Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Еј не сум, пих, штета. :)

Има аргументи, ама дали сакаш да ги видиш е работата.
Знам и за многу луѓе што се поголеми чиреви отколку некои сендвичари, ама ете тие пак си стојат тука и никој не ги трга.

Чисто се сомневам дека нема нешто да се изгради на толку атрактивна локација, ама еве ако не се изгради ништо и се остави така како празен простор, тогаш ќе биде премногу штуро. Зграда, споменик, зграда.. и бетон.. Многу ладно делува.
Гледам времен објект, ништо повеќе или помалку, според рандом одлука овој нема да постои.
Ти реков немој за споменици, во Општи муабети е темава. Дали Марсовците ќе бапнат таму кафана ќе видиме.
И то.

„потпишувам со две раце“ шо вика мајка ми...
дефинитивно сите тие киосци се „чиреви“. човечката вродена инертност (во македонија доведена до перфекционизам) изроди такви небулози од типот времен објект кој стои и после 30-40 години... па „кираџиите“, прошируваа со најефтини материјали до ниво на 60 квадратен стан. после се бунат кога ги рушат, бараат отштета, се обидуваат да ја мобилизираат јавноста. смешки...

се сеќавате на цветниот пазар на плоштад. погрдо нешто не постоеше - склепана од даски и најлони. кога решија да го дислоцираат, новинарите рипнаа до небо: они ќе ги селат нашите мили цвеќарки, статусниот симбол на скопје, готово е!, скопје се разобличува, итн.
само газдата на кенан, кој што ствaрно е култен дуќан, си ќутеше и си прифати (добра воља на градот) дислокација кај железничка (која, a propos инерцијата, и после 30 години ја викаме „нова“ железничка станица)
ја сум за рушење на сите тие киосци од лапласт-струга и поставување (не секаде) нови типизирани монтажни дуќани, без право на проширување со македонските најпознати градежни материјали: L профил од отпад и „незнам колку“ микронски најлон...
ЧС, покрај тоа што не е доведен то тој екстрем, сепак е типичен претставник на ситните трговци изродени во соц-реализмот.
„Агол“ на Чичко Стоилко е топ предлог, и на Газда Владимир може да му се продае прича: култен статус, ниеден друг градоначалник не го направил тоа, симболика, ова-она.

скроз офтопик: коа сте више таму, глејте ако може, да издејствувате нешо да се вика по Милан од ЕКВ, следејќи го примерот на Зг и Бг. ЕКВ имаа жестоки следбеници во Ск и редовно го пунеа „25-ти“. за петиција Милан и ја ќе ви се придружам..

бидик друже, фала пуно што нема да ми го избришеш офтопиков, а самим тим и извини.
На место мислење.
И на место примерот со цветниот на плоштад, кај костените.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Досаден си. Искрено. Контраш. И доста ми бистриш политика, забрането е тука.
Нивото на дискусија до симна со лепење етикети, индиректно, зато не плачи кога ќе ти вратат со иста мерка.

Мисиса на хамбургер.:) .... ммммм ...
Сериозно, се ќе се бутне и тоа е тоа. Вришти до миле воље ако сакаш.
Време е чиревите во центар да ги нема, им помина времето, луѓето ќе се преселат на друга локација ќе си продолжат да си тераат бизнис и така, ти ќе можеш да јадеш ход-дог со сенф и сите ќе бидат среќни.;)
Првомајска ќе се проширува и ќе биде булевар со 2x2 ленти, на човекот ќе му платат оштета и ќе ја бутнат куќата (исто како кај зоолшка, исто како што ќе се бута кај рампа, и на други локации).
чек чек чееек... А она книгине што се шиткаат антикварници као демек? Или оние шо шиткаат крофни во керозин натопени? И да не заборавам, циговците со лампи пропелерчиња? Да не спомнам за Пиратеријата што се продава на влез на гтц?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
чек чек чееек... А она книгине што се шиткаат антикварници као демек? Или оние шо шиткаат крофни во крозин натопени? И да не заборавам, циговците со лампи пропелерчиња? Да не спомнам за Пиратеријата што се продава на влез на гтц?
Да, точно. Циговци што шиткаат лепен пластичен накит на местото кај што била куќата на мајка Тереза? Куќата на мајка Тереза со циговци одоколу ејјјј, во Америка да беше тоа место со јавори, цвеќиња одоколу ќе беше означено, тоа треба да се мисли а не да се чисти околината само ради некоја триумфална капија да се гледа убаво или па објекти што му сметаат на Тодоровиќ. Селективно се гледа на работите.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
Да не спомнам и за половина пазар преселен навор од пазарот. Од зелен пазар до Макпетрол дел зеленчук, дел стари чевли и делови. Од зелен пазар до автобуската (кој живее таму, јака му душа) и околу наоколу саде алкохол (кој нели беше забранет за слободна продажба) ...без никакви трафики. Штом намислиле, ќе ги тргнат сендвичарите од карши Ванила, но ако градските служби се доследни, нека се до крај.
Грди се и колонијалите кои го освоиле просторот на цел тротоар (со што земаат место за 2 дуќани), пешак да не може да мине...ама тие, ниту нивното ѓубре не му сметаат на градот.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Да не спомнам и за половина пазар преселен навор од пазарот. Од зелен пазар до Макпетрол дел зеленчук, дел стари чевли и делови. Од зелен пазар до автобуската (кој живее таму, јака му душа) и околу наоколу саде алкохол (кој нели беше забранет за слободна продажба) ...без никакви трафики. Штом намислиле, ќе ги тргнат сендвичарите од карши Ванила, но ако градските служби се доследни, нека се до крај.
To Лурц!
Само имам начуено муабети за целосно затворање на истиот. Е после тек ќе биде интересно. Ќе јадеме јабука со фи=2dm и вкус на восок.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
To Лурц!
Само имам начуено муабети за целосно затворање на истиот. Е после тек ќе биде интересно. Ќе јадеме јабука со фи=2dm и вкус на восок.
Баш, не знае човек што храна е:)
Мислам ќе го дислоцираат ама не знам каде точно. Мене не ми смета да остане таму и да се прилагоди како затворен (како што го планираат новиот затворен зелен) ама во моментов цвеќе, ракија, старини од подрум...цел пазар го преселија надвор, а околу него ѓубре, пијаници, измет и деца со лепак на уста.
Колку е здравствено, хигиенски подобен нашиот зелен пазар е голем знак прашалник :) Битно не е понездрав од сендвичите во некој киоск. Дури ако размислите повеќето каде ги складираат производите... :sick:
Битно смета киоскот на покојниот Стоилко, боде очи за туристи, пазарите се воглавно скриено со згради и плехови :coffee:

M

Moon Child

Гостин
Добро бе мајка му стара, и ние имавме во Велес скара Ерик ја урнаа за да градат театар па никому ништо ебаго. Што имам јас да се бунтувам оти Ерик го урнале? Ете го нема веќе 4 години па уште го викаме така местото. Ја урнаа бараката на Снупи погоре до капијата од Гимназијата за да изградат црква па што сега? Да земеме да се треснеме од земја? Кој кур ве заболе за Стоилко стварно не ми е јасно и глупо ми е дека се наполниле толку страни за бараката на Стоилко како да немате за што друго во животот да заберете гајле.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Добро бе мајка му стара, и ние имавме во Велес скара Ерик ја урнаа за да градат театар па никому ништо ебаго. Што имам јас да се бунтувам оти Ерик го урнале? Ете го нема веќе 4 години па уште го викаме така местото. Ја урнаа бараката на Снупи погоре до капијата од Гимназијата за да изградат црква па што сега? Да земеме да се треснеме од земја? Кој кур ве заболе за Стоилко стварно не ми е јасно и глупо ми е дека се наполниле толку страни за бараката на Стоилко како да немате за што друго во животот да заберете гајле.
Не е до рушењето на местото толку колку до силеџискиот пристап за изобличување на повеќето работи низ градот, веруј. Ме пизди тоа што не само стоилко туку и многу други места се сменети, изрушени, претворени во сосема нешто трето во последниве 2-3 години.

M

Moon Child

Гостин
Не е до рушењето на местото толку колку до силеџискиот пристап за изобличување на повеќето работи низ градот, веруј. Ме пизди тоа што не само стоилко туку и многу други места се сменети, изрушени, претворени во сосема нешто трето во последниве 2-3 години.
Kaко и да е, мене ми е зборот дека тоа не треба да ги засега граѓаните сепак, не е нешто што лично вам ви пркоси или повредува. Да рушат некој парк па да се буните ќе ве поддржам и јас, ама да се цмиздри 20 и кусур страни дека ќе рушеле барака стварно не ми е логично. Глупо е дека ќе го рушат ради грдата капија, ама не ми е воопшто сфатливо што толку ве засегна сите вас, па местото било култно итн. Еве пример дадов и кај нас сите се чекавме кај Ерик па сега Ерик го нема, а постоеше многу долго време откако знам за себе, местото сеуште така го викаме. Да не требаше да протестираме и цмиздриме затоа што Ерик го рушија, а заедно со него отиде и Снупи кое се наоѓаше до него и друга барака од Снупи погоре до Гимназија? Не е логично, и стварно изгледа како некои распиздени и разгалени дечишта да се собрале овде и кукаат за безвезални работи.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Морам да се сложам со членкава над мене:)Јас таму еднаш јадев, па два дена не можев да се опраам, не па да тажам што ќе го рушат.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
чат пат каснувам нешо од сендвичарите во тој ред, најчесто од кај "Нино", али не е дека ќе ми се урне светот ако ги урнат сендвичарите. Јебига, сендвичара е.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Kaко и да е, мене ми е зборот дека тоа не треба да ги засега граѓаните сепак, не е нешто што лично вам ви пркоси или повредува. Да рушат некој парк па да се буните ќе ве поддржам и јас, ама да се цмиздри 20 и кусур страни дека ќе рушеле барака стварно не ми е логично. Глупо е дека ќе го рушат ради грдата капија, ама не ми е воопшто сфатливо што толку ве засегна сите вас, па местото било култно итн. Еве пример дадов и кај нас сите се чекавме кај Ерик па сега Ерик го нема, а постоеше многу долго време откако знам за себе, местото сеуште така го викаме. Да не требаше да протестираме и цмиздриме затоа што Ерик го рушија, а заедно со него отиде и Снупи кое се наоѓаше до него и друга барака од Снупи погоре до Гимназија? Не е логично, и стварно изгледа како некои распиздени и разгалени дечишта да се собрале овде и кукаат за безвезални работи.
Сигурен сум дека повеќето од овие што пишале повеќе би се сложиле за она што јас се изјаснив. Не е толку до Стоилко колку до изобличувањето на градот и начинот на кој тие тоа го постигнуваат.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Така ама Пармак или Хајдук ако ги рушат отиде цел Велес у ПМ а женските кај ќе ги носиме;)

M

Moon Child

Гостин
Сигурен сум дека повеќето од овие што пишале повеќе би се сложиле за она што јас се изјаснив. Не е толку до Стоилко колку до изобличувањето на градот и начинот на кој тие тоа го постигнуваат.
Те разбирам јас дека повеќето пишале за тоа, горе доле ја разгледав темава и стварно смешно ми падна дека местото било култно (?) им ги рушеле спомените од детството, па дури и за теткиците шо работеле кај Стоилко забраа некои гајле итн. Глупо е што го силуваат Скопје буквално, ама неможете против тоа и готово. Има многу побитни работи во животот од некојси Стоилко што имал сендвичара па ќе му ја рушат, за да наполните 23 страни за него. Да го искористеа тоа место за по продуктивни цели океј, Глупо е што ќе го рушат ради грдата капија. А дека беа грди и бараките таму, беа.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Те разбирам јас дека повеќето пишале за тоа, горе доле ја разгледав темава и стварно смешно ми падна дека местото било култно (?) им ги рушеле спомените од детството, па дури и за теткиците шо работеле кај Стоилко забраа некои гајле итн. Глупо е што го силуваат Скопје буквално, ама неможете против тоа и готово. Има многу побитни работи во животот од некојси Стоилко што имал сендвичара па ќе му ја рушат, за да наполните 23 страни за него. Да го искористеа тоа место за по продуктивни цели океј, Глупо е што ќе го рушат ради грдата капија. А дека беа грди и бараките таму, беа.
И мене ми се грди, ќе признам. Но има и решение да изгледа сето тоа прикладно. Ако има решение за врби на вардар, водоскоци од истиот, претворање на плоштадот во некропола, веруј има. А влогот е минорен во споредба на горенаведеново. Башка и изговорите за нечистотијата.. ахх пак се повторуем, нема везе. Битно сфати што сакав да кажам. И јас сфаќам што мислеше ти и некои од форумџиите што имаат барем некаков став во врска со ова додека некои други навистина немаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom