Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
разбирам да се тргнат играчите поради слаба игра прошла сезона,али тимот моментално е послаб и от тоа..Е сеа буквално обрач не можеа да погодат.Барем најакта алка да ја заджеа,Кирил николовски..Мењавање на цел тим никогаш не донесло успех,и сеа коа се имаат пари треба да се игра паметно..Има мзт скапо платени играчи,али прашање е колку ке играат со срце за тимот.
Да почекаме да видиме дали екипата е подобра или послаба...

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
разбирам да се тргнат играчите поради слаба игра прошла сезона,али тимот моментално е послаб и от тоа..Е сеа буквално обрач не можеа да погодат.Барем најакта алка да ја заджеа,Кирил николовски..Мењавање на цел тим никогаш не донесло успех,и сеа коа се имаат пари треба да се игра паметно..Има мзт скапо платени играчи,али прашање е колку ке играат со срце за тимот.
Може ли да образложиш зошто мислиш дека овој тим е послаб од минатата година и тоа по само 3 утакмици изиграни а каде што имаат и 3 победи ( меѓу кои Лирија и Работнички конкуренти за највисок пласман ).

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
Може ли да образложиш зошто мислиш дека овој тим е послаб од минатата година и тоа по само 3 утакмици изиграни а каде што имаат и 3 победи ( меѓу кои Лирија и Работнички конкуренти за највисок пласман ).
зашто не се смени само на мзт екипата,работнички има половна екипа а едвај ги тепаа на домашен терен..правам споредба според игра а не според резултат..Работнички конкурент со оваа екипа :pos: Ти глеј ги Фени и Торус што ке биде останатово е гола вода..(или можеби поразот со торус не се рачуна)..На крај краева треба да се стреми кон партизан,макаби а не овие селски тимови..

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
зашто не се смени само на мзт екипата,работнички има половна екипа а едвај ги тепаа на домашен терен..правам споредба според игра а не според резултат..Работнички конкурент со оваа екипа :pos: Ти глеј ги Фени и Торус што ке биде останатово е гола вода..(или можеби поразот со торус не се рачуна)..На крај краева треба да се стреми кон партизан,макаби а не овие селски тимови..
Ги гледам и Фени и Торус јас кој патем се мачат исто како и МЗТ. Фени губеа до 3/4 од Вардар тепаа 8 разлика кои ги направија во последните 50 секунди, Торус одвај дома со Куманово. Што има да кажеш во врска со ова?
Ниедна екипа не е влезена во ритам, затоа викам е многу рано за да кажеш дали овој тим е послаб од ланскиот, дали оваа година ќе освојат или не... како и да е тоа е твое мислење и не се противам. :)

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Ако гледаш пријателски утакмици, тогаш што не спомнеш победа над Хемофарм кој има скор 3-1 во Јадранска...не викам ништо за оваа екипа, додека не дојде крајот на првенството...
--- надополнето: Oct 27, 2011 7:21 PM ---
Наскоро следи пријатно изненадување...преговорите се во тек:)
:D

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
ајде ке видиме..крајно време е више..не смее да се остава на случајност.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Станува збор за друг играч што игра на друга позиција;)
Центар Центар Центар..... :) (немој да мислите дека мислам на педерскиот дел од градов)

Зујовиќ е и те како добар играч али другиов е подобар :)

Член од
25 ноември 2010
Мислења
292
Поени од реакции
84
Ивица е главен !!! Сепак он е во секој сегмент присутен, тоа е тоа од клошар и менаџер на Кабрио, до градоначалник, а верувам и на град Скопје, за некоја година, па се до спратови, вработувања, договори и голем кошаркарски “фанатик’’ на мзт, кој освен своите јајца ништо друго слично на баскет нема во него и околу него, уствари во џебовите му е љубовта кон кошарката ...
Која ли фрустрација е врежана во тебе...

П.С. Околу фанатизмот на газдиве на клубовите...Заборавив дека Штерјо Наков играше за Монтепаски како млад...
--- надополнето: Oct 27, 2011 6:41 PM ---

Градоначалникот е еден од оние што се најдоа кога на клубот му беше најтешко, истиот успеа да донесе и те како успешни компании за подобра иднина на клубот...Толку околу разговорот на тема тие играчи што ги кажа и Ивица...

Па друже,он напреднал ,се снашол.. читајки те тебе,ми изгледаш како многу исфрустрирано типче кое љубомори и кое за жал не напреднало никако :( .

Оние што се фанови на МЗТ знаат кој и што напраил за тимот сите овие години,и знаат кај беше пред 2-3 години,и знаат како е сега.
Да,уште нема титула земено,но преокретот кој се случи е неверојатен. Не е се идеално,но е далеку подобро од она што за малце ке се случеше.
А за Јадранска лига,сигурен сум дека ке осетиш како е,ке доагаш на утакмиците наши и ке не хејташ,сигурен сум.. но нема да можеш да избегаш од фактот дека токму поради МЗТ ти си у можност да ги глеаш Партизан,Макаби и сл. :)
Ке бидат тоа поделени чуства,среќен поради овие големи балкански тимови и несреќен поради тоа што не е твојот тим за кого си дошол да глеаш . :)
Ете ти .... сега и искомплексиран искочив, браво за човекот се, арно што се пере турбо пари преку вас и играчите, тоа сакав да го кажам, ме заболе мене за Селоначалниче

Али пак ке плукате вие тренерот не ви чинел играчите не ви чинеле, да ви појаснам клубот не ви чини .... Над гробишта ви е салата бе аллооооо ....

А дека јас ќе го гледам мзт во ЈЛ .... хахаха не биди смешен ... премногу кошарка сум гледал во мојот живот, па да паднам толку ниско !!!

Само напред Лампиони !!!

Член од
21 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
21
Која ли фрустрација е врежана во тебе...

П.С. Околу фанатизмот на газдиве на клубовите...Заборавив дека Штерјо Наков играше за Монтепаски како млад...
--- надополнето: Oct 27, 2011 6:41 PM ---

Градоначалникот е еден од оние што се најдоа кога на клубот му беше најтешко, истиот успеа да донесе и те како успешни компании за подобра иднина на клубот...Толку околу разговорот на тема тие играчи што ги кажа и Ивица...

Е сега околу Синиша...прва работа ланските играчи бараа покачување на платите за некоја си сума повеќе од онаа што ја зимале минатата сезона...дали биле 1200 евра или 13 евра тоа се бајки се мали деца...

Гледам ти си верен фан на МЗТ, многу си загрижен колку зимале ланските играчи...а тие па гревчиња, нели заслужиле 2000 евра во МЗТ, изгубија од Работнички во финале на Куп, не можеа да погодат обрач во полуфинале од Плеј-оф (иако Работнички играше со само еден центар)...Еве гледаш, самиот тој направи одличен напредок во кариерата, во Лирија игра...
Значи уште еднаш, дали градоначалникот е службено лице на МЗТ, авторизирано за преговарање во име на МЗТ? Случај за Антикорупциска?

Јас зборам за Аврамовски, останатите играчи од минатата сезона не ме интересираат. Прочитај ја уште еднаш хронологијата на настани за него што ја напишав.

Воопшто не сум загрижен за ланските играчи, секој има право да се избори за повеќе пари. А за играта во полуфиналето треба да си го прашаш тогашниот тренер и неговата тактика за Работнички.

Инаку мислам дека Аврамовски направи супер потез со Лирија, наместо да грее клупа во МЗТ и да игра по неколку мунити, во Лирија има минутажа од околу 30 минути по натпревар и одлична статистика.
Со односот на МЗТ кон него, јас би му препорачал никогаш повеќе да не се враќа таму.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Значи уште еднаш, дали градоначалникот е службено лице на МЗТ, авторизирано за преговарање во име на МЗТ? Случај за Антикорупциска?

Јас зборам за Аврамовски, останатите играчи од минатата сезона не ме интересираат. Прочитај ја уште еднаш хронологијата на настани за него што ја напишав.

Воопшто не сум загрижен за ланските играчи, секој има право да се избори за повеќе пари. А за играта во полуфиналето треба да си го прашаш тогашниот тренер и неговата тактика за Работнички.

Инаку мислам дека Аврамовски направи супер потез со Лирија, наместо да грее клупа во МЗТ и да игра по неколку мунити, во Лирија има минутажа од околу 30 минути по натпревар и одлична статистика.
Со односот на МЗТ кон него, јас би му препорачал никогаш повеќе да не се враќа таму.
Aврамовски можеби е најтелентираниот кошаркар што искочил од Аеродром... Човекот уште од копиљ шета низ Балканот и низ Европа низ најразлични тимови... Милион муабети се извадија за него... Ама на крајот на денот,не не интересира дали сакал зграда, мајка му вршела притисок за повеќе пари, кучето му има скапа исхрана, ОН НЕ ПОТПИША ЗА МЗТ,И ЗАСЕКОГАШ ЌЕ БИДЕ ДЕВОЈЧЕ.. Ја лично никад нема да викнам ништо против него.. Прекинете да цепидлачите за него

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368

Антикорупциска !?!?!?!? Ајде назад во партискиот штаб да ти го додефинираат прашањето...

Ајде за со Работнички во полуфинале ќе го прашаме тренерот (Гац)...кого да прашаме за финале од Купот? Пак тренерот?

Ако сакаш минутажа и статистика тогаш можеш да играш во Пантери или Водно Санс...Коби Брајант ќе ти позавиди на статистиката и минутажата...во МЗТ лани се сменија четири тренери и Синиша кај ниеден немаше минутажа повеќе од 7 минути по натпревар...и сега кај кого е проблемот што викаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom