФЕЗОТ.
Иако може да се каже и дека на религиозните кафез им е религијата и на богатите кафез е нивното богатство(било материјално или знаење),
но заедничко и на едните и на другите е времето.
Човек кој се ослободил од стегите на религијата,а и понатака живее во општеството во кое се мери времето на интервали е мртов лав,тој само врти околу стадото и како куче лае на овците настојувајќи да истргне барем една овца од стадото и да го претвори во куче,да има отворен ум.
Мислејќи дека со тоа прави некакво добро,за жал суетна помисла е тоа.
Доколку сакаш да се стопат разликите по религиозна основа,ќе треба и богатитот да се откаже од своето богатство,т.с. удри во самиот корен а тоа е времето и неговите интервали.Тогаш лавот ќе легне покрај јагнето.
Крив за све е јануари,фебруари,март итн.и како нивни предводник дедо мраз.А кој ќе се навреди ако го обвинам дедо мраз дека е антихрист
Јас не ги решавам проблемите со "молење". Ако постои проблем, барам начин да го решам, а не да се молам некому или на нешто да го реши проблемот.И ти не ми одговори на едно прашање,пак ќе го повторам.
На кој бог му се молите за да не ви снема струја?
Абе земи отвори и прочитај нешто од библијата, па после дојди овде!epa da pocneme da te vikame ;ESMA;
gavolot e covekoubiec i nisto drugo
Дали си ти мало дете за да некој ти наметне нешто?Тие ги наметнуваат нивните норми и морал како единствено исправни, ја негираат науката и шират заблуди, јас тоа го сметам за штетно и погрешно.
Јас на нив не им делам совети, им делам аргументи. Што ќе прават тие со нивниот живот е нивен проблем.
Ти сметам?Значи за тебе е кафез, организираноста. Тогаш зошто не се ослободиш од кафезот? Кој те спречува?
Најди си некоја пештера или некоја шума, оди и живеј како што живееле нашите предци. Сигурен сум дека никој нема да ти смета таму.
Зошто тогаш се стремиш да изградиш кула?Јас не се стремам да ги стопам разликите, тоа е невозможно, никаде во моите ставови нема таква намера.
Поентата е сите да имаат еднаква шанса, дали сите ќе ја искористат и ќе успеат зависи од нив.
Ќе може да им го решиш проблемот на овие луѓе?Јас не ги решавам проблемите со "молење". Ако постои проблем, барам начин да го решам, а не да се молам некому или на нешто да го реши проблемот.
GAVOLOT E TATKO NA LAGATA........Тие ги наметнуваат нивните норми и морал како единствено исправни, ја негираат науката и шират заблуди, јас тоа го сметам за штетно и погрешно.
Јас на нив не им делам совети, им делам аргументи. Што ќе прават тие со нивниот живот е нивен проблем.
Значи за тебе е кафез, организираноста. Тогаш зошто не се ослободиш од кафезот? Кој те спречува?
Најди си некоја пештера или некоја шума, оди и живеј како што живееле нашите предци. Сигурен сум дека никој нема да ти смета таму.
Јас не се стремам да ги стопам разликите, тоа е невозможно, никаде во моите ставови нема таква намера.
Поентата е сите да имаат еднаква шанса, дали сите ќе ја искористат и ќе успеат зависи од нив.
Јас не ги решавам проблемите со "молење". Ако постои проблем, барам начин да го решам, а не да се молам некому или на нешто да го реши проблемот.
--- надополнето: Oct 31, 2011 10:56 AM ---
Абе земи отвори и прочитај нешто од библијата, па после дојди овде!
Види колку луѓе има убиено таму твојот милозлив и праведен бог!
Ѓаволот е човекоубиец? Затоа што им ја одкри лагата на луѓето, кажана од твојот бог? Затоа што им кажа дека можат да станат како богови?
Според ова, ти сакаш да кажеш дека Атеистите незнаат да љубат?Само една единствена причина поради која атеситие мора да, ако не се неразумни, го променат својот став.
Прашањето е:
Што е љубов, и како се мери? Имате одговор?
А некои луѓе од незнаење станаа борци НА богаAMA UMIRAME.......STO E TUKA LAGA OD STRANA NA BOG
--- надополнето: Oct 31, 2011 11:51 AM ---
NEKOI LUGE OD NEZNAENJE STANAA BORCI PROTIV BOGA
Тоа што се наметнува се стереотипите, нормите и "исправниот морал" кој е наметнуван како критериум и модел за единствено прифатливо однесување.Дали си ти мало дете за да некој ти наметне нешто?
Со оглед на тоа како реагираш и духовно се возбудуваш на тоа како некој верува или наметнува со своето верување дека е најисправно ти си мало дете.
Мене не ми сметаш вооппшто, само гласно се прашував, ако некому смета временски организираното општество, тогаш зошто не го напушти. Или ако смета дека има подобра идеа, зошто не ја сподели со останатите, па можеби и ќе му биде препознаена и прифатена.Ти сметам?
Таа "кула" е симбол на човештвото во кое секој ќе биде само човек, а не македонец, американец, христијанин или муслиман.Зошто тогаш се стремиш да изградиш кула?
Кога и самиот викаш дека тоа е невозможно?
Неможам, ти ќе можеш ли?Ќе може да им го решиш проблемот на овие луѓе?
Греота неможат пари од банкомат да извадат да си купат храна,која не можат да ја спремат во микро печка.
ABE BATE NE TVRDAM DEKA NE POSTOI ZIVOT NADVOR OD TUKA TUKU MATERIJATA E MNOGU MNOGU ..................malku VO SPOREDBA SO NISTOTO....JAS 100%SUM SIGUREN DEKA NE SME SAMI A I ZAPISANO E...BOG E BOG NA SITE SVETOVI.TOCKA.Кој го тврди ова, метафизичарите?
Знаеш дека не постои апсолутен вакуум така? Друга работа околу патувањето...ти сега ми тврдиш дека не постои живот надвор од планетава?
И Господ, Бог, рече: „Еве, човекот стана како еден од Нас, знаејќи го доброто и злото. Да не ја испружи сега раката, и да набере од дрвото на животот па да јаде и да живее вечно!”GAVOLOT E TATKO NA LAGATA........
--- надополнето: Oct 31, 2011 11:49 AM ---
ZAREM NE SME KAKO BOGOVI
HAHAHAHAHAА некои луѓе од незнаење станаа борци НА бога
...но да не јадеш од дрвото за познавање на доброто и злото! Во денот кога ќе јадеш од него, навистина ќе умреш!”AMA UMIRAME.......STO E TUKA LAGA OD STRANA NA BOG
--- надополнето: Oct 31, 2011 11:51 AM ---
NEKOI LUGE OD NEZNAENJE STANAA BORCI PROTIV BOGA
Знаеш ли што е тоа НИШТО, имаш ли сознание што претставува тоа НИШТО како што го нарекуваш.ABE BATE NE TVRDAM DEKA NE POSTOI ZIVOT NADVOR OD TUKA TUKU MATERIJATA E MNOGU MNOGU ..................malku VO SPOREDBA SO NISTOTO....JAS 100%SUM SIGUREN DEKA NE SME SAMI A I ZAPISANO E...BOG E BOG NA SITE SVETOVI.TOCKA.
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:01 PM ---