Дежурна Ординација! #2

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Во последно време немам воопшто концентрација (ќе прочитам реченица-2 и после како мозокот да ми е блокиран не можам да читам ниту пак да запомнам нешто), цело време се осеќам дехидридано (а течности внесувам и повеќе од 2л, поради горенаведената причина), тешко дишам (а просториите се добро проветрени, внимавам многу на тоа да не сум во загушна просторија) и пак како да ми фали кислород. What is wrong with me?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Во последно време немам воопшто концентрација (ќе прочитам реченица-2 и после како мозокот да ми е блокиран не можам да читам ниту пак да запомнам нешто), цело време се осеќам дехидридано (а течности внесувам и повеќе од 2л, поради горенаведената причина), тешко дишам (а просториите се добро проветрени, внимавам многу на тоа да не сум во загушна просторија) и пак како да ми фали кислород. What is wrong with me?
Повеќе на зеленило,шетање во природа,не ќе биде лошо.
исто,з мозокот,пред учење,касни една-две лажички мед :)

B

Black Guard

Гостин
Во последно време немам воопшто концентрација (ќе прочитам реченица-2 и после како мозокот да ми е блокиран
Се прашувам дали само после тие две реченици го оставаш мозокот да ти "пасе"???

не можам да читам ниту пак да запомнам нешто), цело време се осеќам дехидридано (а течности внесувам и повеќе од 2л, поради горенаведената причина), тешко дишам (а просториите се добро проветрени, внимавам многу на тоа да не сум во загушна просторија) и пак како да ми фали кислород.
Омалаксаност,тешко дишење....(можеби никотин-претпоставка) подобро е преглед,а за комцентрација стандард витамин Б6 не ќе да напраци зло.

What is wrong with me?
Најискрено мислам НИШТО.

П.С Немој премногу мед не е арно премногу шеќер:)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Се прашувам дали само после тие две реченици го оставаш мозокот да ти "пасе"???

Омалаксаност,тешко дишење....(можеби никотин-претпоставка) подобро е преглед,а за комцентрација стандард витамин Б6 не ќе да напраци зло.

Најискрено мислам НИШТО.

П.С Немој премногу мед не е арно премногу шеќер:)
Па не се 2 лажички премногу,а и реков мед зошто во него има гликоза,а нали,мозокот се храни со гликоза :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.894
нека каже некој доктор.. може ли да продужам да пијам цефалексин, после табла испиени кафетин колд .. не ми помогнаа ,уште шмрцам,кивам.. ??

B

Black Guard

Гостин
нека каже некој доктор.. може ли да продужам да пијам цефалексин, после табла испиени кафетин колд .. не ми помогнаа ,уште шмрцам,кивам.. ??
цефалекси е антибиотик така да не би било проблем да се напиеш доколку ти е препишан него ова табла кафетин малку замислува мислата ми е дали е таблета или табла?????

немој НИКАКО Табли кафетин бидејќи има преемногу кофеин,нејсе пробај и адолор или риностоп(со псеудоефедрин) али не ги мешај со кафетин никако.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
16
Поени од реакции
12
Veke2g.mojot maticen lekar mi prepisuva citeral i loratadin.Ne mi pomagaat.Inaku mojot problem e vo sl:moite sinusi postojano mi pravat slajm,koj mislam deka mi se talozi okolu dusnikot.Ne mozam da goltam od nego,i nemozam da go isfrlam..Imam cuvstvo deka ke se ugusam!Kako mala imav mnogu cesto vospaluvanje na glasnite zici...Ne sum mozela da zboruvami po nedela dena..Ako znaete nekoe care- POMAGAJTE

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.894
цефалекси е антибиотик така да не би било проблем да се напиеш доколку ти е препишан него ова табла кафетин малку замислува мислата ми е дали е таблета или табла?????

немој НИКАКО Табли кафетин бидејќи има преемногу кофеин,нејсе пробај и адолор или риностоп(со псеудоефедрин) али не ги мешај со кафетин никако.
под табла мислев на она од 10 апчиња,толку и има во кутијата..
--- надополнето: Oct 26, 2011 7:16 PM ---

под табла мислев на она од 10 апчиња,толку и има во кутијата..

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ај ве молам кажете ми кои се симптомите на алергични од кикиритки.
  • Црвенило на кожата,оток
  • Чешање во пределот на устата и грлото
  • Дијареа,гадење,повраќање
  • Стегање во градите,и немање воздух
  • Затнат нос,или течење на носот.
Имаш некој од овие симптоми?

П

Пепси_

Гостин
  • Црвенило на кожата,оток
  • Чешање во пределот на устата и грлото
  • Дијареа,гадење,повраќање
  • Стегање во градите,и немање воздух
  • Затнат нос,или течење на носот.
Имаш некој од овие симптоми?
Значи чуствувам стегање во градите и немање на воздух скоро 1 година,ми текна да прашам и за кикиритките ама не е до нив ваљда ептен ги јадам,а ова стегањето е нон стоп не е само кога јадам кикирики.
Бев да ми го снимат срцето се е океј,сеа ќе треба да одам да ми го снимат храно-проводот бидејќи кога јадам се заморувам ептен снемувам воздух,па правам паузи :confused:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Значи чуствувам стегање во градите и немање на воздух скоро 1 година,ми текна да прашам и за кикиритките ама не е до нив ваљда ептен ги јадам,а ова стегањето е нон стоп не е само кога јадам кикирики.
Бев да ми го снимат срцето се е океј,сеа ќе треба да одам да ми го снимат храно-проводот бидејќи кога јадам се заморувам ептен снемувам воздух,па правам паузи :confused:
Незнам,можно е,ама за секој случај напиј се летизен/цетиризен,ама навечер,зошто тераат на спиење.

П

Пепси_

Гостин
Незнам,можно е,ама за секој случај напиј се летизен/цетиризен,ама навечер,зошто тераат на спиење.
За шо се овие апчиња ? Патем ова снимањето на хранопроводот како се врши ? ми спомнаа дека како цефка низ устата ќе треба да ми пикаат ? :tapp:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
За шо се овие апчиња ? Патем ова снимањето на хранопроводот како се врши ? ми спомнаа дека како цефка низ устата ќе треба да ми пикаат ? :tapp:
незнам снимањето какво е,ама апчињата се за алергија.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Значи...
Изгледа негде сум ја удрила коската под коленото, или самата чашка на коленото затоа што иам огромен оток под коленото но тоа не е она што ме загрижува.Имам тешкотии и големи болки при седнување и станување, дури и при најмалo клекнување т.е.искривување на ногата.. Секој пат кога ќе направам такво нешто одма ме сецка и многу ме боли тој дел, а вака кога седам осеќам минимална болка.Каде да се обратам и што да правам?:/

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Значи...
Изгледа негде сум ја удрила коската под коленото, или самата чашка на коленото затоа што иам огромен оток под коленото но тоа не е она што ме загрижува.Имам тешкотии и големи болки при седнување и станување, дури и при најмалo клекнување т.е.искривување на ногата.. Секој пат кога ќе направам такво нешто одма ме сецка и многу ме боли тој дел, а вака кога седам осеќам минимална болка.Каде да се обратам и што да правам?:/
одма на лекар да видат дали е тоа обичен оток или има и некакво крварење, ќе ти дадат нешто и за блките и отокот

Kajgana Shop

На врв Bottom