Нокиа прикажа мобилен со флексибилен OLED екран

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Дека имаа добар изглед и добри материјали на изработка - имаа, меѓутоа скоро на сите батериите им беа катастрофа, а и камерите не им беа нешто посебно. За договорот со Микрософт, според мене, пак одиграа погрешна карта и мислам дека нема ништи да им смени во однос на продажбата. Мислам дека попаметно ќе им беше да не се инаетат и да почнат да користат Андроид;).

Точно е дека Нокиа се едни од пионерите на мобилната технологија, исто така се и Ериксон, Алкател, Сагем, Сименс, и Моторола многу пред сите... За смартфони одсекогаш биле тапа, кога излезе Н95 на пазарот веќе имаше многу модели на HTC, HP, Qtek... коишто работеа на Windows платформа; доста Palm телефони со Palm OS, Blackberry, Sony Ericsson (P990i) и еден куп други коишто беа „компјутери“ спрема Нокиите:pos:.

Според твоите коментари се гледа колку си имал прилика да се бавиш со мобилни оперативни системи:tapp: Најверојатно си менувал рингтонови само...
WIndows платформата никогаш не е била просперитетна кај мобилните телефони, затоа и до ден денес не може да мрдне од тој 1% market share. Сите тие ти што ги наброи тогаш имаат друг концепт, од тоа што денес е познато како смартфон. Ја кога менував рингтонови, ти уште телефонските говорници за иновации си ги сметал, затоа оди прошетај малку, немам веќе намера на магаре математика да објаснувам.

WIndows платформата никогаш не е била просперитетна кај мобилните телефони, затоа и до ден денес не може да мрдне од тој 1% market share. Сите тие ти што ги наброи тогаш имаат друг концепт, од тоа што денес е познато како смартфон. Ја кога менував рингтонови, ти уште телефонските говорници за иновации си ги сметал, затоа оди прошетај малку, немам веќе намера на магаре математика да објаснувам.

А што биле тие ако не биле смартфони???:tapp:
Ти изгледа ниту рингтон не знаеш да смениш, затоа цело време дробиш и тропаш глупости, ниту еден конкретен или пак паметен пост:tapp: Најверојатно си сеуште со мобилните за деца што ги продаваат на пазар:pos:

Џои не знам, ако си држел 3310 ок... :)

Нокиа уште одамна ги замразив (кога морав да мењам маски на 3650 зашто многу се гребеа, а пак 7650 беше звер телефон...без можност за додавање меморија?!)...али кога чичко ми фрли 40.000 на N95, тогаш ептен паднаа на дното на мојата листа. Човекот купува телефон од 40.000, high-end и скуп, а по 1 месец телефонот знаеш на што личеше?

На парче пластика. Тие копчињата за call/decline цели излижани, екранот цел "измрсен"...ко да држиш играчка, а не телефон.

За ова со флексибилноста, баш да видиме каде ќе одат. Вака, да го виткам телефонот за да зумирам...хм, не. :)
--- надополнето: Oct 28, 2011 7:06 AM ---

Ако прави телефони со андроид, како ќе се разликува од Самсунг, HTC?

Тоа ќе го прави за да биде во чекор со нив инаку отиде возот уште подалеку
А Samsung i Htc веќе произведуваат телефони и со Windows mobile и не гледам некоја разлика.Следат чекор
Помина времето на Nokia
--- надополнето: Oct 28, 2011 3:45 PM ---

Како прво Windovsmobile е наменет за бизнис корисници за да имаат пристап од надвор во својата канцеларија.Не му треба на сељак таков телефон зашто не знае да го користи.Кога јас го купив првиот мобилен ти најверојатно не си ни знаел што е тоа телефонска говорница бидејќи немаше,а за иновација си ги сметал телефоните на вртење

Не знам што се препукувате толку, Windows phone 7 е релативно нов OS и ке треба време да се види дали ке им се приближи на другите OS-и (Android, iOS, ....) Инаку сум ги користел сите топ модели на Nokia порано кога ги немаше новиве OS-и и бев задоволен. Но сега Symbian e мртов, немаат ништо иновативно, интерфејсот не им е сменет, па што знам, од кога го промовираа, само мали козметички промени. Луѓето бараат иновации, нешто ново, па ке видиме како ке им тргне со WP7. :)

Нокиа ќе се врати за 2 до 3 години. Сега за сега купување Нокиа не. Затоа што брзо паѓаат цените, ако сте го земале вчера 500 евра утре е 200 евра. Едини што ми се допаѓа од Нокиите е Х7...добар дизајн, перфоманси, камера итн.
Сега со Windows Phone 7.5 ќе почнат да се качуваат по скалите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom