Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Никој не ги спомна темпларите како прво, а како второ Темпларите не се Ортодоксни Христијани и немат ништо општо со изворното христијанство, тие се еден вид како претходници на Масоните. Сите Крстоносци биле исто така заблудени Христијани, кои индиректно вршеле служба на ѓаволот!! И немора да ми кажуваш што правеле Темпларите и Крстоносците бидејќи многу добро знам какви зверства извршиле над Православните Христијани во Цариград.

А кога сме кај Отоманците има уште многу за зборање но кога ги виде сликите мислам дека се соочи со фактите „лице в лице“. Не сакам да ставам слики и од Ерменскиот геноцид бидејќи има многу кои се под 18 години на форумот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
aj taka neka e a zosto ne gi spomnuvas Templarisite, za kakva pravednost oni bile primer.. ili voopsto ne znaes,, sakas sliki i da ja vidis nivnata pravednost.
Никој од дискутантите не ги посочи директно темпларите и не изнесе тврдење за нив. За разлика од вас, кој директно ги посочивте баш османлиите како праведни.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
a zosto tolku se vozbuduvate koga gi spomnav tempalrite? jas znam deka nikoj ne gi spomna,, no jas gi spomnav ,,najgolemite hristijanski ubijci na muslimani koi se zivo i divo kolele ...... najgolemite hristijanski krstonoscii.....i red drugii da ne otvoram temi.a za osmaliite ,,oni vladele so pravdata so isklucok na posledniot vek,, a toa dovelo i za propaganje na osmanliskata vlast , vo bilo koja imperija koga ke nastapi ne pravdata , i pogresnoto vladenje na vladatelot ona ke se raspadne . ako ne postapuvas pravedno prema drugite vlasta preminuva na drugi race.. toaa e opsto pravilo... aj bidetemi pozdraveni ,,

M

Muranyi

Гостин
a zosto tolku se vozbuduvate koga gi spomnav tempalrite? jas znam deka nikoj ne gi spomna,, no jas gi spomnav ,,najgolemite hristijanski ubijci na muslimani koi se zivo i divo kolele ...... najgolemite hristijanski krstonoscii.....i red drugii da ne otvoram temi.a za osmaliite ,,oni vladele so pravdata so isklucok na posledniot vek,, a toa dovelo i za propaganje na osmanliskata vlast , vo bilo koja imperija koga ke nastapi ne pravdata , i pogresnoto vladenje na vladatelot ona ke se raspadne . ako ne postapuvas pravedno prema drugite vlasta preminuva na drugi race.. toaa e opsto pravilo... aj bidetemi pozdraveni ,,
Пријателе,голем грев си земаш со негирање на злосторствата на Османлиите.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Јас ти кажав Темпларите не убивале само Муслимани туку убивале и ПРАВОСЛАВНИ Христијани. При влезот во Цариград (денешен Истанбул) имало големи убиства и силувања кои се строго забранети во Христијанството!!! А твојата теза прво беше дека Османлиите биле праведни, па сега биле ама последните години не биле хаххаха. Ајде сега друго прашање: Зошто ако Османлиите биле праведни (не ги сметаме последните години на империјата) земале мали деца од рисјанските фамилии и насилно потенцирам НАСИЛНО ги исламизирале и учеле како да вршат масакри врз „Ѓавурите“? Тие деца беа познади под името ЈАНИЧАРИ (YENICERI). И што е уште потрагично биле испраќани во селата од каде што потекнувале и вршеле масакри врз своите родители и роднини?

Зарем ова не се коси со учењата во Куранот, каде што е забрането присилно исламизирање и каде што се налага почитување на родителите??

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
точно е дека османлиите во последниот век изгубиле веке контрола и скроз забегале и башизукот се појавил и се тоа ама они и предходно не биле нешто мн фини да бидеме реални .....

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
И зошто вашите имами креваат куран и повикуваат на џихад кон западот? Со бомби и куршуми? Или куранот лаже и нема врска со реалноста или не ви чинат верниците штом прават вакви глупости и мислат дека се маченици ако се разнесат и убијат 50 други невини луѓе!

Едуцирајте сте! И вие сте луѓе! Човештвото пред се, а не религијата!
И зошто поповите благословуваат комити, четници и остали гнаси? И зошто сето тоа се случува во окупирани територии? И зошто еден народ кога е окупиран или нападнат е должен според сите норми и религиски и граѓански да се бори за својата слобода? И зошто тие борци за слобода се опеани, се херои, им се градат споменици, влегуваат во историјата итн.?

И зошто цело време тролаш и тресеш зелени?
И зошто не сфатиш дека ако за вас Гоце Делчев е херој за труците е терорист и обично смрдле?
И зошто не разбереш дека според законот на кружење сите обвинувања ти се враќаат дома?

И за каква едукација цмиздриш ти се молам!!!! Балканска, европска, ајванска, космополитска?

Да човештвото пред се! Ама тоа е само слоган во твојата кутија, а никако реалност. Не би дозволил ти друже мој доколку имаш моќ да се бориш за еднаквост, правда ,слога. Не!

Јас за тебе секогаш ќе бидам добар додека сум барем еден степен подоле од тебе. Тогаш кога ќе ти посакам рамноправност, ќќе почнеш Игорче да цмиздриш како што тоа го правиш.
Да ти ибам демократијата твоја !:tapp:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.260
Поени од реакции
12.268
Да човештвото пред се! Ама тоа е само слоган во твојата кутија, а никако реалност. Не би дозволил ти друже мој доколку имаш моќ да се бориш за еднаквост, правда ,слога. Не!

Јас за тебе секогаш ќе бидам добар додека сум барем еден степен подоле од тебе. Тогаш кога ќе ти посакам рамноправност, ќќе почнеш Игорче да цмиздриш како што тоа го правиш.
Лошо си разбрал, јас не сакам никој под мене... досадно е се некој да ти е зад петици и да те следи што како и зошто правиш... Тоа е за бедните по дух :) А да се борам за твојата ти мила слобода и еднаквост... не си сакат, сам си ја извојувај, да не бидам после јунак за тебе, а смрдле за некој друг... како што милуваш да кажеш...

Демократијата е глупост... имаш само еден ден демократија: Кога си ја бираш главата што ќе те води наредните 4 години! А и тогаш се вмешуваат :)

Затоа, полека со демократија... не ни знаеш што е тоа демократија :) Само утешителна награда за горделивите за да имаат чуство дека се на некое задоволително рамниште во однос на некој друг... :)

Секогаш ќе има некој повисоко од тебе ... работата е: што можеш ти да направиш во однос на тоа :)

И да се вратиме на муабетот: Зошто куранот се крева високо над глава кога цело население на една држава се повикува на „света“ војна? Дали имамот го злоупотребува учењето на вашиот мил пророк, или верниците се НЕЕДУЦИРАНИ и НЕ СИ ЈА ПОЗНАВААТ верата? Или пак верниците го злоупотребуваат куранот и одат во џихад(кој што нели не би требало да е насочен нанадвор) или пак на другите и имамите и верниците мачкаат очи дека тие не посегнуваат по крв и дека се мирољубиви?

Едуцирајте се, Човештвото пред се! Заборавете на религијата за момент :)

А за комитите (не знам од каде ова излезе).... Комити биле 50 луѓе и толку... поминува попот, им пропее за душите ако турскиот аскер ги разнесе на некое гумно... но на тв да повикаш народ, каде што и деца гледаат, да го нападне западот бидејќи западот е многу лошо нешто, имамот треба да се измава со стап јавно бидејќи шири омраза... Но знаеме нели, само исламските земји се... совршени (да, Дубаи ми е совршен, потсетува на западот) :)

П.С. Не сум Игор јас, Борис сум :) Игорче е... ДМТ, Боди и тие сличните :)

M

Muranyi

Гостин
Како Исламот го објаснува постоењето на три раси?Што вели Бог за тоа?
--- надополнето: Oct 30, 2011 8:37 PM ---
И зошто поповите благословуваат комити, четници и остали гнаси? И зошто сето тоа се случува во окупирани територии? И зошто еден народ кога е окупиран или нападнат е должен според сите норми и религиски и граѓански да се бори за својата слобода? И зошто тие борци за слобода се опеани, се херои, им се градат споменици, влегуваат во историјата итн.?

И зошто цело време тролаш и тресеш зелени?
И зошто не сфатиш дека ако за вас Гоце Делчев е херој за труците е терорист и обично смрдле?
И зошто не разбереш дека според законот на кружење сите обвинувања ти се враќаат дома?

И за каква едукација цмиздриш ти се молам!!!! Балканска, европска, ајванска, космополитска?

Извини тогаш,ќе зборуваме за демократијата на твојот Бог.Дали твојот Бог имал за желба неговите поданици да држат под ропство други народи?Дали тоа го пишува во Куранот?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Зошто во Куранот не се спомнуваат територии кои не биле откриени до тогаш?
Зошто не се спомнува Јужна и Северна Америка, Австралија, Северниот и Јужен Пол, илјадниците острови во југо-источна Азија.....
Алах требал само да им каже како да стигнат до Америка и да ја колонизираат (пред тоа Колумбус да го направи) и Исламот ќе станел највлијателна и најсилна религија во светот.

Зошто не го направил тоа?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
До ортодоксините муслимани:
Дали Алах проповеда војна и убиства на сите неверници и налага да неверниците бидат убиени од неговите верници?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Не е прашање, како дополнување на дискусијата со кевсер-от.

i sto sega? moze nesto pokonkretno da ni kazis za tie napadi ?
--- надополнето: Oct 31, 2011 11:20 AM ---
До ортодоксините муслимани:
Дали Алах проповеда војна и убиства на сите неверници и налага да неверниците бидат убиени од неговите верници?
sramotaa kolku pati se edno isto ,, da bese taka kako sto velis ti ne ke postoese do sega . stavot na islamot vo negovoto propovedanje e krotokost prostevanje milost, i preziraanje na sekoe nasilostvo i grubost,,,ne postoi nikavi ubistva na nevernici. ako takvite nevernici pokazat nasilstvo pomegu nas vernicite togas tie se ubivaat tie nevernici pa ako sakaat mir togas tie vernici im go nudat mirot , ako sakaat vojna ovlasteno niee da se borime protiv niv se dodeka ne prestanat , vam vasata vera nam nasata, ne ni se mesajte nitu nie ke vi se mesame.
--- надополнето: Oct 31, 2011 11:22 AM ---
Зошто во Куранот не се спомнуваат територии кои не биле откриени до тогаш?
Зошто не се спомнува Јужна и Северна Америка, Австралија, Северниот и Јужен Пол, илјадниците острови во југо-источна Азија.....
Алах требал само да им каже како да стигнат до Америка и да ја колонизираат (пред тоа Колумбус да го направи) и Исламот ќе станел највлијателна и најсилна религија во светот.

Зошто не го направил тоа?
da ne sakas da ti kaze i koga ke umres:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom