Battlefield 3

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Каква графичка и кои драјвери? оргинална игра/кључ или?
HD4850 512 RAM @ 11.9 без CAP3. RELOADED release.
На 720p Ultra (со АА post high, HBAO и Terrain Quality на medium (ради Dx10)) вадам +40 фрејма. Некогаш и +60. Али одвај да изиграм 10 минути пред да замрзне (значи неам BSOD туку целосно укочување на компјутерот, ништо не реагира). И морам hard restart. Fuck.
Го имам истиов проблем и на Bad Company 2, али таму е ради конфликтот помеѓу PunkBuster & Realtek on-board sound cards. Што значи ми се дешава само при Multiplayer затоа што тогаш влага у игра PunkBuster. Ми се нема десено BC2 да ми закочи при Single player (за разлика од оваа).

Каква графичка и кои драјвери? оргинална игра/кључ или?

БТЊ

EPIC!
3.47...omg се заљубив во саундтракот! морници ме лазат кога ќе го слушнам :cuc:

Ја вчера на ДОТА цело време им ја тролав и пеев музиката од интрото. :)

јак е, јак!

Ја вчера на ДОТА цело време им ја тролав и пеев музиката од интрото. :)

јак е, јак!

lol!

На 720p Ultra (со АА post high, HBAO и Terrain Quality на medium (ради Dx10)) вадам +40 фрејма. Некогаш и +60. Али одвај да изиграм 10 минути пред да замрзне (значи неам BSOD туку целосно укочување на компјутерот, ништо не реагира). И морам hard restart. Fuck.
Го имам истиов проблем и на Bad Company 2, али таму е ради конфликтот помеѓу PunkBuster & Realtek on-board sound cards. Што значи ми се дешава само при Multiplayer затоа што тогаш влага у игра PunkBuster. Ми се нема десено BC2 да ми закочи при Single player (за разлика од оваа).

1.. Пробај со 11.10v2 без CAP.
2. Избриши го Punkbuster.

Mortar in action! destructible environment FTW!

Ова е тоа што го нуди BF3, а другите пуцачини не...огромна поврзаност со тимот и зависење од способноста на истиот, или на кратко team work!

:vozbud:

И на мене ми прави вака на мултиплеер на Bad Company 2, милион солуции пробав али ништо не помогна. Исто така се случи и на бетата Battlefield 3 и тоа е можеби главната причина зашто не ја купувам играва. Сега ја симнувам па ќе видиме дали ќе замрзнува на синглплеер.

И на мене ми прави вака на мултиплеер на Bad Company 2, милион солуции пробав али ништо не помогна. Исто така се случи и на бетата Battlefield 3 и тоа е можеби главната причина зашто не ја купувам играва. Сега ја симнувам па ќе видиме дали ќе замрзнува на синглплеер.
Да не се урочам, али откога направив update на PunkBuster и на самата игра веќе 2-3 недели ми нема укочено :vozbud:
Али затоа BF3 КИНЕ!!! :tapp:

Да не се урочам, али откога направив update на PunkBuster и на самата игра веќе 2-3 недели ми нема укочено :vozbud:
Али затоа BF3 КИНЕ!!! :tapp:

Како точно направи update на PunkBuster и на играта?

На играта преку BFBC2Updater.exe, а на PunkBuster преку ова.

Не можам да го најдам тоа exe. Играта ја имам на Steam, што значи дека автоматски треба да се апдејтуваат игрите, ама не се сеќавам да се апдејтувала BC2 пред месец дена, кога бил пуштен последниот апдејт.

Супер, иначе со preview 3 драјверите не работи ни една opengl игра, и во фотошоп CS5 crash прави.
ова твое искуство или читаш?
кантер си работи на opengl, psyside ми спомна дека можно е и метро 2033 да е на opengl ја пуштив и исто си работи најнормално... фотошоп користам cs4 и неам проблеми :O

Иначе играв 2-3 саати денес Battlefield 3(сингл плејер) лудилааааааааааааа лелеле мисијата во авионот, се ежев цело време. Претерано реално е и добро направено. Па и музичето уште кога ќе го пуштат...

да се надеваме ке испадне нешто на интернет за кракови и глупости (како aiw за mw2 или текногодс)
да се надеваме дека не, пошо така ќе испадне џабе сум дал 50 евра(јес да се разбира оригинални сервери >>>>>>>> хакнати/багнати) xD се шалам, шо сака нека биде не ги жалам парите и навистима мислам дека заслужува светов да платам за една игра кога сум пиратирал стотици.

патем, имав проблеми со мултиплејерот ради панкбастер тињето па еве да ви пишам као го решив, случајно ако некој друг ја има купено покрај мене и псај xD
---------------------------------------------------------------------------------------------------
This is a 100% PB issue I can play on the non-PB server fine without any disconnects. Who saw it coming though PB not working? that doesn't happen much......

EDIT - Ok I have found a temp fix that works for me.

Go to - C:/Users/Name/AppData/Local/PunkBuster - DELETE the PunkBuster folder

Now go to - http://bf4noobs.com/2011/10/25/kicked-by-admin-problem/ [bf4noobs.com] - Download the pb folder here and paste it to your Battlefield 3 Directory. OVERWRITE any duplicate files.

Now the downside to this is - EVERY time you close the game and find a new server you will HAVE to do the above, for some reason, pb is updating the files that work perfectly and replacing them with ones that don't.

ова твое искуство или читаш?
кантер си работи на opengl, psyside ми спомна дека можно е и метро 2033 да е на opengl ја пуштив и исто си работи најнормално... фотошоп користам cs4 и неам проблеми :O

Сега видов драјверот што сум го инсталирал бил 11.10 preview 2, со preview 3 најверојатно решен е проблемот, иначе кој ти е origin id?

Едноставно немам зборови за играта. Графика, звук, ефекти, оптимизација...се е совршено. :cuc:

Добра е али неможе со Call of Duty (y)

Untitled-2-1.jpg

Devil.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom